Războiul stelelor: armata americană va opera în spaţiul cosmic

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 octombrie 2018

Războiul stelelor: armata americană va opera în spaţiul cosmic

Capacitatea oamenilor de a invada alte teritorii este una nemărginită, chiar dacă suprafaţa Pământului este una limitată. Comandamentul Spaţial al Statelor Unite trebuie să dezvolte modalităţi prin care armata americană va opera în spaţiul cosmic, potrivit recomandărilor consilierilor de la Casa Albă, guvernul sperând ca proiectul să fie aprobat până în 2020, transmite Reuters, citat de news.ro. Consiliul Naţional al Spaţiului, o comisie consultativă a Casei Albe, a recomandat o evaluare a problemelor legale existente pentru operaţiunile militare în spaţiu şi a prezentat un proiect de legislaţie pentru Congres, pentru crearea şi finanţarea unei agenţii spaţiale separate pentru coordonarea ac-tivităţilor comerciale.

Recomandările Consiliului au fost făcute la o întâlnire care a avut loc săptămâna aceasta la Universitatea Naţională pentru Apărare din Washington. Prezent la întâlnire, vicepreşedintele Mike Pence a spus că administraţia de la Casa Albă va include finanţarea Comandamentului Spaţial în propunerea de buget pentru anul viitor, obiectivul fiind obţinerea aprobării din partea Congresului astfel încât să fie funcţional în 2020. Consiliul Naţional al Spaţiului şi Consiliul pentru Securitate Naţională vor evalua autorităţile operaţionale pentru spaţiu, "pentru a se asigura că militarii noştri au libertatea şi flexibilitatea de care au nevoie pentru a descuraja şi înfrânge orice ameninţare la securitatea noastră, într-un câmp de luptă spaţial care se dezvoltă rapid", a spus Pence.

Lipsa unei conduceri centralizate şi responsabile au pus în pericol capacitatea SUA de "a avansa securitatea naţională în spaţiu. A venit timpul să încheiem studierea problemei şi să începem să o rezolvăm", a mai spus Pence. Administraţia Trump a anunţat în august un plan ambiţios de a crea o nouă "forţă spaţială", ca a şasea componentă a armatei, până în 2020. O astfel de schimbare, despre care Departamentul Apărării a estimat că ar costa 13 miliarde de dolari în primii cinci ani, trebuie aprobată mai întâi de Congres.

Pence a afirmat anterior, la un forum organizat de Washington Post, că China şi Rusia au înfiinţat forţe spaţiale similare. Criticii proiectului, inclusiv unii parlamentari democraţi, au apreciat că crearea Comandamentului Spaţial este un proiect inutil şi costisitor, care ar transfera pur şi simplu activitatea realizată deja de alte servicii, precum Air Force. Potrivit proiectului, va fi creat Biroul pentru Comerţ Spaţial, în subordinea Departamentului pentru Comerţ, pentru a ţine legătura cu reprezentanţi şi organizaţii din industrie. De asemenea, proiectul prevede alocarea a 10 milioane de dolari pe an, timp de cinci ani, începând din 2020, pentru finanţarea diviziei comerciale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Urmeaza Romania. Vor crea un comandament spatial, eventual un minister. Vor aloca cateva zeci de milioane de euro, pentru realizarea de studii de fezabilitate si cheltuieli de protocol si in final vor adopta in cativa ani o sigla...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb