RASDAQ Acţiunile "Rompetrol" Bucureşti au fost cele mai lichide

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 februarie 2005

Valoarea transferurilor efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri de pe piaţa Rasdaq a fost de peste 84,99 miliarde de lei.

Cei trei indici bursieri au înregistrat evoluţii contradictorii, Rasdaq Compozit şi Raq II cres-cînd cu 0,44% şi respectiv 1,52%, în timp ce nivelul indicelui Raq-I s-a depreciat cu 0,24%.

Cele mai lichide titluri de la prima categorie au fost cele ale companiei petroliere "Rompetrol" Bucureşti. Acestea au fost transferate în număr de peste 1,25 milioane, valoarea totală a transferurilor perfectate ieri cu titluri VEGA fiind de 1,023 miliarde de lei.

O valoare ridicată de tranzacţionare a fost înregistrată ieri şi de acţiunile "Braiconf" din Brăila. Preţul mediu la care au fost transferate ieri cele 302.191 de acţiuni BRCR a fost de 88.934 lei/acţiune, în creştere cu 5,88% faţă de cursul mediu aferent şedinţei precedente. Societatea, ce are ca obiect de activitate fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, a obţinut pe parcursul primelor nouă luni de activitate din 2005 o cifră de afaceri de 378,2 miliarde de lei, cu circa 12 miliarde lei peste prevederile bugetare. Profitul brut al companiei era la aceeaşi dată, respectiv 30 septembrie, de 70,34 miliarde de lei, circa 87,9% din valoarea estimată în BVC. Acţionarii companiei au hotărît la sfîrşitul săptămînii trecute dizolvarea asociaţiei salariaţilor. În perioada următoare va fi stabilit modul de alocare a acţiunilor celor 1996 de membrii ai asociaţiei.

Titlurile operatorului portuar "Socep" Constanţa (SOCP) au fost tranzacţionate la un preţ mediu de 5.250 lei/titlu, în scădere cu 5,7% faţă de cotaţia medie aferentă şedinţei bursiere de luni.

O evoluţie bună a preţului de tranzacţionare a fost înregis-trată ieri de acţiunile şantierului naval "Akker Brăila", această creştere fiind determinată, în opinia brokerilor, de rezultatele financiare înregistrate de companie anul trecut, rezultate în creştere faţă de 2003.

La categoria a doua a Bursei Electronice Rasdaq, cele mai lichide au fost titlurile "ASIROM" Bucureşti, acestea fiind transferate în număr de 187.600, la un curs mediu de 5.453 lei/acţiune, acesta fiind cu 2,83% mai mare decît preţul mediu aferent sesiunii bursiere anterioare.

Titlurile "Elpreco" Craiova, au înregistrat ieri un volum de tranzacţionare de 56.518 acţiuni şi un preţ mediu de 460.152 lei, preţ cu 0,88% sub cel aferent ultimei şedinţe de tranzacţionare.

La categoria bază, printre preferatele investitorilor au fost acţiunile "Biofarm" Bucureşti.

Acestea au fost transferate în număr de peste 400.000, la un curs mediu de 5.845 lei/acţiune, cu 4,60% mai mare decît preţul mediu aferent şedinţei anterioare. Acţiunile "Biofarm" au făcut în ultima vreme obiectul mai multor tranzacţii speciale, în urma cărora două societăţi de investiţii, Oltenia şi Banat Crişana, au raportat achiziţii de circa 10% şi respectiv 2% din capitalul societăţii.

Acţiunile societăţii "Neptun Olimp" au fost transferate în număr de 452.461, la un preţ mediu de 820 lei/titlu, preţ în scădere cu 8,86% faţă de cel aferent şedinţei de tranzacţionare precedente.

Titlurile "Fondului Oamenilor de Afaceri" au fost transferate ieri în număr de 3.492. Preţul de tranzacţionare mediu a fost de 59.368 lei/acţiune, comparativ cu nivelul aferent sesiunii bursiere anterioare fiind înregistrată o creştere cu 12,01% a cotaţiei bursiere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb