PSD se consideră ţinta unui atac politic în beneficiul actualilor guvernanţi

C.I.
Ziarul BURSA #Politică / 6 ianuarie 2005

Partidul Social Democrat (PSD) consideră că sesizarea Parchetului General de către o serie de organizaţii neguvernamentale privind aşa-zisele stenograme ale şedinţelor conducerii acestei formaţiuni reprezintă "un atac politic murdar îndreptat împotriva PSD, în beneficiul actualilor guvernanţi".

Într-un comunicat difuzat ieri de Biroul de presă al PSD se afirmă că unele organizaţii neguvernamentale "continuă să aducă servicii Alianţei PNL-PD, aşa cum au făcut-o şi în campania electorală, servicii pentru care au fost deja recompensate cu funcţii importante în aparatul Administraţiei Prezidenţiale şi în Guvern".

Potrivit sursei citate, această acţiune vizează, în acelaşi timp, redirecţionarea atenţiei opiniei publice de la o serie de "probleme grave" cu care se confruntă actualul executiv, "din cauza capacităţii sale limitate" de guvernare, respectiv generarea unui deficit bugetar suplimentar, creat de cota unică de impozitare, şi afectarea unor programe de protecţie socială importante pentru populaţie.

În ceea ce priveşte trimiterea plîngerii la Parchetul Naţional Anticorupţie, PSD afirmă că această chestiune reprezintă un act firesc, care priveşte competenţa materială a acestor instituţii, şi nu are nici o semnificaţie particulară.

Reprezentanţii social-democraţi vor colabora în totală transparenţă cu instituţiile statului pentru clarificarea aspectelor menţionate, plecînd de la faptul că "atacurile împotriva PSD au un fundament politic evident", precizează sursa citată.

Pe de altă parte, PSD solicită PNA să se autosesizeze şi să aducă la cunoştinţa opiniei publice rezultatul anchetelor cu privire la toate aspectele apărute pe internet sau în presa română privind chestiuni legate de fapte de corupţie, afaceri ilegale ş.a.m.d., rămase neclarificate şi care îi vizează pe lideri ai Alianţei PNL-PD sau pe preşedintele Traian Băsescu, conchide comunicatul.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb