Raiffeisen Bank revine cu o nouă emisiune de obligaţiuni sustenabile la Bursa de Valori Bucureşti

D.T.
Piaţa de Capital / 28 februarie 2023

Raiffeisen Bank revine cu o nouă emisiune de obligaţiuni sustenabile la Bursa de Valori Bucureşti

Raiffeisen Bank listează astăzi, 28 februarie, a treia emisiune de obligaţiuni sustenabile, în valoare de peste 369 milioane de lei, pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti. Obligaţiunile se vor tranzacţiona sub simbolul bursier RBRO27C, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, obligaţiunile sustenabile, nepreferenţiale, negarantate, de tip senior, eligibile pentru cerinţa minimă de fonduri proprii şi pasive eligibile, denominate în lei, care intră la tranzacţionare astăzi, 28 februarie, au maturitate 5 ani, fiind scadente în 7 decembrie 2027 şi dobândă fixă anuală, de 8,817%. Raiffeisen Bank a emis şi vândut către investitori calificaţi, 703 obligaţiuni, cu o valoare nominală de 525.000 lei.

Romulus Mircea, Director Direcţia Trezorerie, Raiffeisen Bank, afirmă că: "Prima zi de tranzacţionare a acestei emisiuni de obligaţiuni sustenabile lansată de Raiffeisen Bank la finalul anului trecut este un moment pe care vreau să îl celebrez cu toţi cei care au contribuit la reuşita programului. Suntem mândri că premiera pe care am marcat-o pe piaţa de capital locală în 2022, prin lansarea Cadrului pentru Obligaţiuni Sustenabile, afirmă angajamentul nostru continuu pentru un banking responsabil, în sprijinul proiectelor care aduc valoare în comunitate şi mediu".

Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti, adaugă: "Raiffeisen Bank este unul dintre cei mai activi emitenţi din sistemul financiar-bancar pe piaţa de capital locală, cu 7 emisiuni de obligaţiuni care se tranzacţionează astăzi la BVB şi care însumează o valoare totală de peste 3,7 miliarde de lei. Este a 3-a emisiune de obligaţiuni sustenabile a băncii listată la bursă, alături de alte 3 emisiuni de obligaţiuni verzi. Particularităţile acestor emisiuni de obligaţiuni reconfirmă direcţia pe care atât noi, cât şi investitorii, o considerăm importantă pentru societatea în care trăim, şi anume sustenabilitatea tuturor proiectelor finanţate prin piaţa de capital. Ne dorim să contribuim în continuare la dezvoltarea sustenabilă a economiei României prin mecanismele pieţei de capital şi să vedem tot mai mulţi emitenţi consecvenţi în implementarea proiectelor dedicate sustenabilităţii".

Emitentul va utiliza o sumă echivalentă cu veniturile nete obţinute din emisiunea de obligaţiuni pentru finanţarea şi/sau refinanţarea, parţial sau integral, a unor împrumuturi eligibile noi sau existente care oferă beneficii distincte pentru mediu, precum Împrumuturi Verzi şi Social Eligibile, cu o alocare minimă de 50% pentru categoriile sociale, se mai arată în comunicat. Diferenţa până la 100% va fi alocată categoriilor verzi, conform criteriilor de eligibilitate descrise în Cadrul Emitentului privind emisiunea de Obligaţiuni pentru Sustenabilitate al băncii.

În cei 10 ani, Raiffeisen Bank a listat la bursă 9 emisiuni de obligaţiuni, dintre care două au ajuns deja la scadenţă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Firma profund neserioasa

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb