Putin: "Occidentul doreşte să dezmembreze şi să jefuiască Rusia"

F.D.
Internaţional / 28 noiembrie 2023

Putin: "Occidentul doreşte să dezmembreze şi să jefuiască Rusia"

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat marţi Occidentul că doreşte să dezmembreze şi să jefuiască Rusia, într-un mesaj prin videoconferinţă adresat participanţilor la cel de-al XXV-lea Consiliu Mondial al Poporului Rus, care se desfăşoară la Moscova, relatează EFE.

"Ce vor de fapt (occidentalii) ? Ce vor ei de fapt este să dezmembreze şi să jefuiască Rusia. Dacă nu reuşesc prin forţă, atunci seamănă haosul", a indicat liderul de la Kremlin.

"Diversitatea noastră şi unitatea de culturi, tradiţii, limbi, grupuri etnice nu intră în logica rasiştilor şi colonizatorilor occidentali, în sistemul lor crud de dezumanizare totală, de diviziune, oprimare şi exploatare", a adăugat el.

"Rusofobia şi alte forme de rasism şi neonazism sunt astăzi practic ideologia oficială a elitelor guvernante occidentale", a acuzat preşedintele rus mai departe. Ca atare, a avertizat Putin, "vom considera orice ingerinţă externă, orice provocare care urmăreşte să provoace conflicte interetnice şi religioase, cum ar fi acţiunile agresive împotriva ţării noastre, ca pe o încercare de a lansa încă o dată terorismul şi extremismul împotriva Rusiei, ca un instrument de luptă împotriva noastră", iar Rusia va reacţiona "în consecinţă".

"Lumea rusă înseamnă toate generaţiile strămoşilor noştri. Lumea rusă este Rusia Kieveană, Cnezatul Moscovei, Imperiul rus, Uniunea Sovietică şi Rusia de astăzi, care îşi recapătă, îşi consolidează şi multiplică suveranitatea ca putere mondială", a mai afirmat Putin.

La începutul intervenţiei sale, el a cerut păstrarea unui minut de reculegere în memoria soldaţilor căzuţi în campania militară din Ucraina. "Ei au luptat pentru noi, pentru patria noastră. Glorie lor eternă!", a spus preşedintele rus.

Unul din motivele invocate de Kremlin pentru lansarea campaniei militare în Ucraina este apărarea a ceea ce descrie a fi "lumea rusă", adică spaţiul geografic post-sovietic unde locuiesc etnici ruşi şi unde se vorbeşte limba rusă.

Vorbind în ziua precedentă la forumul de dezbateri Primakov Readings, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a asigurat că Rusia nu are planuri agresive şi nici "expansioniste" în Europa şi a acuzat Occidentul că încearcă să-şi perpetueze dominaţia şi să prospere pe seama altora. "Occidentul încearcă din greu să-şi perpetueze ce i-a mai rămas din dominaţia sa, folosind metode vădit neocoloniale pe care majoritatea ţărilor le resping. Obiectivul colegilor noştri occidentali este simplu şi cinic în acelaşi timp: să ia în continuare caimacul politicii globale, economiei şi comerţului, să-şi asigure propria prosperitate pe seama altora", a spus şeful diplomaţiei ruse.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. "să ia în continuare caimacul politicii globale, economiei şi comerţului, să-şi asigure propria prosperitate pe seama altora":-)...Asa am auzit si eu ca l-au fortat occidentalii pe Abramovici sa stea in Londra, sa cumpere clubul Chelsea si iahturi de sute de milioane de dolari. Si nu s-au oprit aici, saracul mujic tanjea dupa o vodka, un bors, un kalasnikov, o Lada, Volga sau Moskvich dar nu, perfizii aia din Vest il obligau sa cumpere numai Chanel, Luis Vuitton, Bulgari, Ferrari, Bentley, Lamborghini...tot "caimacul economiei si comertului"...si nu e singurul mujic in situatia asta:-)

    1. După aproape doi ani de lupte sângeroase, cu sute de mii de morți și distrugeri de zeci de miliarde de euro, Marea Britanie și Statele Unite pot spune, cu sinceritate, că și-au îndeplinit obiectivele. Și asta în timp ce Ucraina și Uniunea Europeană continuă să-și lingă rănile încă deschise.

      Casa Albă a bifat atât decuplarea Rusiei de Germania (cea mai veche, stabilă și profitabilă colonie americană din Europa) și ocuparea golului rămas pe piața energetică din UE, cât și parafarea unor contracte ”banditești” de vânzări de armament. Înarmarea până-n dinți a statelor europene cu marfă livrată de amicii Pentagonului reprezintă afacerea secolului. De cealaltă parte, Moscova și-a reorientat conductele de energie ieftină către țările asiatice, cu câștiguri chiar mai mari decât înainte de conflict. În plus, Kremlinul a vândut armament în spațiul BRICS+ și va rămâne cu o bună bucată din teritoriul Ucrainei.

      Ai grijă că vor apărea cel puțin doi boi manierați,care-ți vor spune că ești troll rus ! C-așa am pătit eu mai deunăzi exprimandu-mi niște păreri asemănătoare.

      Citește și tu discursul lui Putler, "sistemul lor crud de dezumanizare totală, de diviziune, oprimare şi exploatare", simple minciuni pentru nevertebrați divizați, oprimați și exploatați de o clică kaghebistă. :

      Apologia sărăciei și imbecilității sovietice are consecințe. :

      TROL Rus

      Domnu de la 1.1. - dupa cum te exprimi mata, parca imi vine sa plang, pt ca Europa nu sta in genunchi sa ii pupe talpile criminaluluiputin!

      Nu ma pricep f bine la politica, dar cand te aliezi cu corea de nord, china, iran si alte state in care dictatura e la frunte ce mai poate fi zis? 

      Cand stai presedinte de tara 100 de mandate, ce mai poate fi zis?

      Cand pui otrava in chilotii unuia care iti era opozant la presedintie ce mai e de zis de Rusia? 

    Delir.

    1. Si TUPEU!

    Eu ce inteleg din acest discurs e ca au probleme interne. sunt conflicte interne interetnice si religioase, si "haos" care sunt vina vestului binenteles

    ca si ceausescu : agenturile straine... :)) poate era si un pic de ajutor de acolo, dar si-a facut-o cu mana lui. ca si putler. 

    ...

    ... afacerile mari se dezvolta pe credit ... euro devine discutabil-cititi articolul: marea delistare... ... mesajul lui putin este unul de marketing ... asia de sud vest este o capcana ...

    1. ... america are nevoie de baze militare in intreaga lume pentru a controla fluxul(si refluxul) de dolari ... un dolar prea pternic inchide america in granitele ei ... cu toata devalorizare interna miscata de deficit de resurse (si saracie compulsiva) ...

      ... teoretic, ai putea vinde americii pentru un dolar mai scump ... negarantat de altfel ...

    au mai ramas 17 ani pana la disparitia Rusiei.

    Ban.Cher.Vali 

    1. wow. hai ca se poate!

      ma gandesc ca e barhaos in ruzzia dc vorbeste ala asa, parca-l re-aud pe ceasca de la balcon cu agenturile straine.  

      China abia astepta sa preia Siberia...

      cauzele (factuale si operationale) disparitiei Rusiei sunt strict interne Rusiei , nu tin de NATO, Vest, etc....

      cauzele (sa le zicem metafizice, karmice) au legatura cu atitudinea de bullying continuu din partea Rusiei fata de vecini si in primul rand au legatura cu : 1. furtul cert si efectiv al Tezaurului Romaniei, executat cu acte in regula si 2. raptul teritorial fata de Romania dupa tratatul Ribbentrop-Molotov.  

      Karma Rusiei poate fi inchisa (fara desfiintarea Rusiei) prin anularea de catre Rusia a 1. si 2. de mai sus.  

      Daca vor sa traiasca in continuare, vor rezolva 1 si 2 de mai sus fara nici o conditie si intarziere, in cea mai mare graba.  

      Daca nu, e ok, le-am prins beregata si ii voi gatui din ascuns de nimeni nu o sa mai stie ce inseamna Rusia si rus si rusesc peste 100 de ani! Tot neamul lor praf se va face de la violentele si hotiile lor. Si nu ma refer la caterinca de razboi cu Ucraina, ma refer la procese interne Rusiei si ma refer la modificari succesive de pathos intern (stari emotionale de grup) si la cicluri succesive de situatii de grup in Rusia. Cand am zis ca le-am prins beregata, stiu ce spun.  

      Tezaurul inapoi si teritoriile inapoi si suntem iar prieteni. Daca nu, va omor!  

      Ban.Cher.Vali 

      da, face parte din ciclurile situationale proiectate si inradacinate in viitor. Dar nu se reduce totul doar la atat.

      Rusia a fost avertizata si ignora in continuare rezolvarea propriei karme fata de Romania (returnare Tezaur furat si anularea implicatiilor teritoriale ale tratatului Ribbentrop -Molotov).  

      Ok. Eu de ceva ani sunt in plina actiune (pe timp lung) , prin mijloace specifice.  

      Dupa 2040 Rusia nu va mai exista.  

      Ban.Cher.Vali 

    ca n tot sud estul european.

    Din ciclul "Hotul striga hotii"!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb