PREŞEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS IOHANNIS: "Nu există voinţă la nivel guvernamental pentru realizarea autostrăzii A8"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Strategia dezvoltarii României #Construcţii / 26 octombrie 2018

"Nu există voinţă la nivel guvernamental pentru realizarea autostrăzii A8"

Reprezentanţii asociaţiilor "Moldova Vrea Autostradă", "Împreună pentru A8" şi "Pro Infrastructura" i-au înmânat Preşedintelui un memoriu cu privire la autostrăzile Moldovei

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit ieri, la Palatul Cotroceni, o delegaţie formată din reprezentanţi ai asociaţiilor "Moldova Vrea Autostradă", "Împreună pentru A8" şi "Pro Infrastructura", iar în cadrul acestei întâlniri a fost abordată situaţia actuală a proiectului Autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi- Ungheni (A8).

Părţile au analizat posibile soluţii pentru deblocarea acestuia, conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

Preşedintele României şi-a exprimat susţinerea pentru acest proiect, precizând că este nevoie de responsabilitate şi de asumarea unor termene clare de către Guvern în vederea realizării investiţiei, care reprezintă o prioritate naţională. Domnia sa a subliniat că, în pofida susţinerii constante din partea Comisiei Europene şi a disponibilităţii fondurilor europene necesare, "nu există voinţă la nivel guvernamental pentru materializarea proiectului".

Klaus Iohannis a spus: "Guvernul României a dovedit lipsă totală de implicare şi viziune în privinţa acestei investiţii, ca şi a tuturor celorlalte mari proiecte de infrastructură". Referitor la realizarea tronsonului de autostradă Iaşi-Târgu Neamţ prin parteneriat public-privat (aşa cum a propus Guvernul), Preşedintele a precizat că decizia este criticabilă atât la nivelul Comisiei Europene, cât şi la nivelul altor structuri de specialitate din Europa, pentru că dovedeşte o deprioritizare a investiţiei.

La rândul lor, reprezentanţii celor trei asociaţii au reclamat dezinteresul autorităţilor pentru construirea autostrăzii şi au reliefat efectele negative pe care lipsa acesteia le are asupra Regiunii Nord-Est: migraţia masivă a forţei de muncă, diminuarea competitivităţii şi a nivelului investiţiilor.

Reprezentanţii celor trei asociaţii i-au înmânat Preşedintelui un memoriu cu privire la autostrăzile Moldovei, document care cuprinde parcursul acţiunilor societăţii civile, corespondenţa cu autorităţile responsabile, dar şi aspecte de ordin istoric, tehnic, economic, geostrategic şi social.

Amintim că, săptămâna trecută, Asociaţiile "Împreună pentru A8" şi "Moldova Vrea Autostradă" au lansat o campanie civică de strângere de semnături pentru construirea autostrăzilor A8 şi A7.

Domnul Ionel Apostol, preşedintele asociaţiei "Împreună pentru A8", ne-a spus că această campanie este împărţită în două etape, a câte trei luni. "În funcţie de rezultate, acţiunea se va desfăşura pe durata a trei sau şase luni", ne-a mai declarat domnul Apostol.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Iohannis sa candideze in tandem cu Ciolos Julien, avand angajament ferm ca vor construi A8, dar numai cu conditia ca modovenii sa-i aleaga 5(cinci) mandate consecutiv, dupa modelul brevetat de PUTIN +MEDVEDEV.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb