Putin ameninţă Ucraina cu pierderea suveranităţii

Putin ameninţă Ucraina cu pierderea suveranităţii

Internaţional #Adevărul - prima victimă / 6 martie 2022

Vladimir Putin (Sursă foto: Twitter)

Vladimir Putin (Sursă foto: Twitter)

Moscova-ZeroHedge-06.03.2022: Într-un discurs ţinut ieri, preşedintele rus Vladimir Putin a oferit audienţei ruse propria versiune a invadării Ucrainei, pictând o imagine pozitivă, afirmând, în esenţă, că "totul merge conform planului" - în timp ce a ameninţat că va deschide lupta împotriva oricărei naţiuni occidentale care va impune o zonă de excludere aeriană - avertizând că o asemenea acţiune va fi considerată "imediat" o declaraţie de război împotriva Rusiei.

Putin s-a adresat, de asemenea, liderilor Ucrainei, avertizând că ţara ar putea pierde suveranitatea "dacă continuă să facă ceea ce fac", potrivit New York Times.

Este prima dată când Putin abordează într-un mod atât de direct lucruri considerate de unii analişti ţelul ultim al Moscovei pentru Ucraina.

Speculaţii privitoare la anexarea Ucrainei de către Rusia au existat de la începutul escaladării tensiunilor, ca urmare a masării de trupe la graniţa dintre cele două state, însă ele au fost considerate improbabile.

"Actuala conducere trebuie să înţeleagă că, dacă vor continua să facă ceea ce fac, riscă viitorul statului ucrainean", a spus Putin la Moscova. "Dacă se întâmplă asta, vor trebui să fie învinuiţi pentru asta".

Luna trecută, cu câteva zile înaintea invaziei totale în Ucraina, Putin a semnat un decret de recunoaştere oficială a independenţei republicilor separatiste din Estul Ucrainei - Doneţk şi Lugansk. De la începerea invaziei pe 24 februarie, unii experţi au sugerat că războiul s-ar putea încheia cu o Ucraina divizată, pe linia unei jumătăţi pro-ruse în est şi a unei jumătăţi pro-occidentale, cu capitala la Lviv.

Celelalte observaţii majore care au stârnit observaţii în ţările civilizate s-au concentrat pe viziunea lui Vladimir Putin asupra avalanşei de sancţiuni impuse săptămâna trecută de UE şi Statele Unite, inclusiv împotriva lui Putin personal.

El a afirmat că sancţiunile sunt "similare cu o declaraţie de război" - prima dată când liderul rus cataloghează astfel sancţiunile, marcând o escaladare clară a retoricii.

Conform canalului Fox News, Putin a promis că sancţiunile vor "aduce consecinţe catastrofale nu numai Europei, ci întregii lumi" şi a echivalat sancţiunile occidentale împotriva Rusiei "cu o declaraţie de război".

"Propunerile noastre sunt pe masa grupului de negociatori de la Kiev", a spus el. "Sperăm că vor răspunde pozitiv la asta".

La câteva ore după discursul său, guvernul ucrainean a confirmat că este pregătit să înceapă luni, 7 martie, a treia rundă de discuţii de încetare a focului.

Celelalte două runde de negocieri s-au desfăşurat pe fondul bombardaentelor ruse asupra oraşelor ucrainene.

În timpul celei de-a doua întâlniri, joi, s-a convenit încetarea focului local pentru a facilita evacuarea civililor din oraşele aflate sub focul forţelor Rusiei, însă bombardamentele au reînceput la scurt timp.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Putin sa nu mai ameninte Romania sa nu cumva sa o pateasca (am vazut pe alte site-uri asa-zisa amenintare a lui Putin la adresa Romaniei legata de aterizarea unui avion ucrainean cu aviator care a dezertat ... nu e vina Romaniei ca fug din armata ucraineana soldati de-ai lor... ce era sa facem? sa tragem dupa avionul intrat in spatiul aerian al Romaniei ?!? pana sa aterizeze pe sol romanesc, Ucraina a informat Romania in legatura cu actul de dezertare al respectivului aviator, cu rugamintea sa nu deschidem foc asupra lui. Avionul apoi a decolat complet neinarmat cu directia Ucraina).

    Deci nu sunt fapte de razboi executate de Romania.  

    Putin sa isi masoare extrem de bine vorbele cand se adreseaza Romaniei ca pot sa-i fac felul fara nici un fel de avertisment nicaieri, de nici o natura.  

    NU sunt de acord cu amenintari decontextualizate si fara motiv la adresa tarii mele.  

     

    Putin sa isi masoare vorbele, exista riscul sa actionez impotriva lui, in mod direct, fara avertisment!  

    E om, e de carne, e accesibil de la distanta si poate fi considerat o tinta de catre mine daca mai greseste in relatia de comunicare cu Romania! 

    Nu mai face greseli, Volodea, ca te ard!  

    1. Tu chiar te-ai tzacanit!

      Patriotul nebun. Vaccinati-l! Sa fie sterilizat pe trei generatii!

      Faptele ar vorbi mai mult decat vorbele, nu crezi? Poate fi indusa o reducere a ritmului cardiac pana spre 0 de la distanta. Incercam?

      Esti dus!

      nu inteleg sensul mesajelor 1.1, 1.2, 1.3, 1.4 sau 2.

      s-a spart conducta cu troli sau ce?  

      nu, probabil ca e aceeasi persoana sau sunt vreo doua persoane care seara nu se inchina la icoana ci la poza cu Isus-Putin

      nu-i baga in seama sunt retardati

      daca chiar poti omoara-l pe putin eu nu o sa il regret 

      Apare un nebun care spune ca il poate ucide pe Putin de la distanta si imediat se gaseste un individ cufundat in bezna care sa fie gata sa-l creada. Dar, daca un om normal le spune sa se caute la psihiatru, atunci pentru ei normalul este trol sau partizan al lui Putin. Incep sa inteleg de ce erau arse vrajitoarele. Pentru ca atata prostie este insuportabila.

      Ban.Cher.Vali, daca nu-l omori pe Putin, atunci toti copiii din Ucraina ucisi in timpul razboiului rusesc sunt din vina ta. 

      Toti mortii ucrainieni sunt din vina ta. 

      Toti mortii rusi sunt din vina ta. 

      Toti ranitii.  

      Toate nenorocirile din familiile mortilor ucrainieni si rusi sunt din vina ta.

      Cum se cuvine sa fiti numiti? Natangi? 

      Nu înțelegi multe nefiind dotat de mama cu ce trebuie. Ai creierul neted!

      The bagi singur în seama emițând stupizenii cu nemiluita.

      Țara ta. ... 

      Pe mine nu mă interesează cum il considera unii pe Vali ...dacă omul poate și chiar îi iese ar fi misto, ar fi scos din filme direct. Eu sincer îi țin pumnii, dacă aflu de la știri că Putin a dat coltul dau petrecere. Vali, dacă poți ia gatii la dictator !!!!!! Dă-i să intre-n groapa!

    Vladimir potoleste-te ! ! ! Tu "Rublă jigarita" sa nu mai ragi contra "Leului RON" ca o patesti. Sunt expert mondial in tele'chirurgie (cu tehnologie și asistență extraterestră). Ți-o tai ! Priveste-ti-o in fiecare dimineata... te vei scula cu 99,90% lipsa, doar un mic ciot iti voi lasa. Po to les te te ! ! !

    1. Ai tastat gresit:

      Nu ciomu ci CIUCĂ ! DOCTOR! 

    Undeva în nordul Ucrainei ,nu departe de capitală, din parcul cu sute de tancuri, în miez de noapte se aude un tanchist rus care cântă obsesiv un refren celebru militar.

    Iese de sub ultimul tanc, obosit dar satisfăcut : "am reparat" ultima șenilă.... 

    Apoi merge lângă gard și în groapa pregătită din timp, aruncă un rucsac plin cu șuruburi și buloane de oțel. 

    În mână are un bulon din aluminiu și zice : pe ăsta să-l predau domnului Gheneral -că mi l-a dat în plus-, sau să îl trimit mamei mâine cadou de Ziua Femeii ?! Să îmi întreb și camarazii...

    PS. Caut un traducător din rusă...  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb