Radu Berceanu îi declară război lui Cozmin Guşă

Iulia Niţescu
Ziarul BURSA #Politică / 2 februarie 2005

Veteran printre democraţi, Radu Berceanu a cerut schimbarea lui Guşă din funcţia de lider al grupului parlamentar al PD din Camera Deputaţilor, pe motiv că nu are doi ani vechime în partid

Parlamentarii PD au început lucrul în Camera Deputaţilor printr-o dispută internă. După o activitate ca lider de grup parlamentar de aproape o lună, Cozmin Guşă a fost contestat chiar de Radu Berceanu, coordonatorul senatorilor şi deputaţilor PD. Radu Berceanu a trimis la biroul lui Cozmin Guşă din Camera Deputaţilor o scrisoare prin care atrăgea atenţia asupra faptului că prin păstrarea lui ca lider de grup se încalcă statutul PD, document de căpătîi al partidului. Statutul prevede faptul că nu poate fi numit într-o funcţie de decizie (în conducerea partidului, la şefia Comisiilor parlamentare etc.) un membru care are o vechime mai mică de doi ani în PD. Dezbaterea din interiorul grupului deputaţilor democraţi a fost aprinsă, Cozmin Guşă nefiind foarte popular printre colegii săi din PD.

După o discuţie de cîteva ore, tînărul democrat a fost reconfirmat în funcţia de lider al grupului parlamentar, beneficiind de 33 de voturi pentru şi 14 împotriva sa. PD are acum de rezolvat o problemă statutară, întrucît nu poate fi încălcat documentul de bază al partidului doar de dragul lui Cozmin Guşă şi apoi pentru că PD, cu un lider de grup nestatutar, nu ar mai fi în poziţia să ceară schimbarea lui Adrian Năstase de la cîrma Camerei Deputaţilor, pe motiv de vot neregulamentar. La finalul şedinţei, atît Cozmin Guşă, cît şi Adriean Videanu au precizat că, pînă la modificarea statutului PD, menţinerea democratului la şefia grupului deputaţilor va fi considerată o derogare de la acest document.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb