PSD, nemulţumit de atitudinea şefului statului

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 2 august 2005

PSD-iştii vor sesiza Consiliul Europei în legătură cu legislaţia adoptată recent de Executiv

PSD critică declaraţiile făcute în ultimele zile de şeful statului, Traian Băsescu, privind implicarea acestuia în problemele de pe scena politică. Preşedintele afirma că va interveni, în situaţia în care Alianţa se va înscrie într-un derapaj major, care ar putea genera o criză în domeniu. Acest lucru îi nemulţumeşte pe PSD-işti, care uită că fostul preşedinte al ţării, Ion Iliescu, a intervenit de nenumărate ori în viaţa politică, pe vremea mandatului de la Cotroceni.

Cristian Diaconescu, purtătorul de cuvînt al PSD, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că există probleme grave în interiorul Alianţei PNL-PD, iar această criză este exportată către societate. Domnia sa a mai declarat că actuala guvernare urmăreşte intensificarea procesului de epurare la nivel administrativ pe criterii politice, iar PSD va lua atitudine faţă de această "bătaie de joc", urmînd să sesizeze forurile internaţionale. PSD susţine că, în perioada următoare, va aplica un tratament "dur" Alianţei şi preşedintelui Băsescu.

Pe de altă parte, PSD speră ca guvernul actual să-şi poată duce sarcinile pînă la sfîrşit, însă observă că Executivul stă foarte rău la capitolul implementării programelor care privesc în mod strict integrarea europeană. Totodată, PSD-iştii spun că vor verifica la Consiliul Europei dacă legislaţia adoptată în perioada actuală de Executiv respectă normele statului de drept.

În conferinţa de presă de ieri, Cristian Diaconescu a refuzat să comenteze în legătură cu o eventuală remaniere guvernamentală, respectiv cu persoanele care ar trebui să fie schimbate din structura actualului guvern.

Cît despre iminenta schimbare a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, PSD susţine că nimic nu justifică această decizie a Alianţei. Ceea ce se întîmplă în Parlament "ţine în primul rînd de incapacitatea Alianţei de a-şi aduna parlamentarii", a mai declarat Diaconescu. Totodată, domnia sa a anunţat că în interiorul PSD va fi demarată, în perioada imediat următoare, o dezbatere în legătură cu funcţiile pe care partidul le poate avea în cele două camere, acesta vizînd în primul rînd conducerea comisiei juridice. Nicolae Văcăroiu, preşedintele Senatului şi vicepreşedinte al PSD, a declarat că funcţiile de preşedinţi ai celor două Camere ale Parlamentului nu sînt negociabile, iar acestea nu vor face obiectul unei dezbateri în cadrul PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb