RASDAQ Acţiunile "Argos Cluj" au fost cele mai tranzacţionate

RĂZVAN RADU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 ianuarie 2004

Valoarea tanzacţiilor derulate pe piaţa Rasdaq a scăzut, în şedinţa de ieri, la 7,4 miliarde de lei (181.312 euro), din care 1,6 miliarde de lei au reprezentat acţiunile transferate în cadrul ofertelor publice. Indicele general Rasdaq Compozit, care urmăreşte evoluţia tuturor acţiunilor listate, a înregistrat o scă-dere nesemnificativă, pînă la va-loarea de 1.295 de puncte. Indicele RAQ I, al titlurilor listate la prima categorie, a atins un nou maxim istoric, de 1.317,7 puncte, după o uşoară creştere faţă de ziua precedentă. RAQ II, indicele similar al Categoriei a II-a, a încheiat şedinţa de ieri la valoarea de 1.514 puncte, cu 2,73% mai puţin decît în şedinţa de vinerea trecută.

Acţiunile producătorului de confecţii "Braiconf" Brăila (simbol BRCR) au fost cele mai căutate de investitorii de la prima secţiune a pieţei. Cele 10 tranzacţii s-au ridicat la aproape 1 miliard de lei şi s-au perfectat la preţuri cuprinse între 35.000 lei şi 36.500 lei/acţiune. Cotaţia medie, de 36.274 lei/acţiune, a urcat cu 1,33% faţă de cea precedentă.

Cotaţia medie a titlurilor "Rompetrol" Bucureşti (simbol VEGA) a scăzut ieri, uşor, cu 0,11%, pe o valoare a tranzacţiilor de 535 milioane de lei. Preţul a oscilat între un minim de 880 lei şi un maxim de 900 lei/acţiune. Societatea este acţionar la "Rompetrol Rafinare", ale cărei titluri se vor tranzacţiona, în curînd, la Bursa de Valori. "Rompetrol Rafinare" operează rafinăriile "Vega" şi "Petromidia".

Acţiunile "Socep" Constanţa (simbol SOCP) şi-au continuat evoluţia bună şi au urcat, ieri, pînă la un maxim de 1.620 lei/ac-ţiune. Cursul minim a fost de 1.610 lei, iar cel mediu, de 1.617 lei, a crescut cu 1% faţă de ziua precedentă. Cele 16 tranzacţii de ieri au valorat 253 milioane de lei. Societatea este specializată în operaţiuni portuare.

Cursul titlurilor "Petrotub" Roman (simbol PTRO) a atins din nou, maximul de 29.500 lei, consemnat şi în şedinţa precedentă. Cursul minim a fost, ieri, de 27.500 lei, iar valoarea celor 16 transferuri realizate a fost de 131 milioane de lei. Societatea producătoare de ţevi a fost preluată, oficial, în această lună, de către grupul indian LNM. Reprezentanţii noului acţionar majoritar au anunţat că vor derula investiţii importante la "Petrotub" şi că vor să crească producţia începînd chiar din acest an.

Titlurile "Argo Cluj" (simbol ARGO) au fost, din nou, tranzacţionate în număr mare. Prin intermediul a trei tranzacţii, au fost schimbate ieri peste 3.300 de acţiuni, în valoare de 1 miliard de lei. Toate tranzacţiile s-au efectuat la preţul de 300.000 lei/acţiune, acelaşi cu cotaţia medie precedentă. "Argos" produce lenjerie de corp şi este deţinută, în proporţie de 60% de asociaţia salariaţilor.

O lichiditate bună au avut şi titlurile "Argus" Constanţa (simbol UARG), cu care s-au în-cheiat 19 tranzacţii, în valoare de 700 milioane de lei. Preţul de transfer a oscilat pe parcursul zilei între 215.000 lei şi 225.000 lei/acţiune. Cotaţia medie, de 220.459 lei, a urcat cu 1,96% faţă de cea precedentă. Societatea este specializată în producţia de uleiuri şi şroturi vegetale şi are un capital social de 470 miliarde de lei. Singurul acţionar semnificativ al "Argus" este Vasile Leu, director general al societăţii, care deţine 11% din titlurile emise.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb