RAPORT OXFORD ECONOMICS: Australia, Hong Kong, Canada şi Suedia, cele mai riscante pieţe imobiliare din lume

Ziarul BURSA #Internaţional / 14 septembrie 2018

Pericolele cu care se confruntă pieţele imobiliare "sunt în mod special acute" în Australia, Hong Kong, Canada şi Suedia, ceea ce reprezintă o ameninţare pentru activitatea economică, se arată într-un raport publicat de Oxford Economics, transmite Bloomberg.

"În toate cele patru ţări, valoarea proprietăţilor imobiliare este extrem de ridicată, există un boom imobiliar îndelungat, nivelul datoriilor este extrem de ridicat", apreciază Adam Slater, economist la compania britanică, conform Agerpres.

Partea pozitivă este că riscurile sunt relativ limitate pe pieţele cheie, cum ar fi SUA, Germania, Franţa, China şi Japonia. În plus, în cele mai multe state nu s-a înregistrat recent o creştere semnificativă a ratelor dobânzilor la creditele ipotecare, iar în unele cazuri acestea chiar au scăzut.

În topul celor mai ris­cante pieţe imobiliare din lume se află şi Noua Zeelandă, Danemarca, Norvegia, Marea Britanie şi Elveţia, conform raportului Oxford Economics.

"Aşadar, elementul clasic care provoacă declinul preţului locuinţelor este în mare parte absent. Totuşi, majorarea ratelor dobânzilor nu este la drept vorbind necesară pentru ca preţurile locuinţelor să înceapă să scadă", a explicat Slater.

În Australia, preţurile locuinţelor au scăzut în perioada august 2017 - august 2018 cu aproape 3%, în marile oraşe, şi cu 5,6% în Sydney, în timp ce principalele bănci au majorat ratele dobânzilor la creditele ipotecare în ultimele săptămâni, din cauza costurilor de finanţare mai ridicate. Majorarea vine în condiţiile în care Banca Centrală menţine un nivel scăzut record al dobânzii de referinţă.

"În statele G7 (grupul celor mai bogate ţări din lume - SUA, Germania, Franţa, Italia, Japonia, Canada şi Marea Britanie) am găsit o relaţie pozitivă între cheltuielile de consum şi preţurile reale ale locuinţelor din 1977, chiar dacă este posibilă o diminuare în ultimii ani", a declarat Slater, referindu-se la efectele negative ale boomului imobiliar asupra economiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb