RASDAQ Apreciere de peste 10% pentru acţiunile "Argus" Constanţa

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 august 2011

Apreciere de peste 10% pentru acţiunile "Argus" Constanţa

Titlurile producătorului de ulei "Argus" Constanţa (UARG) s-au apreciat, ieri, cu 10,28%, în zece tranzacţii, în valoare de 548.723 lei. În total, au fost schimbate, ieri, 136.405 acţiuni UARG, la preţuri cuprinse între 4,02 lei şi 4,77 de lei/acţiune.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) l-a obligat, la finele săptămânii trecute, pe omul de afaceri Cătălin Chelu să lanseze o ofertă publică de preluare a acţiunilor "Argus", prin companiile pe care le deţine şi care au cumpărat titluri UARG.

Directorul general al Argus, Mircea Leu, a fost eliberat din funcţie, săptămâna trecută, în locul său fiind numit Gabriel Constantinescu, potrivit unui comunicat transmis, vineri, către Bursa de Valori Bucureşti.

La finele lunii iulie,Cătălin Chelu a solicitat ca revocarea Consiliului de Administraţie şi alegerea unuia nou să fie supuse aprobării acţionarilor producătorului de ulei, la AGA din 9 august, ca o completare la ordinea de zi. Solicitarea a fost transmisă de către "Altur" Slatina, una dintre companiile prin care Chelu a cumpărat acţiuni UARG.

Administratorii "Argus" au res-pins solicitarea pe motiv că nu îndeplineşte condiţiile legale.

Acţionarii companiei au fost convocaţi,din nou, la mijlocul lunii septembrie să se pronunţe, printre altele, asupra propunerilor de revocare şi alegere a unui Consiliu de Administraţie şi mandatarea acestuia să facă investiţii pe piaţa de capital, până în limita a 40 de milioane de lei.

Din acţionariatul "Argus" mai face parte şi SIF5 "Oltenia".

Circa 2,93% din compania de închiriere şi leasing cu maşini şi echipamente pentru construcţii "Macarale Turn" Ploieşti (simbol MEHZ) a fost transferat, ieri, într-o singură tranzacţie, pe piaţa Rasdaq. În ultimele săptămâni, au tot fost transferate pachete importante din această companie, la preţul de 3,99 de lei/acţiune.

Compania are un capital social de 948.003 lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,3 lei. Potrivit ultimelor raportări, Bogdan Baloşan deţine 23,06% din companie, iar societatea "Sisteme şi Echipamente de Comunicaţii" Icret are o participaţie de 28,5%.

Valoarea tranzacţiilor încheiate, ieri, pe piaţa Rasdaq, a fost de 1,28 milioane lei. Indicele Raq-C, care arată evoluţia acţiunilor pe piaţă, a urcat cu 0,47%, la 1.604,24 puncte.

Indicele Raq-I, care arată oscilaţia acţiunilor pe piaţă de la categoria întâi, s-a apreciat la 1.226,62 puncte, cu 0,1%, în timp ce indicele Raq-II, care indică preţul acţiunilor de la categoria a doua, a pierdut 2,4%, depreciindu-se la 2.603,96 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb