PSD o acuză pe Ridzi de deturnare de fonduri

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 19 iunie 2009

Ridzi: "Bănicioiu nu ştie ce vorbeşte".

Ridzi: "Bănicioiu nu ştie ce vorbeşte".

Social-democraţii cer o comisie parlamentară de anchetă care să verifice cum a cheltuit Ministerul Tineretului şi Sportului 800.000 de euro cu ocazia Zilei Tineretului

Liderul Tineretului Social-Democrat, Nicolae Bănicioiu, a anunţat, ieri, că va solicita o comisie parlamentară de anchetă care să verifice cheltuielile făcute de Ministerul Tineretului şi Sportului, condus de democrat-liberala Monica Iacob Ridzi, pentru organizarea Zilei Ti­neretului. Social-democratul o acuză pe Monica Iacob Ridzi de deturnare de fonduri, informează NewsIn.

Conform spuselor sale, ministerul a cheltuit, pentru eveniment, aproape 800.000 de euro, suma fiind întrebuinţată, în mod special, pentru organizarea a două concerte.

"Pentru fiecare din cele două concerte, ministerul a plătit câte 400.000 de euro", a susţinut deputatul, care a arătat că, după calculele sale, angajarea artiştilor şi amenajarea scenei nu puteau depăşi 30.000 de euro pentru fiecare concert.

Bănicioiu a apreciat că ministrul Tineretului, Monica Iacob-Ridzi, s-ar face vinovată de "deturnare grosoloană" de fonduri.

Nicolae Bănicioiu a mai arătat că evenimentele au fost organizate de două firme "de apartament", fără notorietate, care au obţinut contractele prin atribuire directă, şi nu prin licitaţii.

Bănicioiu s-a plâns şi de modul în care Monica Iacob Ridzi a oferit explicaţii pentru aceste sume cheltuite, adică a declarat unui cotidian central că nu ştie exact pe ce au fost cheltuiţi aceşti bani, dar că va verifica şi va pune la dispoziţia presei toate datele. Liderul tineretului pesedist a declarat că va cere audierea ministrului în comisia de specialitate (cea de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport), fără a preciza din care Cameră a Parlamentului.

Bănicioiu a menţionat că va cere, luni, în Biroul Permanent al Camerei, formarea unei comisii de anchetă, adăugând că este necesar şi controlul Curţii de Conturi.

Domnia sa a declarat: "Doamna Ridzi ar trebui să înţeleagă că răspunde în faţa cetăţenilor pentru fiecare ban pe care îl cheltuie. Mă întreb de ce au fost făcute aceste cheltuieli exagerate tocmai la începutul campaniei electorale. Nu vreau să cred că o parte din bani au fost deturnaţi, prin anumite mijloace, către campania electorală a PDL sau campania electorală a Elenei Băses­cu". Bănicioiu a mai acuzat-o pe Ridzi că nu foloseşte infrastructura ministerului în programele de tabere studenţeşti.

Deputatul a spus că elevii şi studenţii nu vor fi cazaţi în unităţile de stat, care au fost renovate, ci în hotelurile "privaţilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb