Putin acuză Occidentul că a pregătit Ucraina să atace Rusia

S.B.
Internaţional / 30 septembrie

Putin acuză Occidentul că a pregătit Ucraina să atace Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat luni "elitele occidentale" că ar fi pregătit armata ucraineană să atace Rusia chiar înainte de începerea campaniei militare ruse în Ucraina în februarie 2022, informează Agerpres.

Într-un mesaj video, cu ocazia împlinirii a doi ani de la anexarea regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk (est), Herson şi Zaporojie (sud), Putin a afirmat că Rusia a încercat să ajungă la o soluţionare paşnică a conflictului din 2014, ca urmare a "loviturii de stat" de la Kiev, aşa cum numeşte Moscova mişcarea de contestare a regimului prorus al fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, care a adus la putere forţele prooccidentale în Ucraina.

"Ştiţi deja cum s-au încheiat aceste negocieri: minciuni, falsificări şi înşelăciune din partea elitelor occidentale, care în acest timp au transformat Ucraina într-o colonie a lor, într-un cap de pod împotriva Rusiei", a declarat el.

Putin a afirmat că aceste elite "au instigat la ostilitate faţă de tot ce este rusesc, au furnizat arme, au trimis mercenari şi consilieri, au pregătit armata ucraineană pentru un nou război, pentru a lansa din nou o acţiune punitivă în sud-est, la fel ca în primăvara şi vara anului 2014".

Preşedintele rus susţine că "nu numai Donbasul, ci şi Crimeea şi alte regiuni ale Rusiei erau vizate".

"Evoluţia ulterioară a evenimentelor a confirmat pe deplin necesitatea şi validitatea operaţiunii militare speciale, caracterul său cu adevărat eliberator", a susţinut Putin, justificându-şi astfel decizia de a-şi trimite trupele în Ucraina şi declanşând cel mai sângeros conflict imperialist în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

"Rusia este patria istorică a Donbasului şi a Novorossiei, iar Ucraina a vrut să rupă aceste regiuni de ea pentru totdeauna", a declarat Putin în mesajul său video, potrivit portalului rusesc RBC.ru. Aşa cum a fost prezentată de Moscova, Novorossia s-ar întinde de la Doneţk până la Odesa.

Putin a spus că în "teritoriile eliberate" se construiesc case, şcoli şi grădiniţe, activitate în care sunt implicate toate regiunile ţării, subliniind contribuţia voluntarilor, a organizaţiilor sociale şi religioase, precum şi a partidelor politice reprezentate în parlament.

"Mulţumesc tuturor cetăţenilor ţării pentru această coeziune şi spiritul patriotic. Toate obiectivele stabilite vor fi atinse", a declarat Putin în mesajul său video prilejuit de aşa-zisa 'Zi a reunificării', cum a denumit Kremlinul celebrarea "anexării" celor patru regiuni ucrainene. Anexarea Crimeii este marcată separat de Rusia la 18 martie.

După peste doi ani şi jumătate de lupte sângeroase, Rusia nu a reuşit încă să câştige controlul integral asupra teritoriilor regiunilor anexate în 2022.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. ca sa vezi, poti pleca din ucraina si se termina totate problemele, nu pt putler, ca el va fi mazilit in 24 de ore, dar pt toti restul, rusi , ucrainieni si toti restul.

    deci un om, batranel de pe acum, sau toata pacea mondiala. cam asa se pune problema. suntem la un batranel de 70 de ani distanta de pace. o distanta mica, zic eu. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. sigur ca mosulica vrea sa para autotputernic, autotstiutor, cel mai iubit fiu si etc, dar stim de prin 89 cam cat de reale sunt astea, si cat de repede se pot risipi gazele astea

      cu razboiul mutat pe jumate in ruzzia , la putler i se cere deja demisia pe postul national.

      tic tac.  

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Hai sa fim seriosi .*Iaca cum Putin confirma prezicerile de pe acest site acolo unde cineva ne zicea acum doi ani cum totul a fost planificat inca din

    !989 si Occidentul doara s-a folosit de Rusia inca de la cucerirea Crimeii cu surle si trimbite dar fara lupta .Un cumul de factori cunoscuti abia acum confirma totul .Ucraina a devenit un monstru militar care are in acest moment toate capacitatile (posibil si nucleare ) de a face fata razboiului .Sute de mii de ostasi sunt pregatiti in toate tarile Occidentale mai putin Ungaria , Austria si Slovenia .Romania si Polonia transfera imense cantitati de armament si tehnologie de ultima generatie catre Ucraina .Trilaterala facuta cu Ucraina si Rep.Moldova a dat nastere la un alt monstru militar .Romania devine astfel un bastion al puterii .Coruptia din Rusia si coruptii din interior si exterior l-au pacalit pe Putin(si pe XI) inca de multa vreme.Banii pe care Putin conta initial s-au terminat .Acum Occidentul il invinge pe Putin cu ajutorul banilor rusilor ce sunt aflati in Occident ca si active profitabile . Rachetele alea de sfideaza legile fizicii si stocurile de armament barosane erau doar pe hirtie iar banii furati au fost cheltuiti tot in Occident . Imense cantitati de gaze si petrol erau valorificate pe sub mina si profiturile cheltuite pe la Paris .Putin s-a trezit tirziu din betia cistigarii razboiului . Acum Ucraina incepe sa omoare , pe model israelian , factori de decizie militara din Rusia .Distrugerile la zi ne arata imposibilitatea Rusiei de a-si apara intreg teritoriul si depozitele de tot felul .In curind nu isi vor mai putea aproviziona armatele de pe granita .Un astfel de plan nu a existat niciodata in istoria omenirii Genialitatea planului depaseste orisicare intelegere omeneasca .Mai ramine ca oficial sa se anunte existenta unor capacitati nucleare in Ucraina si in unele dintre tarile din flancul de est si totul ne este foarte clar . 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb