RADU GHEŢEA, PREŞEDINTELE LIBRA INTERNET BANK: "Sunt convins că vom avea în continuare creştere pe zona de creditare"

A.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 noiembrie 2021

Radu Graţian Gheţea, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Libra Internet Bank

Radu Graţian Gheţea, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Libra Internet Bank

Perspectiva creditării este pozitivă în ţara noastră, pentru că vom beneficia de o serie de fonduri europene, atât rambrusabile cât şi nerambursabile, astfel încât în anii următori vom avea o creştere a creditării, a afirmat ieri Radu Graţian Gheţea, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Libra Internet Bank, în cadrul conferinţei "FinConf România", organizată de BusinessMark.

Domnia sa a spus: "În opinia mea, perspectiva creditării este pozitivă, pentru că, în primul rând, România va beneficia în viitorul apropiat de o serie de facilităţi europene, de fonduri. Sigur, sunt şi fonduri nerambursabile, dar sunt şi fonduri rambursabile, şi în foarte multe cazuri întreprinderile mici şi mijlocii, dar şi marile companii au nevoie de o finanţare de completare pentru a-şi duce la îndeplinire proiectele pe care le au în vedere. În ceea ce priveşte persoanele fizice, este normal ca atunci când ai o perspectivă de creştere economică, când ai o perspectivă de creştere a investiţiilor în diverse domenii, să te aştepţi şi la o creştere a numărului de salariaţi şi a veniturilor acestora. În România, încă persistă sentimentul proprietăţii, lumea îşi doreşte să-şi facă o casă, să-şi schimbe casa. Cred că va mai dura încă cinci până la zece ani această tendinţă, care este diferită de tendinţa general europeană, în care oamenii preferă chiria. Consider că ne aflăm într-un moment în care cererile de credite vor creşte (...). Sunt convins că anii viitori vom avea în continuare creştere pe zona de creditare".

Conform preşedintelui Libra Internet Bank, băncile au la dispoziţie ca surse de finanţare a creditării economiile populaţiei, fondurile proprii sau cele atrase.

"Sigur, economiile populaţiei prezintă o bază pentru creditare. Dar dintotdeauna, în sistemul bancar românesc, cu structura pe care o are, cu bănci puternice străine şi bănci locale care s-au dezvoltat foarte frumos şi care au din ce în ce mai multă credibilitate, atât la acţionari cât şi la partenerii de afaceri, când a fost nevoie de fonduri, când a fost nevoie de finanţare, aceşti bani au venit, fie prin intermediul acţionarilor băncilor cu capital străin fie prin atrageri directe de către băncile româneşti a unor fonduri de pe pieţele internaţionale", a spus Radu Gheţea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb