RASDAQ Transferuri cu 3% din acţiunile "Sanex" Cluj-Napoca

Răzvan Radu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 martie 2004

Tranzacţiile cu acţiuni "Sanex" şi "Ana-Imep" au dominat şedinţa de tranzacţionare de vinerea trecută de pe piaţa Rasdaq. Valoarea operaţiunilor cu aceste titluri s-a ridicat la aproape 23 de miliarde de lei, dintr-un total de 36 miliarde (904.649 de euro) pe ansamblul pieţei. Indicele general Rasdaq Compozit, care urmăreşte evoluţia tuturor acţiunilor listate, a scăzut în ultima şedinţă cu 0,17%, la 1.348 de puncte. La Categoria I, cursurile au înregistrat o scădere în medie cu 0,72%, reflectată în deprecierea indicelui RAQ I, ajunsă la valoarea de 1.404 puncte. RAQ II, indicele similar de la secţiunea a doua a pieţei, a urcat cu 0,47%, la 1.662 de puncte.

Prin intermediul unei tranzacţii speciale, în valoare de 15 miliarde de lei, au fost transferate 3,8 milioane de titluri "Sanex" Cluj-Napoca (simbol SANE), reprezentînd 2% din totalul celor emise de societate. Preţul de transfer, de 3.950 lei/acţiune, reprezintă un nou maxim istoric. Celelalte 56 de tranzacţii consemnate vineri cu titlurile "Sanex" au implicat 1% din capitalul social al companiei şi au totalizat 7,5 miliarde de lei. Preţul a oscilat pe parcursul zilei între un minim de 3.300 lei şi un maxim de 3.800 lei/acţiune. Cotaţia medie, de 3.715 lei, a urcat cu 7,26% faţă de cea înregistrată anterior. "Sanex" este specializată în producţia de obiecte sanitare din ceramică şi este deţinută în proporţie de 67,4% de "Goodison Holdings" BV, vehicul financiar al fondului de investiţii "Romania and Moldova Direct Fund".

Cu titlurile producătorului de motoare electrice "Ana-Imep" Piteşti (simbol IMEP) s-au realizat vineri tranzacţii în valoare de 7 miliarde de lei. Toate transferurile s-au efectuat la preţul de 3.000 lei/acţiune, care reprezintă un nou maxim al acestui an. Preţul de vineri este cu 3,54% mai mare faţă de cotaţia medie precedentă. Titlurile IMEP au avut o lichiditate bună în ultima săptămînă, cînd s-au realizat 100 de tranzacţii, în valoare de 12 miliarde de lei. Acţiunile transferate reprezintă 1,7% din totalul celor emise de societate. Acţionar majoritar al "Ana-Imep" este "Ana Grup", care deţine 72% din capitalul social.

Acţiunile "Electromagnetica" Bucureşti (simbol ELMA) s-au tranzacţionat vinerea trecută la preţuri cuprinse între 3.000 lei şi 3.100 lei/acţiune. Cele 7 transferuri au valorat 414 milioane de lei, iar preţul mediu, de 3.098 lei/acţiune, a urcat cu 0,65%. Societatea are ca obiect de activitate producerea de emiţătoare radio TV, echipamente şi aparate telefonice şi telegrafice. Acţionar majoritar al "Electromagnetica" este PAS, care deţine 54% din capital.

Printr-o singură tranzacţie, au fost transferate în şedinţa de vinerea trecută 4,3% din acţiunile "Bega Utilaje Construcţii" Bucureşti (simbol UTBT). Valoarea transferului s-a ridicat la 1 miliard de lei, iar preţul, de 41.250 lei/acţiune, este cu 10% peste cel consemnat anterior. Societatea activează în domeniul închirierii de utilaje de construcţii cu personal de deservire aferent şi a obţinut anul trecut un profit de 12 miliarde de lei, la o cifră de afaceri de 44 miliarde de lei. Grupul de firme "Bega" controlează 66% din acţiunile "Bega Utilaje Construcţii", prin societăţile "Bega Invest" şi "Bega Reparaţii Vagoane".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am actiuni SANEX ,,dar nu stiu daca mai valoreaza,ceva,,nimeni nu stie,,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb