Putin: "Economia Rusiei, mai mare decât înainte să fie sancţionată"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 decembrie 2023

Sursa foto: en.kremlin.ru

Sursa foto: en.kremlin.ru

English Version

"Izolarea economică faţă de Occident nu face decât să ajute Rusia să devină un nou centru de creştere"

PIB-ul Rusiei a crescut cu 3,2% în primele zece luni din 2023, fiind deja mai mare decât cel de dinainte ca economia ţării să fie sancţionată de Occident, conform liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, citat de agenţia TASS, anunţă Azernews.

Prezent recent la un forum VTB Bank, liderul rus a declarat: "În cele zece luni ale acestui an, Produsul Intern Brut al Rusiei a crescut cu 3,2%. Astăzi, este deja mai mare decât era înainte de atacul sancţiunilor occidentale. Ne aşteptăm ca până la sfârşitul acestui an PIB-ul să crească cu cel puţin 3,5%".

Putin a subliniat că Rusia este înaintea tuturor ţărilor majore din UE în ceea ce priveşte rata de creştere economică.

"Rusia este cea mai mare economie din Europa şi, în ceea ce priveşte rata de creştere, se află acum înaintea tuturor ţărilor-lider ale Uniunii Europene", a subliniat preşedintele rus.

Anul trecut, economiei Rusiei a scăzut cu 2,1%.

Putin: "Rusia devine noul centru global de creştere"

Preşedintele Vladimir Putin a mai declarat că izolarea economică faţă de Occident nu face decât să ajute Rusia să devină un nou centru de creştere într-o lume care intră într-o perioadă de schimbare radicală, deoarece Occidentul a rămas în urmă, potrivit Reuters.

Economia Rusiei, axată pe export, este sancţionată de Occident după ce Moscova a decis să trimită trupele sale în Ucraina, la începutul anului 2022.

Economia Rusiei a fost stimulată de o creştere bruscă a cheltuielilor pentru apărare şi producţie, pe fondul conflictului din Ucraina, pe care Moscova îl numeşte "operaţiune militară specială", conform sursei citate.

Dar, economia Rusiei se confruntă cu dobânzi ridicate, care se aşteaptă să fie majorate la 16% săptămâna aceasta; cu o inflaţie mare, care va încheia anul cu mult peste ţinta de 4% a băncii centrale, şi cu o criză de forţă de muncă ce a dus la scăderea şomajului la un nivel minim record, de 2,9%.

Putin, aşa cum a făcut-o în mai multe rânduri, a lăudat sănătatea economiei ruse şi a finanţelor de stat, calificând sancţiunile Occidentului drept un atac care nu a reuşit să dea vreo lovitură semnificativă.

"Lumea a intrat într-o eră a schimbărilor radicale şi a testelor serioase, nu numai pentru anumite companii şi sectoare, ci şi pentru ţări şi regiuni întregi", a spus Putin, adăugând: "Doar o ţară puternică, stabilă şi, subliniez, suverană va putea trece cu succes de această fază, devenind unul dintre centrele de creştere ale noii economii globale".

Putin a mai spus că sistemul financiar occidental devine învechit din punct de vedere tehnologic, precizând: "Se culcă pe lauri. De atât de mult timp s-a obişnuit cu monopolurile şi exclusivitatea, cu lipsa de alternative reale, cu obiceiul de a nu schimba nimic, încât devine arhaic".

Putin a mai afirmat că deficitul bugetului de stat s-a redus şi în noiembrie, scăzând la 878 de miliarde de ruble (9,51 miliarde de dolari) sau 0,5% din PIB în primele 11 luni ale anului, de la 1,24 trilioane de ruble la finele lunii octombrie.

Rusia sprijină crearea unui nou model "cu adevărat democratic" de dezvoltare economică globală, a declarat recent preşedintele Vladimir Putin, citat de Xinhua. Oficialul de la Kremlin a menţionat: "Întregul sistem global de relaţii economice trece prin schimbări fundamentale... ireversibile. Acest lucru se datorează faptului că modelul anterior de globalizare este înlocuit cu un model multipolar. Ne dorim să creăm un nou model, unul cu adevărat democratic, în care să prevaleze concurenţa loială între toţi actorii economici. O astfel de schimbare în peisajul economic global şi apariţia de noi puteri ar fi un lucru firesc şi un proces obiectiv".

--------------

Bursa din Moscova, cea mai mare bursă din Rusia, a informat săptămâna trecută că va opri tranzacţiile cu dolari dacă îi vor fi impuse sancţiuni, după ce Washingtonul a lovit, luna trecută, o altă bursă rusă, SPB, cu măsuri restrictive.

La începutul lunii noiembrie, Trezoreria SUA a inclus SPB, a doua mare bursă de valori a Rusiei, pe lista cu noi sancţiuni.

Potrivit Reuters, sancţiunile au obligat SPB, piaţă specializată în tranzacţionarea acţiunilor străine, să oprească tranzacţiile cu titluri şi să-şi modifice strategia, respectiv să se concentreze pe decontările în ruble. Mai mult de două treimi din fondurile în valută ale clienţilor sunt acum blocate.

"Dolarul american nu va mai fi tranzacţionat dacă vor exista sancţiuni americane, dar oricum moneda SUA nu mai joacă un rol major în structura pieţei valutare a bursei", a declarat Igor Marich, purtător de cuvânt al Moscow Exchange Group.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. ce sa faci cand traiesti in bula ta? Spui ca esti cel mai smecher din parcare, dar parcarea este goala

    1. Omu este dus cu capu, economia creste cu fabricat de bombe nu de autostrăzi etc.

      Nici doctorul nu are ce i face  

    Acum intelegeti rostul a maxim doua mandate de 4 ani:-)

    1. Ideea cu 2 mandate e salvatoare pt cine o aplica, cine nu o sa vada pe propria piele unde ajunge.

      Te duci cu capul...asta e ideea celo maxim 8 ani.

      Pai Ceausescu mai era normal? Tovarasi, alo, aloooo, va mai dau 100 de lei la salariu :))) bah

      Get the f... k out! 

      "Prima revoltă anticomunistă, în 4 decembrie 1957, a ţăranilor care s-au opus colectivizării forţate, a fost reprimată de trupele de securitate coordonate de cel care avea să devină câţiva ani mai târziu preşedintele ţării, Nicolae Ceauşescu.

      Pe 4 decembrie 1957, Nicolae Ceauşescu a condus unităţile militare care au înăbuşit răscoala ţăranilor din Vadu Roşca, judeţul Vrancea, care se împotriveau colectivizării. El avea grad de general-locotenent de armată, fiind şeful Direcţiei Superioare Politice a Armatei şi adjunct al Ministrului Forţelor Armate.  

      Flancat de două tancuri, Ceauşescu a ordonat personal deschiderea focului de pe mitralierele aflate în camioanele care însoţeau tancurile.  

      Nouă ţărani au fost ucişi de gloanţe (Aurel Dimofte, Ionuţ Cristea, Ion Arcan, Dumitru Crăciun, Toader Crăciun, Stroie Crăciun, Dumitru Marin, Marin Mihai, Dana Radu) şi alţi 48 au fost răniţi. Alţi 18 ţărani au înfundat ani grei de carceră în închisorile comuniste. Niţu Stan, zis „Ochiosul", a fost unul dintre ei. Acolo l-a văzut pentru prima şi ultima dată faţă în faţă pe Nicolae Ceauşescu, care a fost chemat să conducă ancheta de după înăbuşirea revoltei. 

      „M-a întrebat cum mă cheamă şi a le-a zis subordonaţilor să-mi percheziţioneze casa. Ne-au dus la Galaţi pentru proces, unde am luat bătaie cum nu-ţi imaginezi. Era un locotenent, lovea numai la gât. După câteva zile se umflase gâtul cât capul, da’ n-am spus nimic criminalilor ăia”, a declarat Niţu Stan. 

      Toti dictatorii sunt criminali. altfel nu se mentin la putere. si... normal nu poti fi cand omori oameni fara sa clipesti. pt ca, .. motive motive. si apoi vin si ranjesc la tv, pupa copii, dau mana cu sportivi etc. sunt criminali la care le lipseste vreo doaga sau doua, si care ar trebui sa stea inchisi undeva dar, tarziu se face dreptate, uneori niciodata.

      Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei de la Vadu Rosca si nu numai. Ceasca tot de glont a murit. La fel ca cei 9 tarani executati de el. De fapt numarul celor omorati de el este cu mult mai mare...

      Fix zero impact.

      L-am avut pe Base 2 mandate si uite cum a distrus Romania.  

      Este o chestie de eficienta, dictatorul Basescu in 8 ani a fost la fel de eficient ca Putin in ale lui 3-4 mandate ha ha

      Da, dar te-ai gandit cum era sa-l ai pe basescu-petrov 20 de ani la putere:-)? Eram acum Somalia...

    lol....

    ce lauda stupida.... 

    reflecta teritorii anexate.... cetateni in plus = pib real in plus.... taxe in plus... 

    s c c r e t 

    bunul samaritean 11/12/2023 At 11:56

    Your comment is awa iting moderation 

    Razboaie au tot fost .Le stim cu totii dar nu ne-am pronutat la vremea respectiva ele nefiind in proximitatea noastra imediata .Rusia a luptat in Afganistan sau Georgia si si-a intins tentaculele mai peste tot in lume profitind de imensele sale zacaminte de gaze naturale si petrol .Acum razboiul din Ucraina , aflat la granitele noastre ,capata un interes imens in Europa .Gindul Rusiei a fost mereu la revansa .Sume uriase de bani s-au investit in domeniul militar acolo unde pe model Trump si rachetele sale hidrosonice ,Rusia a reinventat fizica(cel putin asa se lauda Putin) si a provocat militar Occidentul .Invazia Ucrainei se dorea a fi o lectie pentru Occident si ea era programata spre a cuceri Ucraina doar in citeva zile pe model Crimeea acolo unde abia acum intelegem de ce Ucraina nu a ripostat . Uniformele de parada ale rusilor,aflate la purtator, nu au mai putut fi folosite .Rusia s-a trezit in fata dezastrului .Coruptia a fost de o amplitudine fara de precedent .Lada cu zestre s-a dovedit a fi goala .In scripte existau in fapt ele erau de mult vindute si banii cheltuiti prin Occident . Mortile unor demnitari (acum vedem si in China la fel ca se intimpla )stau marturie .Coruptia in domeniul energiei a fost si mai mare .Nici acum Rusia nu stie cit a vindut ,cui a vindut si la ce pret a vindut .Ucraina a facut parte din asta .Planul Occidentului ,ce tine de decuplarea de Rusia , de inarmarea tuturor natiunilor Europene si nu numai ,cu sisteme militare NATO , de federalizarea UE , de dezvoltarea fara precedent obtinuta prin PNRR , de crearea unui nou NATO in Pacific , de crearea unei noi forte militare NATO in Ucraina , de punerea in valoare a sanctiunuilor ce acum devasteaza economia Rusiei si sistemele ei de lupta , este acum extrem de vizibil .Militar , vechile echipamente au fost distruse in Ucraina si inlocuite cu noi capacitati militare performante ce au facut ca contractele de armament ale Rusiei sa nu mai poata fi onorate si in acelasi timp au aratat minciuna propagata peste tot in lumea militara ce ne arata o Rusie extrem de tehnologizata .Totul a fost un fals enorm .India si Pakistan incep sa renute la contractele de armament obtinute de la sovietici .Turcia se milogeste pentru niste biete F16 intelegind cum a fost pacalita cind a cumparat invincibilile S400 .Franta ocupa deja locul Rusiei atunci cind ne referim la vinzarile de armament .Germania si Japonia se pot inarma de la zero .UE ofera 50 de miliarde de euro Ucrainei fapt ce obliga SUA sa isi reconsidere deciziile .Germania este al doilea mare contributor catre Ucraina .Israel da o lectie intregului Orient Mijlociu pe un principiu bine cunoscut noua .Cine face ca mine ca Hamas sa pateasca .Urmeaza desigur Hezbollah .In SUA nici Trump si nici J.R.Biden par nu a nu mai fi o varianta in alegerile Prezidentiale .Unul fara celalalt nu mai au cum determina cetatenii din SUA sa ii voteze .Cine renunta primul ofera ,propriului Partid , cistigarea alegerilor .In orisicare situatie Trump nu va mai fi candidatul .Intreg Occidentul va fi impotriva si asta se va vedea cu usurinta la vot si asta doar daca, printr-o minune, Trump va deveni nominalizatul .Rusia lui Putin nu poate fi parte a viitorului Europei .Daunazi pina si China a acceptat toate conditionalitatile venite de la UE prin vocea doamnei Ursula von der Leyen .UE isi urmeaza ferm planul ce acum vedem ca nu s-a incheiat in 1989 atunci cind Germania a platit unificarea .Acum noi toti platim refacerea Europei .Ucraina si Rep:Moldova intra pe directia lor Europeana .

    A atins su Rusia maximul in rata de proprietari iar de aici urmeaza sa scada.

    s c c r e t 

    După aproape doi ani de lupte sângeroase, cu sute de mii de morți și distrugeri de sute de miliarde de euro, Marea Britanie și Statele Unite pot spune, cu sinceritate, că și-au îndeplinit obiectivele. Și asta în timp ce Ucraina și Uniunea Europeană raman cu mari probleme economice si sociale.

    Casa Albă a bifat atât decuplarea Rusiei de Germania (cea mai veche, stabilă și profitabilă colonie americană din Europa) și ocuparea golului rămas pe piața energetică din UE, cât și parafarea unor contracte ”banditești” de vânzări de armament. Înarmarea până-n dinți a statelor europene cu marfă livrată de amicii Pentagonului reprezintă afacerea secolului. De cealaltă parte, Moscova și-a reorientat conductele de energie ieftină către țările asiatice, cu câștiguri chiar mai mari decât înainte de conflict. În plus, Kremlinul a vândut armament în spațiul BRICS+ și va rămâne cu o bună bucată din teritoriul Ucrainei.

    1. Atentie la regula din site . Nu poti pune aceiasi propaganda ca si text scris de fiecare data sau de mai multe ori .Renunta .

      ... economie inseamna casa ... sau gospodsrie, oamenii aia care au descoperit termenul ... cu siguranta nu aveau in minte burse de mafruri sau burse financiare ... la sfarsitul zilei conteaza ce poti sa faci ... si daca ai gandit-o bine ... te intorci acasa cu un sentiment! ... imagineaza-ti 52 de carti, pe care "dealerul" le amesteca in pemanenta ... nu te deranja, au pariat prea mult pr "ai", tu doar numara cartile ;) ...

      ... spre exemplu ...tipu asta habar nu are ce "joaca" ... esop a scos de vo 5 ori asul de pica ... 4. e pe urmele lui esop ...

      ... 90% din internet e plin de... 10-21 de ani ... cele mai influentabile varste ... imagineaza-ti baza unui generativ ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb