Raiffeisen oferă un pachet de produse de economisire-investire

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 2 octombrie 2009

Raiffeisen Bank şi Raiffeisen Asset Management lansează o ofertă promoţională constând într-un pachet de produse de economisire-investire format din depozit şi unităţi ale fondului cu capital protejat Raiffeisen Confort, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

"Oferta satisface cerinţele investitorilor noştri în această perioadă", a declarat Mihail Ion, preşedintele Raiffeisen Asset Management. Domnia sa a adăugat: "Aceasta presupune un grad de risc redus, având în vedere apetitul scăzut de risc al românilor, pe de altă parte este foarte potrivită pentru contextul actual de piaţă, când mulţi investitori îşi doresc să beneficieze de potenţialul de creştere pe termen mediu şi lung al pieţei de acţiuni, însă au încă în memorie corecţiile semnificative din trecut şi sunt în aşteptare. În astfel de circumstanţe, fondurile cu capital protejat sau garantat sunt cele mai solicitate de investitori, aşa cum s-a întâmplat şi în celelalte ţări ale Uniunii Europene în această perioadă".

Astfel, clienţii care subscriu unităţi de fond Raiffeisen Confort până la data de 25 octombrie 2009 pot avea posibilitatea să constituie şi depozite în lei sau euro cu dobânzi majorate faţă de cele în vigoare în acest moment.

Depozitele se pot constitui pe o scadenţă de trei luni, iar dobânzile aplicate ajung până la 10% la lei, în funcţie de sumă. De asemenea, clienţii care investesc în acest pachet sume mai mari decât echivalentul a 40.000 euro, au posibilitatea de a opta şi pentru ecomisire în euro pe componenta de depozit, ratele dobânzilor bonificând o dobândă mai mare cu 1,2% faţă de cotaţiile la depozitele negociate în euro. Unităţile de fond sunt denominate exclusiv în lei.

Sumele plasate în depozite nu pot depăşi plasamentele efectuate în fond.

Plasamentele Raiffeisen Confort sunt efectuate în instrumente purtătoare de dobândă şi în acţiuni. În condiţiile unei evoluţii nefavorabile a pieţelor de acţiuni în care investeşte fondul, strategia investiţională are ca obiectiv la data de 25 septembrie 2011 protejarea sumelor investite împotriva pierderilor, respectiv atingerea unei valori a unităţii de fond cel puţin egală cu valoarea unităţii de fond valabilă pentru 25 septembrie 2009. De asemenea, în interiorul intervalului următor de doi ani, într-un astfel de scenariu negativ de piaţă, strategia investiţională are ca obiectiv limitarea scăderii valorii unităţii de fond sub nivelul de 90% din valoarea unităţii de fond valabilă pentru 25 septembrie 2009.

În condiţiile unei evoluţii favorabile a pieţelor de acţiuni, Raiffeisen Confort are ca obiectiv valorificarea capitalurilor investite în scopul obţinerii unor randamente corespunzătoare.

Atingerea obiectivelor investiţionale rezultă din implementarea strategiei investiţionale, fără a fi garantată de o societate bancară.

Raiffeisen Confort a încheiat prima perioadă investiţională de doi ani, fiind lansat în septembrie 2007 şi a înregistrat o creştere a valorii de fond de 6.8% de la lansare, în condiţiile în care indicele BET - XT a scăzut cu peste 63% în acelaşi interval.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb