RASDAQ "Armax Gaz" şi "Prospecţiuni", din nou cele mai tranzacţionate titluri

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 august 2010

"Armax Gaz" şi "Prospecţiuni", din nou cele mai tranzacţionate titluri

Acţiunile producătorului de echipamente pentru industria energetică "Armax Gaz" Mediaş (simbol ARAX) au înregistrat, ieri, o apreciere uşoară, de 1,37%, la 0,147 lei/acţiune, pe fondul unui rulaj de numai 164.574 de lei. Cele 1,12 milioane de titluri ARAX schimbate ieri au avut preţurile cuprinse între 0,14 lei şi 0,149 lei/acţiune.

Acţionarii companiei au aprobat în cadrul ultimei Adunări Generale Extraordinare, mai multe contracte în vederea exploatării, producţiei şi comercializării de gaze naturale cu o valoare estimată de peste 20% din totalul activelor imobilizate ale societăţii.

Compania are un capital social de 60,43 milioane de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei. Mircea Simion Vescan, directorul general al societăţii deţine o participaţie de 39,42% din acţiunile ARAX.

Acţiunile companiei "Prospec­ţiuni" Bucureşti (simbol PRSN) au ocupat locul secund în clasamentul celor mai tranzacţionate titluri de pe segmentul Rasdaq, generând, însă, o lichiditate de doar 35.230 de lei.

Cotaţia de referinţă a urcat cu 3,53%, la 0,234 lei/acţiune.

Reprezentanţii companiei au anunţat, în urmă cu două săptămâni, că "Prospecţiuni" a încheiat un memorandum cu societatea petrolieră de stat din Senegal, "Petrosen", în vederea constiturii unui joint-venture în domeniul exploatării petroliere.

Valoarea tranzacţiilor perfectate, ieri, pe segmentul Rasdaq, a fost de 413.957 lei. Indicele Rasdaq-C, care arată evoluţia acţiunilor cotate pe segmentul Rasdaq, a coborât la 2.174,42 puncte, pierzând 0,17% faţă de şedinţa anterioară.

Indicele Raq-I, care reflectă oscilaţia acţiunilor de la categoria întâi, s-a depreciat cu 0,82%, la 2.133,92 puncte, în timp ce indicele Raq-II, care indică preţul acţiunilor de la categoria a doua, a urcat la 3.198,94 puncte, cu 1,16% mai mult faţă de şedinţa de marţi. În total, au fost tranzacţionate, ieri, 72 de companii din cele aproape 1.500 câte sunt listate pe segmentul Rasdaq.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb