RAPORT FINANCIAR: Bank of Cyprus a înregistrat, anul trecut, pierderi de 2,3 miliarde euro

F.A.
Internaţional / 12 octombrie 2013

Bank of Cyprus a înregistrat, anul trecut, pierderi de 2,3 miliarde euro

Creditorul cipriot Bank of Cyprus (BoC) a înregistrat, anul trecut, o pierdere netă de 2,3 miliarde de euro (3,1 miliarde de dolari), în creştere faţă de cea din 2011, care a atins valoarea de 1,35 miliarde de euro, se arată într-un raport financiar publicat ieri de bancă, conform Reuters.

Raportul financiar al băncii a fost anunţat, ieri, cu o întârziere de mai multe luni, din cauza dificultăţilor apărute după ce Cipru a cerut ajutorul internaţional în luna martie.

Cipru a încheiat, la sfârşitul lunii martie, un acord de asistenţă cu Banca Centrală Europeană, Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, în urma căruia Laiki Bank, a doua bancă din punct de vedere al dimensiunii, a fost divizată în două părţi: una "rea\" şi una \"bună\", prima fiind închisă, iar cea de a doua absorbită de Bank of Cyprus, cea mai mare instituţie de credit din statul insular, care urmează să fie recapitalizată prin taxarea depozitelor care depăşesc plafonul de garantare de 100.000 euro cu 47,5% din valoarea acestora.

Bank of Cyprus a convertit în acţiuni 47,5% din depozitele neasigurate de peste 100.000 de euro printr-o afacere finalizată în luna iulie, conform sursei citate.

Autorităţile consideră că banca a fost recapitalizată la un nivel care poate susţine viitoarele pierderi din portofoliul său de credite, mai arată Reuters.

În ţara noastră, Bank of Cyprus şi-a sistat operaţiunile la data de 1 aprilie, persoanele care aveau conturi la această instituţie, fie fizice sau juridice, fiind limitate la retragerea a maxim 4.000 de lei pe zi de la bancomatele băncii. Pe 26 aprilie, Bank of Cyprus România şi-a reluat activitatea, după ce Banca Centrală din Cipru (CBC) a aprobat transferul unei părţi din activele şi pasivele sucursalei autohtone a BoC către Marfin Bank România, filială a Laiki preluată de Bank of Cyprus. Agenţiile din ţara noastră ale BoC au fost închise, singura deschisă rămânând cea din Capitală, de pe Calea Dorobanţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb