SPORT ŞI BANI Cupa Davis va fi boicotată de jucătorii de top

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 26 octombrie 2018

Cupa Davis va fi boicotată de jucătorii de top

Grămezile de bani nu sunt atractive pentru sportivi de fiecare dată. Mai ales pentru sportivii foarte bogaţi, ajunşi în punctul în care îşi permit să pună condiţii, având asigurată securitatea financiară. Tenisul ne oferă un astfel de exemplu.

Cei mai buni jucători de tenis din lume au trimis o scrisoare forul internaţional (ITF), în care anunţă oficial că nu vor participa la noul format al Cupei Davis, informează lequipe.fr, citat de news.ro. În ultima perioadă, mai mulţi jucători valoroşi, între care Roger Federer, Stan Wawrinka, Alexander Zverev, Novak Djokovici, au anunţat că nu vor evolua în această competiţie de mare tradiţie. În primul rând jucătorii sunt nemulţumiţi de format, un turneu cu 18 formaţii, care se dispută într-un singur oraş, eliminându-se astfel meciurile pe teren propriu ale echipelor, iar pe de altă parte tenismenii nu agreează nici data de desfăşurare a turneului final, în noiembrie-decembrie, la finalul sezonului.

Refuzul jucătorilor reprezintă o lovitură importantă pentru proiectul ITF şi al companiei fotbalistului Gerard Pique, Kosmos Tennis, dispusă să investească trei miliarde de dolari în 25 de ani, cu scopul de a reforma Cupa Davis şi de a o face mai atractivă. În această lună, în ultima pauză competiţională, Pique, jucătorul Barcelonei, a mers de urgenţă la Shanghai pentru a se întâlni cu sârbul Novak Djokovici, figură importantă în asociaţia tenismenilor, în încercarea de a-l convinge pe acesta şi pe ceilalţi jucătorii de top să nu boicoteze Cupa Davis. Demersul lui Pique nu a avut succes. La 17 octombrie, ITF şi Kosmos Tennis au anunţat că ediţia inaugurală a Cupei Davis în noul format va avea loc în perioada 18-24 noiembrie 2019, la Madrid. Capitala Spaniei va găzdui Cupa Davis şi în 2020, iar premiile vor fi similare cu cele de la un turneu de Grand Slam.

În absenţa vedetelor, e greu de crezut că mai există interes pentru a investi atât de mult într-o competiţie care şi-ar pierde mult din strălucire.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb