Putin: "Ucraina riscă să primească o lovitură ireparabilă dacă conflictul se prelungeşte"

F.D.
Internaţional / 16 ianuarie

Putin: "Ucraina riscă să primească o lovitură ireparabilă dacă conflictul se prelungeşte"

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că statul ucrainean riscă să sufere o "lovitură ireparabilă" în cazul în care conflictul se prelungeşte, apreciind că iniţiativa pe front este de acum "în întregime" de partea forţelor Moscovei, relatează France Presse.

"Nu doar că a eşuat contraofensiva lor, dar iniţiativa se află în întregime în mâinile forţelor armate ruse. Şi dacă aceasta continuă, statalitatea Ucrainei ar putea suferi o lovitură ireparabilă şi foarte serioasă", a declarat Putin în cadrul unei reuniuni difuzate de televiziunea de stat.

În acelaşi timp, Vladimir Putin a afirmat că Rusia nu va fi niciodată forţată să renunţe la câştigurile pe care le-a obţinut în Ucraina, notează Reuters.

Vorbind despre posibile discuţii de pace, Putin a respins "aşa-numitele formule de pace" discutate în Occident şi Ucraina - care prevăd returnarea tuturor teritoriilor ocupate de Rusia şi crearea unui tribunal internaţional - întrucât conţin ceea ce el a numit "cerinţe prohibitive pentru procesul de negocieri".

El a acuzat din nou Ucraina că "refuză să negocieze" încheierea conflictului cu Moscova.

"Ei bine, dacă nu vor (să negocieze), atunci să nu o facă!", a spus Putin.

Potrivit lui, Moscova şi Kievul "s-au pus de acord asupra tuturor" aspectelor la negocierile de la Istanbul în 2022, chiar la începutul conflictului, înainte ca delegaţia ucraineană să "arunce la gunoi toate acordurile" asupra cărora cele două părţi conveniseră.

El susţine că premierul britanic de la acea vreme, Boris Johnson, ar fi "convins" Kievul să refuze să negocieze cu Moscova şi să continue ostilităţile.

Putin a declarat că discuţia despre negocieri este o "încercare de a ne motiva să renunţăm la câştigurile pe care le-am realizat în ultimul an şi jumătate". "Dar asta este imposibil. Toată lumea înţelege că acest lucru este imposibil", a insistat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin a făcut aceste comentarii, difuzate de televiziunea rusă, la o zi după ce Elveţia a acceptat să găzduiască un summit global la cererea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Peste 80 de ţări s-au reunit duminică în Elveţia pentru a găsi un teren comun cu privire la formula sa de pace, fără Rusia.

Formula de pace prezentată de Zelenski prevede, printre altele, restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei, încetarea ostilităţilor şi retragerea trupelor ruse.

Declaraţiile lui Putin cu privire la cursul războiului au devenit din ce în ce mai încrezătoare şi mai agresive în ultimele luni, odată cu eşecul contraofensivei ucrainene de a obţine câştiguri substanţiale împotriva forţelor ruse care şi-au construit fortificaţii puternice, notează Reuters.

În prezent, Rusia controlează 17,5% din teritoriul Ucrainei.

Moscova declară că orice negociere ar trebui să ţină cont de "noile realităţi" create de forţele sale pe teren.

Preşedintele rus, care candidează pentru un nou mandat prezidenţial de şase ani într-un scrutin despre care adversarii săi spun că este o parodie a democraţiei, a declarat marţi că alegerile americane din trecut au fost fraudate prin votul prin corespondenţă, conform Reuters.

"În Statele Unite, alegerile precedente au fost falsificate prin votul prin corespondenţă (...) Au cumpărat buletine de vot pentru 10 dolari, le-au completat şi le-au aruncat în cutiile poştale fără nicio supraveghere din partea observatorilor şi atât", a declarat Putin, fără a oferi vreo dovadă.

Oponenţii lui Putin afirmă că alegerile prezidenţiale din martie din Rusia nu reprezintă o competiţie reală, întrucât preşedintele rus deţine întreaga putere în stat, iar principalul său rival, Aleksei Navalnîi, ispăşeşte în prezent peste 30 de ani de închisoare pentru acuzaţii despre care Navalnîi spune că au fost fabricate.

Opozanţii mai spun că utilizarea votului electronic creează posibilitatea ca autorităţile să manipuleze votul în favoarea lui Putin fără a fi detectate.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Minciuni minciuni si iar minciuni.

    dc vrea sa negocieze inseamna ca ruzzia nu sta asa de bine pe cum spune. oricum, n-ar fi rau sa se termine raboiul. oamenii mor. pentru un nebun. 

    1. cei de la davos: terminati nebunu si ati terminat razboiul.

      ... nebunul este datoria ... nebunul stie ... nebubunul mai vrea bani ... nebunul cred ca a (re) colateralizat ... lol ...

      Satanistii SUA trebuie lichidați definitiv

      Crezi ca spui terminați nebunul și gata, l-au terminat? Asa ușor? Haaaa.

    E clar rusia nu mai are resurse pt a continua razboiul iar Putin ar vrea o pace prin care sa pastreze ce a furat pt a nu cadea de fraier.

    1. Rusia are crestere economica de 4%. Europa este in recesiune. Este clar ca NATO este falita si Rusia castiga.

      Super. Aceiași placa proasta de 2 ani. Rusii nu au resurse, bombe, dar vor sa continue pana în 2026. Cum? Pai cred ca își permit. Asa pare

    Isi bate joc Putin de toti nevoiasii care sunt la putere in Europa si SUA. Daca ricanii aveau sange in oo, pe 25 februarie 2022 atacau Rusia si in 2 luni il punea pe cretin in genunchi. Asa au lalalt-o si uite unde s-a ajuns. A ajuns Putin sa ne rada in nas cu superioritate.

    1. Nu prea i am văzut râzând pe liderii ruși, după fiasco ul cuceririi Kievului. de acum două ani.

      Poate tu ești intim cu ei și știi mai multe 

      Nu mai adulați ucigașii.

      Asta spune ceva despre.voi. 

      Ca sa lupți cu dușmanul trebuie sa nu îl subestimezi. Asa cum facem noi. Rusii la început au casat în Ucraina toate vechiturile de tancuri și taburi. Au făcut sa para ca sunt incapabili și au făcut ca Ieuropa și USA sa ramana falite. Și se pare ca dețin controlul pe care nu cred ca l-au pierdut pana acum. Au greșit și au învățat și asta este cruda realitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb