ZIARUL BURSA

26 octombrie 2018
Ediţia din 18.09.2024
Ilustraţie de Oana B.

Trei trandafiri pentru preşedinţia ASF

MAKEPiaţa de Capital / 26 octombrie 2018

MAKE

Şapte au fost şi şapte au şi rămas candidaţii la preşedinţia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Coca Constantinescu infir­mând zvonul pus în circulaţie în presa de ieri, care acreditase că şi-ar fi depus candidatura marţi, în ultimul sfert de oră până la limita de timp, ba chiar că ar fi ameninţat cu dezvăluirea unor "informaţii explozive" despre actualul preşedinte (interimar) Leonardo Badea şi vicepremierul Viorel Ştefan - amândoi fiind înscrişi în competiţia pentru şefia ASF: "Coca Constantines­cu şi-a depus candidatura în cadrul ASF pentru aceeaşi funcţie pe care o ocupă şi în prezent - vicepreşedinte al Sectorului de Asigurări - Reasigurări. Informaţiile din presă care spun că acum candidează pentru func­ţia de preşedinte al ASF sunt false", ne-a declarat consilierul său, Răzvan Radu.

Arestări după mitingul din 10 august

Arestări după mitingul din 10 august

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 26 octombrie 2018

169 de jandarmi s-au declarat victime ale Diasporei 

Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dispus, ieri, arestarea preventivă, pentru 30 de zile, în cazul a şapte protestatari care, în timpul evenimentelor din 10 august din Piaţa Victoriei, au agresat mai mulţi jandarmi.

Lucian Şova (Sursa foto: Twitter)

MINISTRUL SPUNE UNA, OPERATORII DE TRANSPORT ZIC ALTA Liberalizarea transportului de persoane, mărul discordiei

GEORGE MARINESCUPolitică / 26 octombrie 2018

COTAR solicită demisia ministrului transporturilor 

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) solicită demisia ministrului transporturilor, Lucian Şova. Invitaţi la o consfătuire cu ministrul de resorrt, eveniment ce urma să aibă loc ieri, operatorii de transport au refuzat să participe şi au emis un comunicat de presă în care arată: "Nu înţelegem de ce ne cheamă abia acum actualul minis-tru Lucian Şova, al cărui minut de muncă este foarte scump.

"Nu există voinţă la nivel guvernamental pentru realizarea autostrăzii A8"

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS IOHANNIS: "Nu există voinţă la nivel guvernamental pentru realizarea autostrăzii A8"

Alina VasiescuStrategia dezvoltarii României / 26 octombrie 2018

Reprezentanţii asociaţiilor "Moldova Vrea Autostradă", "Împreună pentru A8" şi "Pro Infrastructura" i-au înmânat Preşedintelui un memoriu cu privire la autostrăzile Moldovei 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit ieri, la Palatul Cotroceni, o delegaţie formată din reprezentanţi ai asociaţiilor "Moldova Vrea Autostradă", "Împreună pentru A8" şi "Pro Infrastructura", iar în cadrul acestei întâlniri a fost abordată situaţia actuală a proiectului Autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi- Ungheni (A8).

"Intesa Sanpaolo vrea să fie parte a succesului pe care România îl reprezintă în Europa"

CORESPONDENŢĂ DIN MILANO: IGNACIO JAQUOTOT, ŞEFUL DIVIZIEI BĂNCI SUBSIDIARE INTERNAŢIONALE DIN CADRUL GRUPULUI "Intesa Sanpaolo vrea să fie parte a succesului pe care România îl reprezintă în Europa"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 26 octombrie 2018

Intesa Sanpaolo vrea să fie parte a succesului pe care România îl reprezintă în Europa, a spus, ieri, la Milano, Ignacio Jaquotot, Şeful Diviziei Bănci Subsidiare Internaţionale din cadrul Grupului, într-o întâlnire cu câţiva jurnalişti români.

Reprezentantul băncii italiene a menţionat: "România este unică prin modul în care creşte din punct de vedere economic, puţine ţări au o aşa dezvoltare. De asemenea, rata de credite neperformante din sistemul bancar a scăzut foarte mult. De aceea, considerăm că România este o ţară strategică pentru a investi. Este un loc unde să stai şi să investeşti, iar noi ne uităm în viitor şi ne place să fim acolo şi să facem parte din acest succes pe care România îl reprezintă în Europa. Este o ţară unde vrem să rămânem şi să investim, avem o viziune şi un angajament pe termen lung şi vedem un viitor promiţător în acestă ţară".

 Pavilioanele Doraly sunt vizitate de peste trei milioane de clienţi în fiecare an

SĂRBĂTOREŞTE 25 DE ANI DE EXISTENŢĂ "Doraly" pregăteşte investiţii de 12 milioane de euro până în 2020

Alina VasiescuCompanii / 26 octombrie 2018

Compania se extinde şi se digitalizează 

Doraly Expo Market, care împlineşte 25 de ani de existenţă în comerţul românesc, pregăteşte investiţii de 12 milioane de euro pentru extinderea la nivel naţional cu încă un spaţiu în Bucureşti, însă analizează, în acest sens, şi pieţele din Cluj şi Iaşi, conform afirmaţiilor făcute ieri, într-o conferinţă de presă, de Alexandru Rusu, CEO Doraly.

Energia nucleară, între dezvoltare tehnologică şi lipsa personalului calificat

MINIŞTRII ENERGIEI DIN SUD-ESTUL EUROPEI, REUNIŢI LA BUCUREŞTI Energia nucleară, între dezvoltare tehnologică şi lipsa personalului calificat

GEORGE MARINESCUCompanii / 26 octombrie 2018

Anton Anton, ministrul energiei: "În privinţa energiei nucleare, deficienţa de personal pregătit este o catastrofă"  

Ludger Schuknecht, OECD: "Avem nevoie de reactoare sigure, de analize, de închiderea eficientă a centralelor vechi şi de gestionarea eficientă a deşeurilor radioactive"

Trecerea sistemelor economice actuale la sisteme decarbonificate, reducerea la zero a emisiei de carbon până în anul 2050, cercetarea, dezvoltarea şi inovarea, educaţia şi formarea continuă, gestionarea deşeurilor, asigurarea protecţiei cetăţenilor şi comunicarea permanentă cu aceştia sunt temele care se află pe agenda Conferinţei Ministeriale Regionale pe Energie Nucleară, Tehnologie şi Managementul Deşeurilor Radioactive, eveniment care se desfăşoară timp de două zile la Bucureşti, în Palatul Parlamentului.

Le Monde: "Ţara lui Dracula vampirizează piaţa porumbului"

Le Monde: "Ţara lui Dracula vampirizează piaţa porumbului"

O.D.Companii / 26 octombrie 2018

Agricultura autohtonă a obţinut şi în acest an rezultate foarte bune. Specialiştii estimează că ţara noastră ar urma să recolteze în acest an între 14,5 şi 15 milioane tone de porumb, mult peste cât va recolta Franţa, 11,8 milioane de tone.

Coloana Păcii şi a Recunoştinţei

PLASAMENTE ALTERNATIVE Coloana Păcii şi a Recunoştinţei

Marius TiţaInvestiţii Personale / 26 octombrie 2018

Marius Tiţa

Acum 80 de ani, la Târgu Jiu era mare sărbătoare. Pe fond de adevărate serbări populare, era inaugurată Coloa-na Infinitului. Era axul central, începutul sau sfârşitul unui ansamblu mai amplu şi complex chiar decât simpla Coloană. În "templul" de la Târgu Jiu aflăm şi "Poarta Sărutului" şi "Masa Tăcerii". Şi Aleea scaunelor sau chiar biserica aflată pe liniile de geometrie spirituală ale complexului. Coloana Infinitului are o poziţie aparte, se află pe linia de mijloc a ansamblului dar şi undeva mai departe, izolată, într-un fel, de restul ansamblului.

Învăţământul din zona rurală, o problemă greu de rezolvat

Învăţământul din zona rurală, o problemă greu de rezolvat

OCTAVIAN DANCultură / 26 octombrie 2018

Problemele învăţământului sunt multiple, dar cele mai mari provocări vin din mediul rural. Oricâte proiecte au fost demarate pe această zonă, în continuare calitatea procesului educaţional este una scăzută în foarte multe şcoli de la sat. În ţara noastră sunt necesare politici convergente care să crească în zona rurală calitatea educaţiei, susţin mai mulţi foşti miniştri ai Educaţiei.

Războiul stelelor: armata americană va opera în spaţiul cosmic

Războiul stelelor: armata americană va opera în spaţiul cosmic

O.D.Internaţional / 26 octombrie 2018

Capacitatea oamenilor de a invada alte teritorii este una nemărginită, chiar dacă suprafaţa Pământului este una limitată. Comandamentul Spaţial al Statelor Unite trebuie să dezvolte modalităţi prin care armata americană va opera în spaţiul cosmic, potrivit recomandărilor consilierilor de la Casa Albă, guvernul sperând ca proiectul să fie aprobat până în 2020, transmite Reuters, citat de news.ro. Consiliul Naţional al Spaţiului, o comisie consultativă a Casei Albe, a recomandat o evaluare a problemelor legale existente pentru operaţiunile militare în spaţiu şi a prezentat un proiect de legislaţie pentru Congres, pentru crearea şi finanţarea unei agenţii spaţiale separate pentru coordonarea ac-tivităţilor comerciale.

Cupa Davis va fi boicotată de jucătorii de top

SPORT ŞI BANI Cupa Davis va fi boicotată de jucătorii de top

D.N.Sport / 26 octombrie 2018

Grămezile de bani nu sunt atractive pentru sportivi de fiecare dată. Mai ales pentru sportivii foarte bogaţi, ajunşi în punctul în care îşi permit să pună condiţii, având asigurată securitatea financiară. Tenisul ne oferă un astfel de exemplu.

Brexitul, pe agenda unei întruniri a premierului britaniccu mediul de afaceri

Brexitul, pe agenda unei întruniri a premierului britaniccu mediul de afaceri

Alina VasiescuInternaţional / 26 octombrie 2018

Premierul britanic Theresa May şi ministrul de Finanţe de la Londra, Philip Hammond, se vor întâlni, săptămâna viitoare (în 31 octombrie), cu aproximativ 120 de directori executivi de companii şi investitori internaţionali ca să discute pe marginea ieşirii ţării din UE (Brexit) şi a bugetului, conform purtătorului de cuvânt al instituţiei guvernamentale.

Topul rentabilităţilor BVB, dominat de societăţi cu lichiditate scăzută

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 17 - 24 OCTOMBRIE Topul rentabilităţilor BVB, dominat de societăţi cu lichiditate scăzută

MIHAI GONGOROIInvestiţii Personale / 26 octombrie 2018

Pe fondul unor deprecieri generalizate a principalilor indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în intervalul 17 - 24 octombrie, clasamentul celor mai rentabile acţiuni ale pieţei noastre este dominat, în perioada menţionată, de emitenţi care au o capitalizare şi o lichiditate redusă, în comparaţie cu societăţile importante listate la BVB.

Un meci cu prea puţini jucători şi mult prea mulţi pierzători

Cornel CodiţăEditorial / 26 octombrie 2018

Cornel Codiţă

Despre meciul "pe justiţie" este vorba. Ajuns aproape de faza deznodămîntului sau, dacă preferaţi, a rufelor murdare fluturate în văzul lumii. Că, de spălat, nu prea mai are cine să le spele, iar de scos, nici o chimicală inventată pînă în zilele noastre nu e suficient de tare, să le mai facă faţă. Să nu se lase nimeni păcălit de nume. Obiectivul principal al "marelui război" nu a fost Kövesi, ci DNA, după cum în repriza actuală el nu se numeşte Lazăr, ci Procurorul General. Instituţia e în obiectiv, nu omul.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER-26 Octombrie 2018

MACRO NEWSLETTER-26 Octombrie 2018

Macroeconomie / 26 octombrie 2018

Încrederea mediului de afaceri din Germania a scăzut peste aşteptări în octombrie 2018, conform datelor de la Institutul Ifo. Indicele încrederii a scăzut până la 102,8 puncte, de la 103,7 puncte în luna precedentă, în condiţiile scăderii...

Scăderi pe linie pentru indicii bursei

BVB Scăderi pe linie pentru indicii bursei

A.I.Piaţa de Capital / 26 octombrie 2018

Marcel Murgoci, Estinvest: "Rulajul arată că în piaţă nu a existat panică" 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost caracterizată, în şedinţa de ieri, de scăderea generalizată a cotaţiilor, toţi indicii pieţei...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo