RALUCA PRUNĂ: "Independenţa justiţiei poate fi răsturnată prin intervenţii legislative punctuale"

George Forcoş
Anticorupţie / 3 iulie 2016

"Independenţa justiţiei poate fi răsturnată prin intervenţii legislative punctuale"

Actualizare 15:50 Raluca Prună: "Dacă Victor Ponta iubea atât de mult justiţia, putea să facă mai mult"

Ministrul Justiţiei Raluca Prună a declarat, astăzi, că este dezamăgită de modul în care Victor Ponta a tratat problemele din justiţie în perioada mandatului său ca prim-ministru.

"Sunt dezamăgită de luarea de poziţie a fostului premier, care este magistrat. Şi dacă iubea atât de mult justiţia, putea să facă mai mult ca magistrat decât tehnocratul Prună. Riscăm să plătim cel puţin 80 de milioane de euro pe an. Cetăţenii trebuie să ştie că pentru a plăti aceşti bani, statul român trebuie să ia din altă parte", a spus Raluca Prună, potrivit Digi 24.

(G.F.)

-------

Progresul care s-a înregistrat în justiţie nu este ireversibil, a afirmat Raluca Prună, astăzi, transmiţându-le magistraţilor că ceea ce au făcut poate fi răsturnat foarte uşor, prin intervenţii legislative punctuale.

"Avem astăzi o justiţie independentă, la independenţa aceasta s-a ajuns greu, nu este un lucru dat, este un lucru pe care trebuie să-l apăraţi în fiecare zi. Îndrăznesc să spun, adresându-mă corpului de magistraţi: magistratura română va fi atât de independentă cât de independentă va dori să fie", s-a adresat Prună, celor prezenţi, duminică, la evenimentul dedicat Zilei Justiţiei.

În context, ea a menţionat că este important ca magistraţii să se asigure că nu se fac "paşi înapoi".

"Ceea ce aţi făcut cu toţii poate fi răsturnat foarte uşor, prin intervenţii legislative punctuale. Şi atunci, este imperios necesar să ne asigurăm că nu se fac paşi înapoi şi că ceea ce s-a obţinut greu, nu se pierde uşor", a spus Prună.

Ea a mulţumit întregului corp al magistraţilor, avocaţilor, notarilor, tuturor celor care contribuie la înfăptuirea justiţiei, "pentru o activitate susţinută care a reuşit, în ciuda numeroaselor presiuni să rămână la cote de performanţe înalte".

"Aţi muncit mult în acest an, aţi muncit bine, iar rezultatele muncii în sistemul larg de justiţie se văd în fiecare zi. Sigur că nu puteţi mulţumi pe toată lumea, însă, cu această ocazie de sărbătoare aş dori să reafirm, în numele ministerului Justiţiei, în numele Guvernului României, să vă asigur de întreaga disponibilitate de a continua dialogul cu judecătorii şi procurorii, cu personalul auxiliar, cu asociaţiile profesionale ale magistraţilor, cu celelalte profesii juridice, pentru a ne asigura că priorităţile acestui mandat răspund cu adevărat problemelor reale ale justiţiei din România", a mai declarat ministrul.

Raluca Prună a precizat că performanţele sistemului judiciar pot fi constatate nu numai la nivel intern, dar şi la nivel extern, de către partenerii străini.

"Ceea ce contează, însă, astăzi este parcursul pe care îl avem până în prezent. Un prezent pentru care modul în care este derulată activitatea instituţiilor de prevenire şi combatere a marii criminalităţi, a corupţiei cu precădere, a devenit un reper pentru celelalte state membre ale Uniunii. Şi am în vedere state membre aflate în topul unor clasamente internaţionale privind integritatea", a menţionat Prună.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Modul în care este derulată activitatea instituţiilor de prevenire şi combatere a marii criminalităţi, a corupţiei cu precădere, a devenit un reper pentru celelalte state membre ale Uniunii pentru ca sistemul romanesc de justitie ofera exemple de confiscare a caselor dobandite ilegat fara pedepisrea escrocilor, exemple de pedepisre modica a romanilor implicati in dare de mita de catre multinationale ignorate de catre sistemul judiciar, exemple de condamnare a adversarilor politici pentru prejudicii inventate, dar care acopera adevaratele rapturi guvernamentale.

    Ăsta da reper!!! :))) 

    1. În care altă justiție independentă președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție și președintele României sunt singurii care au contestat decizii definitive și irevocabile?

      Reper, nu? 

    Justitia se proclama independenta doar daca ia de pe stanga. Dca ia de pe dreapta nu mai e independenta. Se fac eforturi sa ia doar de pe stanga, pastrandu-se astfel independenta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb