RAPORT FORTUNE BUSINESS INSIGHTS Cerere tot mai mare de construcţii modulare

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Construcţii / 2 septembrie 2021

Cerere tot mai mare de construcţii modulare

Piaţa globală a construcţiilor modulare este prevăzută să crească de la 75,89 miliarde de dolari în 2021 la 114,78 miliarde dolari în 2028, datorită extinderii activităţilor de construcţii în întreaga lume, potrivit unui raport Fortune Business Insights.

Sursa arată că piaţa construcţiilor modulare a însumat 72,11 miliarde de dolari în 2020, iar în perioada analizată, adică până în 2028, aceasta va avea o creştere anuală compusă (CAGR) de 6,1%.

Sectorul construcţiilor modulare a beneficiat de o cerere tot mai mare în întreaga lume datorită creşterii numărului de proiecte de clădiri rezidenţiale şi comerciale, susţine Fortune Business Insights, subliniind: "Există mai multe avantaje ale construcţiilor modulare, precum flexibilitatea, protejarea mediului etc., care vor stimula creşterea acestei pieţe".

În plus, notează sursa, se observă o creştere a numărului de proiecte de infrastructură atât în zonele urbane, cât şi în cele rurale, datorită urbanizării rapide şi a adoptării celor mai noi tehnici de fabricaţie, care se pot dovedi benefice pentru evoluţia acestei pieţe.

Totuşi, construcţiile modulare implică investiţii mari şi o planificare prealabilă detaliată, factori care vor limita creşterea pieţei de profil, atrage atenţia raportul citat.

Pandemia de Covid a redus cererea de construcţii modulare

Pandemia de Covid-19, respectiv măsurile de lockdown impuse la nivel mondial de această criză sanitară, au oprit aproape toate activităţile de construcţii din întreaga lume, generând reducerea cererii de construcţii modulare în majoritatea ţărilor din lume, notează analiza, care aminteşte că afacerile din domeniu sunt afectate, din acest motiv, de prejudicii majore. Drept urmare, a scăzut numărul de proiecte noi de construcţii rezidenţiale şi comerciale în timpul pandemiei.

Piaţa construcţiilor modulare include construcţii permanente şi relocabile destinate sectoarelor precum comerţ, asistenţă medicală, educaţie, instituţii, ospitalitate etc. Conform sursei, activităţile de construcţii modulare au crescut în ultimii ani la nivelul mai multor industrii - asistenţă medicală, educaţie, ospitalitate -, ceea ce a dus la extinderea acestei pieţe.

În plus, potrivit raportului Fortune Business Insight, construcţiile modulare sunt rentabile şi necesită mai puţin timp pentru executare decât construcţiile tradiţionale, factori care susţin creşterea pieţei supuse analizei. Totodată, piaţa este sprijinită de numărul din ce în ce mai mare de iniţiative guvernamentale legate de infrastructură în oraşele metropolitane şi zonele rurale.

Asia-Pacific, cotă tot mai mare pe piaţa construcţiilor modulare

Regiunea Asia-Pacific îşi va creşte rapid cota pe piaţa construcţiilor modulare, pe fondul numărului mare de construcţii ecologice, de clădiri rezidenţiale şi comerciale, conform raportului, care adaugă: "Soluţiile de construcţii ecologice din această regiune au determinat o cerere tot mai mare de construcţii modulare realizate de companiile de top de pe această piaţă".

Totodată, sursa anticipează că şi America de Nord îşi va extinde rapid cota pe această piaţă, ca urmare a creşterii cererii de construcţii modulare în diverse industrii, cum sunt asistenţa medicală şi casele multifamiliale, iar în Europa, avansul va fi susţinut de eforturile guvernelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, care alimentează cererea de construcţii modulare ecologice.

Principalii jucători de pe piaţa globală a construcţiilor modulare sunt Guerdon Modular Buildings, Red Sea International Co., Bouygues Construction, Vinci Construction Grands Projects, Skanska AB, Algeco, Katerra, Lendlease Corp. Aceste companii se concentrează pe adoptarea celor mai noi metode de construcţie modulară, care vor stimula întreg sectorul construcţiilor.

(Articol preluat din Revista BURSA Construcţiilor)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb