Puterea din Franţa aşteaptă demisia directorului "Renault"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 martie 2011

Puterea de la Paris a criticat maniera în care a fost tratat cazul de la "Renault", acuzând de un "amatorism incredibil" conducerea producătorului auto.

Puterea de la Paris a criticat maniera în care a fost tratat cazul de la "Renault", acuzând de un "amatorism incredibil" conducerea producătorului auto.

Directorul general al producătorului auto "Renault" SA, Carlos Ghosn, trebuie să demisioneze în urma situaţiei create de aşa-zisul scandal de spionaj industrial, potrivit afirmaţiilor purtătorului de cuvânt al partidului francez de guvernământ (UMP), Dominique Paillé.

Conform spuselor acestuia, Ghosn trebuie să demisioneze după ce a concediat trei directori suspectaţi de spionaj industrial, care însă au fost nevinovaţi.

În luna ianuarie, "Renault" i-a concediat pe directorul pentru dezvoltare Michel Balthazard, pe subordonatul acestuia, Bertrand Rochette, şi directorul adjunct al programului pentru automobile electrice, Mathieu Tenenbaum, după ce i-a acuzat de spionaj. Cei trei au respins acuzaţiile, iar recent s-a demonstrat că întregul scandal nu a fost decât o manipulare.

Procurorul general al Parisului, Jean-Claude Marin, a declarat că ancheta nu a scos la iveală decât "o posibilă escrocherie", confirmând faptul că cei trei directori concediaţi de la "Renault" pentru spionaj nu deţin niciun cont în străinătate, aşa cum au fost acuzaţi de conducerea producătorului auto francez.

În acest context, directorul general al "Renault", Carlos Ghosn, a renunţat la bonusul său, dar a respins demisia directorului de operaţiuni Patrick Pelata, după ce producătorul auto francez şi-a retras acuzaţiile împotriva directorilor concediaţi. Asta, după ce, la începutul anului, Ghosn declara că este direct implicat în ancheta internă privind cazul de spionaj, iar Pelata afirma că-şi asumă responsabilitatea dacă se dovedeşte că cei trei directori sunt nevinovaţi.

Conducerea "Renault" a prezentat, luni, o serie de măsuri menite să repare consecinţele scandalului şi a stabilit că îşi va revizui procedurile privind protecţia sa, a persoanelor şi informaţiilor, ca să evite repetarea unui scandal similar.

Dar, acestea nu sunt suficiente în opinia autorităţilor de la Paris, mai ales că statul este acţionar al companiei auto.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb