Raiffeisen a preluat ieftin subsidiara din România şi nu a înregistrat fond comercial

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 octombrie 2011

Raiffeisen a preluat ieftin subsidiara din România şi nu a înregistrat fond comercial

Raiffeisen a cumpărat subsidiara din România "la un preţ foarte scăzut" în 2001 şi nu a înregistrat fond comercial pentru aceasta, a anunţat, ieri, grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI), precizând că va închide acest an pe profit.

"Subsidiara din România a fost achiziţionată la un preţ foarte scăzut în 2001. Nu avem înregistrat fond comercial al subsidiarei (în contabilitate, n.r.) şi în consecinţă RBI nu este nevoită să deruleze o astfel de amortizare pentru operaţiunile din România", potrivit unui comunicat RBI, citat de Mediafax.

Comunicatul Rai-ffeisen a fost transmis din cauza "multelor întrebări primite din piaţă, după anunţul Erste", potrivit comunicatului.

Erste a anunţat, ieri, că va amortiza parţial fondul comercial al subsidiarei din România cu 700 milioane euro înainte de impozitare (627 milioane euro după taxe), din cauza creşterii economice sub aşteptări, în cadrul unui set de măsuri "extraordinare", care vor duce la trecerea grupului austriac pe pierdere, după primele nouă luni, în ciuda unui profit din activitatea curentă de aproape 700 de milioane euro. Raiffeisen a arătat că vizează o amortizare parţială în valoare de 3,5 milioane de euro în Ungaria şi se aşteaptă să încheie anul 2011 pe profit.

Deteriorarea climatului macroeconomic va avea drept consecinţă un mediu operaţional dificil, notează Raiffeisen. Grupul bancar a avut profit consolidat de 615 milioane de euro în primele şase luni ale anului.

Un consorţiu format din Fondul Româno-American de Investiţii şi Rai-ffeisen Zentralbank din Austria au semnat, în aprilie 2001, contractul de privatizare al Băncii Agricole cu Autoritatea pentru Privatizare, valoarea tranzacţiei ridicîndu-se la 52 de milioane de dolari. Contractul a vizat plata unei sume de 15 milioane de dolari pentru pachetul de acţiuni deţinut de statul român, precum şi majorarea capitalului social al băncii prin subscrierea sumei de 37 milioane de dolari.

Erste Bank a preluat în 2006 un pachet reprezentând 61,88% din acţiunile BCR pentru 3,75 miliarde de euro, de la stat, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi International Finance Corporation, instituţie din cadrul Grupului Banca Mondială.

Directorul general al Erste Group Bank, Andreas Treichl, a declarat luni că grupul austriac a plătit "un preţ foarte mare" în 2006 pentru preluarea BCR, raportat la situaţia actuală, însă banca nu consideră că a făcut o greşeală intrând pe piaţa românească.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb