RASDAQ SSIF "Broker" - cea mai mare valoare de tranzacţionare în ianuarie

R.U.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 februarie 2005

SSIF "Broker" Cluj Napoca ocupă primul loc în clasamentul societăţilor de servicii de investiţii financiare realizat de RASDAQ pentru luna ianuarie, în funcţie de valoarea tranzacţiilor intermediate pe această piaţă. Potrivit datelor comunicate de RASDAQ, valoarea totală a tranzacţiilor efectuate de către SSIF "Broker" este de 245,87 miliarde de lei. Poziţia a doua este ocupată de "BT Securities". Această societate a realizat, în perioada analizată, tranzacţii în valoare totală de 218,03 miliarde de lei.

Societatea de intermediere "HTI Valori Mobiliare" se situează pe locul al treilea în topul RASDAQ, cu tranzacţii în valoare de 202,05 miliarde de lei, în luna ianuarie. Următoarele două societăţi în top sînt "Raiffeisen Capital&Investment" (tranzacţii în valoare de 186,5 miliarde de lei) şi "Swiss Capital" (185,6 miliarde de lei).

Valoarea totală a transferurilor efectuate pe piaţa Rasdaq în cursul lunii ianuarie este de 1.323 miliarde de lei. Indicii au avut şi ei evoluţii bune în această lună, Rasdaq Compozit crescînd cu 18,16%, Raq I cu 27,17% iar indicele Raq II cu 49,24%.

"Biofarm" - cea mai mare valoare tranzacţionată

Cea mai mare valoare de tranzacţionare a fost înregistrată în ianuarie de acţiunile producătorului de medicamente "Biofarm", aceasta ridicîndu-se la 181,35 miliarde de lei. Titlurile BIOF au fost intens tranzacţionate în ultima perioadă, două societăţi de investiţii financiare (SIF Oltenia şi SIF Banat Crişana) achiziţionînd pachete mari de titluri ale emitentului.

O valoare ridicată de tranzacţionare, de 164,24 miliarde de lei, a fost înregistrată luna trecută şi de acţiunile operatorului portuar "Socep" Constanţa. Titlurile acestei companii sînt căutate de către investitori datorită rezultatelor financiare bune. Pe de altă parte, societatea este atractivă ca urmare a lipsei unui acţionar majoritar.

Acţiunile "Comvex" Constanţa au fost intens transferate în ianuarie, valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea fiind de peste 120 miliarde de lei. Societatea are ca obiect de activitate prestarea de servicii de depozitare.

Din punctul de vedere al numărului de tranzacţii efectuate, primele poziţii sînt ocupate de "Socep" Constanţa (1.591 tranzacţii), "Rompetrol" Bucureşti (1.024 tranzacţii), "Confecţii" Vaslui (807 tranzacţii).

Capitalizarea pieţei RASDAQ era, la sfîrşitul lunii ianuarie, de peste 94.155,6 miliarde de lei (aproximativ 3,2 miliarde de dolari). Emitentul cu cea mai mare capitalizare a fost "Asigurarea Românească Asirom" (ASRA), cu 3.380,6 miliarde de lei (117,1 milioane dolari). Următoarea în top, din punctul de vedere al capitalizării este altă societate de asigurare - "Asigurare-Reasigurare Astra" Bucureşti, cu 2.667,59 miliarde de lei (92,44 milioane dolari). Următoarele în clasament sînt "Eurom Bank" (2.481,72 miliarde de lei), "Conpet" Ploieşti (1.825,72 miliarde de lei) şi "Socep" Constanţa (1.802,98 miliarde de lei).

Pe piaţa Rasdaq a fost listat luna trecută un emitent (BAT Service Buzău) şi au fost delistaţi 45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb