PUTIN ÎI RĂSPUNDE LUI LUKAŞENKO: "Toate problemele apărute vor fi rezolvate curând"

J.P.
Internaţional / 15 august 2020

"Toate problemele apărute vor fi rezolvate curând"

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a răspuns omologului său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, declarându-se încrezător că problemele din Belarus se vor rezolva, anunţă Kremlinul, conform Digi24.

"La iniţiativa părţii belaruse, Vladimir Putin a avut o conversaţie prin telefon cu preşedintele Aleksandr Lukaşenko. Acesta a informat despre situaţia din Belarus după scrutinul prezidenţial. Ambele părţi au exprimat încredere că toate problemele apărute vor fi rezolvate curând", a comunicat Preşedinţia Rusiei, potrivit unui comunicat postat pe site-ul instituţiei.

"Ideea centrală este ca actualele probleme să nu fie utilizate în avantajul forţelor distructive care încearcă să afecteze cooperarea benefică dintre cele două ţări în cadrul Uniunii Rusia-Belarus", subliniază Kremlinul.

Cei doi lideri au stabilit să coopereze şi pentru repatrierea în Rusia a 32 de cetăţeni ruşi deţinuţi în Belarus.

"S-a stabilit să fie menţinute contactele normale pentru consolidarea relaţiilor bilaterale, în interesele fundamentale ale popoarelor fraterne din Rusia şi Belarus", concluzionează Kremlinul.

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a declarat sâmbătă că intenţionează să discute cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, avertizând că protestele masive nu reprezintă o ameninţare doar pentru ţara sa. "Este nevoie să îl contactez pe Vladimir Putin, deoarece ameninţările nu mai vizează doar Belarusul. Apărarea Belarusului nu este nimic mai puţin decât apărarea întregului nostru spaţiu, a uniunii, este un exemplu pentru alţii. Mulţi dintre cei care se plimbă pe străzi nu înţeleg acest lucru", a subliniat liderul autoritarist de la Minsk.

Uniunea Europeană a dat undă verde vineri pentru sancţionarea represiunii din Belarus în urma realegerii disputate a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko şi a acţiunilor de reprimare produse după scrutinul prezidenţial contestat puternic de opoziţie, au declarat oficiali europeni, scrie Agerpres.

"Miniştrii de externe din UE au convenit să-i sancţioneze pe cei responsabili de represiune şi va fi întocmită o listă cu nume", a precizat sursa citată.

Cel puţin nouă state membre ale Uniunii Europene şi Comisia Europeană au cerut instituirea de noi sancţiuni împotriva Belarusului în urma alegerilor prezidenţiale contestate de opoziţie şi a represiunii care continuă împotriva manifestanţilor ce protestează faţă de realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, notează vineri Reuters.

Polonia, Republica Cehă, Estonia, Lituania, Letonia şi Danemarca au cerut într-o scrisoare comună ''măsuri restrictive împotriva oficialilor'' responsabili pentru desfăşurarea alegerilor încheiate cu realegerea lui Lukaşenko cu circa 80% din voturi şi pentru violenţele împotriva protestatarilor.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. La un așa atac imperialist concertat, era de așteptat că Belarusul sa caute pulpana Moscovei ca și scut protector împotriva tendințelor fascist hegemonice americane.

    1. Nu Belarusul cauta "pulpana" Moscovei! Este vorba despre dictatorul Belarusului care cere ajutorul dictatorului Rusiei! Nu este vorba despre "atacuri inperialiste",este vorba despre o revolta generalizata a poporului bielorus care nu mai vrea dictatura! Sunt convins ca bielorusii vor reusi sa-l inlature de la putere pe dictator,tocmai pentru ca nemultumirea in aceasta tara fata de regimul Lukasenko este generalizata! Daca bielorusii vor reusi,atinci si rusii vor prinde curaj ca sa protesteze masiv impotriva regimului putinist! Atacuri imperialiste a comis dictatura de la Moscova impotriva Republicii Moldova,Ucrainei si Georgiei! Astea s-au intamplat dupa prabusirea comunismului si a urss-ului,ca sa bu mai vorbim de atacurile imperialiste pe care le-a comis urss-ul impotriva Ungariei si fostei Cehoslovacia! Vestea buna este ca,nu doar ca vor scapa aceste popoare de dictatorii lor,dar se va micsora si numarul de propagandisti pro-rusi precum esti tu!

    fara amestec în casa altuia, dar cu ochi pe vecin

    covidul a fost rezolvat

    urmeaza belarus 

    am incheta raportul stamate tovarase conducator

    sa traiti 

    cum mai sta Rusia cu coruptia si cu lipsa de coeziune social-economica in interior ? Sta bine? :) Sa vedeti ce frumos vor cadea faraonii comunisti si stalinisti care conduc in prezent Rusia in urma actiunilor propriului popor! :)

    va fi amuzant.

    procedurile au fost initiate, ca sa zic asa :))))  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb