Putin îndeamnă ţările membre BRICS să coopereze împotriva acţiunilor "egoiste şi necugetate" ale Occidentului

A.I.
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 iunie 2022

"Numai bazându-ne pe o cooperare cinstită şi reciproc avantajoasă putem să căutăm rezolvări ale situaţiei de criză care loveşte economia mondială, din cauza acţiunilor egoiste şi necugetate ale anumitor ţări", a spus Putin la summitul virtual al BRICS.

"Numai bazându-ne pe o cooperare cinstită şi reciproc avantajoasă putem să căutăm rezolvări ale situaţiei de criză care loveşte economia mondială, din cauza acţiunilor egoiste şi necugetate ale anumitor ţări", a spus Putin la summitul virtual al BRICS.

Preşedintele rus Vladimir Putin a îndeamnat ieri ţările membre BRICS - Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud - să coopereze împotriva "acţiunilor egoiste" ale Occidentului, în contextul unor sancţiuni fără precedent impuse Rusiei din cauza invaziei şi războiului din Ucraina, relatează AFP, conform news.ro

"Numai bazându-ne pe o cooperare cinstită şi reciproc avantajoasă putem să căutăm rezolvări ale situaţiei de criză care loveşte economia mondială, din cauza acţiunilor egoiste şi necugetate ale anumitor ţări", a spus Putin la summitul virtual al BRICS.

Conform sursei menţionate, Putin pune situaţia actuală a economiei globale pe seama sancţiunilor impuse de Occident Rusiei şi nu invaziei sale în Ucrainei. Liderul de la Kremlin a acuzat ţările din Occident că "se servesc de mecanisme financiare pentru a face întreaga lume responsabilă de propriile lor greşeli de politică macroeconomică".

"Un rol de conducere al ţărilor BRICS este astăzi mai necesar ca niciodată în vederea elaborării unei politici unificatoare, pozitive, vizând să creeze un sistem (mondial) cu adevărat multipolar", a spus Putin.

Lansatoarele de rachete HIMARS au sosit în Ucraina

Lansatoarele multiple de rachete HIMARS oferite de Statele Unite armatei ucrainene au sosit în Ucraina, a anunţat, ieri, ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov, potrivit Reuters, informează Agerpres.

Conform sursei menţionate, Washington-ul s-a arătat iniţial reticent să transfere Ucrainei astfel de lansatoare multiple de rachete (ce pot lansa rachete cu o rază de acţiune de 300 de kilometri), de teama că Ucraina poate lovi adânc în interiorul teritoriului rus ceea ce ar duce la escaladarea conflictului. Totuşi, Statele Unite au acceptat să ofere Ucrainei patru lansatoare, dar cu rachete ce au rază de acţiune mai mică, de circa 80 de kilometri, potrivit unui responsabil al Casei Albe.

Ministrul ucrainean a spus: "'Îi mulţumesc colegului meu american şi prieten, secretarul apărării Lloyd Austin, pentru aceste instrumente puternice! Vara va fi fierbinte pentru ocupanţii ruşi. Şi ultima pentru unii dintre ei''.

Serghei Lavrov: "Criza ucraineană a exporturilor de cereale ar fi fost deja rezolvată dacă Ucraina şi aliaţii occidentali ar fi deminat Marea Neagră"

Criza ucraineană a exporturilor de cereale ar fi fost deja rezolvată dacă Kievul şi aliaţii săi occidentali ar fi deminat porturile de la Marea Neagră, a declarat, ieri, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă, după discuţiile cu omologul său iranian, Hossein Amir-Abdollahian, relatează CNN, potrivit news.ro.

"Încercările Turciei şi ale secretarului general al ONU ar fi avut succes cu mult timp în urmă dacă Ucraina şi stăpânii săi occidentali ar fi rezolvat problema deminării în Marea Neagră", a declarat Serghei Lavrov. El a mai subliniat că eforturile de organizare a unei coaliţii internaţionale menite să demineze porturile din Marea Neagră "vizează doar intervenţia în afacerile regiunii Mării Negre sub coordonarea ONU".

Pe de altă parte, ministrul britanic de externe Liz Truss, a afirmat că soluţionarea crizei cerealelor din Ucraina este "urgentă" în cursul lunii viitoare, în vederea evitării consecinţelor "devastatoare".

Truss l-a acuzat încă o dată pe preşedintele rus Vladimir Putin că utilizează foametea drept "armă", într-o conferinţă de presă comună cu ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu. Ea a adăugat că, în cazul în care această situaţie dificilă nu este rezolvată, probabil că va duce la "o foamete uriaşă pe tot globul", conform sursei menţionate.

Frans Timmermans: "Reducerea livrărilor de gaze ruseşti afectează 12 state membre UE"

Un număr de 12 ţări membre ale Uniunii Europene sunt acum afectate de reducerea livrărilor de gaze din Rusia, a declarat Frans Timmermans, vicepreşedintele executiv pentru Pactul verde european, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Zece din cele 27 state membre UE au emis "alertă timpurie" privind aprovizionarea cu gaze - primul şi cel mai puţin sever dintre cele trei niveluri de criză identificate în reglementările UE privind siguranţa alimentării cu energie, a explicat Timmermans. Acesta a avertizat: "Riscul întreruperii complete este acum mai real ca niciodată".

Săptămâna trecută, Rusia a redus cu 40% fluxurile prin gazoductul Nord Stream 1, citând probleme legate de echipamente, după ce deja tăiase gazele către Polonia, Bulgaria, Ţările de Jos, Danemarca şi Finlanda, ţări care au refuzat să plătească în ruble, potrivit sursei menţionate.

Forţele ruse au capturat alte două localităţi de lângă oraşele Lisiciansk şi Severodoneţk

Forţele militare ruse au capturat localităţile Loskutivka şi Rai-Oleksandrivka situate mai la sud de oraşele ucrainene Lisiciansk şi Severodoneţk, asupra cărora este concentrată în prezent ofensiva rusă în regiunea Lugansk, a anunţat guvernatorul regiunii, Serghei Gaidai, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Forţele ucrainene continuă să apere Severodoneţk şi localităţile limitrofe Zolote şi Vovchoyrovka, a adăugat Gaidai. Aflat sub un potop de foc al artileriei ruse, oraşul Lisiceansk din estul Ucrainei trăieşte un "'infern'', potrivit autorităţilor ucrainene, care admit avansul trupelor ruse ce încearcă să preia sub control întreaga regiune ucraineană Lugansk, punctul central al luptelor între trupele ucrainene şi cele ruse în ultimele săptămâni, conform sursei menţionate.

Scădere pentru preţul petrolului

Preţul petrolului a fost în scădere, ieri, la ora ora 17:30, contractele futures ale ţiţeiului WTI cu scadenţa în august aveau un declin de circa 0,7%, la 105,4 dolari/baril, în timp ce pentru sortimentul Brent (relevant pentru piaţa europeană) deprecierea era de 0,5%, la 111,2 dolari pe baril.

Pieţele europene de acţiuni au fost în scădere, indicele pan-european Stoxx 600 având un declin de 0,8%, în timp ce la Frankfurt indicele DAX30 era în declin cu 1,85%, la ora 17:30. Peste Atlantic, indicii aveau creşteri, la începutul sesiunii de tranzacţionare. S&P 500 avea o apreciere de 0,56%, în timp ce Nasdaq Composite, al companiilor din sectoare intensive în cunoaştere, era în creştere cu 0,78%. Pentru Dow Jones Industrial Average, avansul era de 0,3%, conform CNBC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb