Echipa Ministerului Energiei a realizat progrese semnificative în creşterea eficienţei energetice a administraţiilor locale, reducând astfel costurile, scrie Sebastian Burduja pe Facebook. Un factor important au fost miliardele de euro în fonduri nerambursabile atrase în România în ultimele 18 luni, explică el.
"Astăzi, am semnat încă 55 de contracte de finanţare cu administraţii locale, contracte care au ca obiectiv investiţiile în capacităţi de energie regenerabilă pentru sprijinirea autoconsumului. Contractele au fost semnate cu primării şi instituţii din judeţele Timiş, Arad, Bihor, Sălaj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Hunedoara, Mureş, Harghita, Braşov, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău, Galaţi, Vaslui şi Vrancea"- anunţă Burduja.
Valoarea totală a proiectelor finanţate astăzi este de aproximativ 121 milioane de lei (24 milioane de euro), dintre care 106 milioane de lei (21 milioane de euro) sunt finanţări nerambursabile prin Fondul pentru Modernizare, având o capacitate instalată de 18,45 MW. Până în prezent, au fost semnate 367 de contracte de finanţare, cu o valoare totală de aproximativ 1,08 miliarde de lei (218 milioane de euro), din care 939 milioane de lei (189 milioane de euro) reprezintă finanţare nerambursabilă prin Fondul pentru Modernizare. Uniunea Europeană a fost o sursă esenţială pentru dezvoltarea României în ultimii ani.
"Aceşti bani au fost atraşi cu multă muncă, cu implicarea echipei Ministerului Energiei şi cu proiecte care au convins. Înainte, împreună. "- încheie ministrul Energiei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.12.2024, 17:06)
Energie verde pentru intuneric negru si subdezvoltare.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.12.2024, 18:50)
Bravo!