Putin le ordonă luptărilor Wagner să depună jurământul de credinţă faţă de Rusia

F.D.
Internaţional / 26 august 2023

Putin le ordonă luptărilor Wagner să depună jurământul de credinţă faţă de Rusia

La două zile după moartea presupusă a liderului grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care obligă membrii grupării să depună jurământ pe drapelul naţional al Rusiei, relatează France 24.

Potrivit sursei citate, decretul se aplică tuturor membrilor formaţiunilor de voluntari - un termen folosit de oficiali pentru a descrie grupurile de mercenari, deoarece acestea sunt oficial interzise în ţară.

Decretul vine la două luni după ce trupele Wagner conduse de Prigojin au organizat o revoltă de scurtă durată împotriva înalţilor oficiali militari ai ţării, în ceea ce a fost cea mai mare ameninţare pentru cei aproape 24 de ani de putere ai lui Putin, arată sursa citată.

Introducerea de către Putin a unui jurământ obligatoriu pentru angajaţii Wagner şi ai altor contractori militari privaţi a fost o mişcare clară de a aduce astfel de grupuri sub un control mai strict al statului, relatează Reuters. Decretul, publicat pe site-ul Kremlinului, obligă orice persoană care desfăşoară activităţi în numele armatei sau care sprijină ceea ce Moscova numeşte "operaţiunea sa militară specială" din Ucraina să depună un jurământ oficial de credinţă faţă de Rusia.

Acum că Prigojin nu mai este în peisaj, Kremlinul va trebui să decidă ce va face în continuare cu grupul - dacă îl va legaliza şi îl va face parte din forţele armate ruse sau îl va lăsa să continue sub o altă formă. Ministerul rus al Apărării a încercat să înghită Grupul Wagner la începutul acestei veri, anunţând la începutul lunii iunie că "unităţile de voluntari" şi grupurile militare private vor fi obligate să semneze un contract cu ministerul, precizează Reuters.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. inghiteau prea multi bani , cu alte cuvinte se smecherisera .

    Asta pentru astia de pe aici care zic ca propaganda vestului e de vina pentru renumele de criminal al personajului. Daca nici chestia asta nu e clara, atunci ar trebui sa va intrebari daca nu sunteti facuti din acelasi aluat cu insul

    Pârnăiașii mercenari au probleme de onoare și caracter, foarte util demersul. :

    daca un presedinte cere unui grup de mercenari sa jure credinta fata de un steag constitutie tara presedinte… oare acel ceva caruia ii jura ce este sau face parte?

    s c c r e t  

    Mercenarii sunt mai flexibili, isi asuma riscuri mai mari si pot avea rezultate care sa umbreasca armata regulata care nu isi asuma riscurile unor mercenari.

    A fost o concurenta intre mercenari si armata, iar primii au fost inlaturati atunci cand si'au depasit mandatul stipulat in contract. 

    Nu poti sa tipi ca un descreierat pe TikTok impotriva armatei alaturi de care lupti si sa nu suporti consecinte.

    Prigojin probabil credea ca Putin nu are acces la TikTok. 

    1. Mercenarii sunt niste oameni de rahat, iar armata rusa poate fi umbrita de oricine, inclusiv de bande inarmate de raufacatori numite mercenari.

      Tarile civilizate au armate civilizate care nu fac apel la bandele inarmate de nelegiuiti. 

      In Rusia totul este cu fundul in sus si anormalul devine normal. 

      Voi astia care sunteti cu Rusia, chiar nu realizati cat de mare este putregaiul acolo si ca populatia planetei se uita la voi ca la niste caraghiosi penibili?

      Yankeii au in armata tortionari precum cei de la Abu Ghraib.

      Sovietul tău nu mai are armată. :

    mercenarii sint buni la casa omului cu atit mai mult in slujba unui imperiu , sint utili si ptr societate care este curatata de oameni care nu prea isi gaseau rostul si puteau provoca mai mult pagube , existenta lor scade presiunea pe incorporarea fortata ,moartea lor nu va scoate lumea in strada ptr ca si-au asumat acest risc impreuna cu familia , salariul lor plus tot ce le pica in mina ajung tot in rusia la pret redus si toata lumea e multumita, nu-i de mirare sustinerea uriasa a populatiei, avantajele depasesc cu mult dezavantajele , trebuia sa fie indrumati spre kiev cu sustinere totala in armament ,tot ce jefuiau era al lor plus faima, zele lucifer nu va fugi si nu se va preda niciodata ptr ca ar insemna ca toata lupta a fost in zadar, va asteapta acolo

    1. Ai o gandire bolnava, axata pe jaf, razboi si moarte!

      Rusia este fabrica de dementi!

      Sper sa va izoleze toata lumea, ca sa va jefuiti si sa va omorati intre voi. 

      ucraina a stat cu coada sus in conditiile in care la granita erau 100 mii soldati gata de atac , mai mult decit atit au incercat sa ii tina pe straini in tara in ultimele zile spunind ca nu este sigur atacul ,desi SUA ziceau conationalilor sa o stearga, sperind ca acestia sa moara si sa creeze sentiment de ura contra rusiei, cind ambasada rusiei si-a retras tot personalul era limpede

      Ucraina avea nevoie să folosească infrastructura în scop militar.

      Propaganda sovietică e tâmpă. 

      tamp e ala care-si distruge tara in asemenea mod

      Sud-estul Ucrainei este distrus de ruși, cu patalama că sunt regiuni sovietice. Ai și tu dreptate. :

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb