Raiffeisen Bank a acordat o finanţare de 5 milioane lei pe bază de certificate de depozit

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 30 noiembrie 2009

Raiffeisen Bank a semnat prima tranzacţie de finanţare a unui producător agricol pe baza certificatelor de depozit, în valoare de 5 milioane lei, după ce, în august 2009, a fost completată legislaţia care să permită acest tip de finanţare, arată un comunicat al băncii.

Finanţarea a fost acordată unor producători agricoli din grupul Cerealcom Dolj, pe baza unor certificate de depozit emise de depozitarii licenţiaţi (lista depozitelor licenţiate este publicată pe site-ul internet al Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale). Certificatele de depozit emise sunt garantate de Fondul de Garantare al Certificatelor de Depozit administrat de F.G.C.R. în cantitatea şi calitatea înscrise pe acestea. Gradarea (evaluarea calităţii reale) loturilor de seminţe, pentru care se acordă finanţarea, a fost efectuată conform sistemului naţional de gradare, administrat de către Comisia Naţională de Gradare a Seminţelor de Consum.

"Este o tranzacţie foarte importantă, nu numai pentru că este prima de acest fel în România post-belică, dar şi pentru că sunt deja câţiva ani de când ne pregătim pentru acest tip de finanţări agricole. Pe întreaga perioadă ne-am implicat activ în redactarea formatului final al legii, precum şi în negocierea altor prevederi legale. Practic, producătorul agricol beneficiază de lichidităţi atunci când are nevoie, dar vinde efectiv produsele atunci când piaţa este favorabilă", a explicat Marinel Burduja, prim-vicepreşedintele Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank are deja tradiţie în finanţarea producătorilor, comercianţilor şi procesatorilor de cereale şi plante oleaginoase; valoarea finanţărilor în domeniu în ultimul sezon agricol a fost de peste 90 milioa-ne euro, acoperind suprafeţe cultivate însumând circa 120.000 hectare şi o producţie totală comercializată şi procesată de aproximativ 600.000 tone, potrivit reprezentanţilor băncii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb