Răzvan Faer, "Transfond": Criza a încetinit ritmul de creştere a plăţilor de mică valoare

Elena Voinea
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 iunie 2011

Răzvan Faer a declarat că "tranzacţiile din ţara noastră scad din două motive: fie pentru că se fac tranzacţii cash, fie în partea de economie rurală mai avem tranzacţii < in kind >, ca să nu spunem troc de-a dreptul".

Răzvan Faer a declarat că "tranzacţiile din ţara noastră scad din două motive: fie pentru că se fac tranzacţii cash, fie în partea de economie rurală mai avem tranzacţii < in kind >, ca să nu spunem troc de-a dreptul".

Ritmul de creştere a plăţilor de mică valoare s-a redus de la 4-5% pe an, la 1-2% pe an, din cauza crizei financiare, a declarat, ieri, Răzvan Faer, şeful departamentului Strategie şi Marketing, din cadrul Transfond.

Domnia sa a precizat: "Numărul de tranzacţii creşte, dar ritmul de progresie este unul lent. În timpul crizei, de exemplu, am văzut în plăţile de mică valoare o creştere aproape nesemnificativă, de unul sau două procente. Înainte, era undeva la 4-5% pe an, dar şi acela era mic. Poate că ar trebui discutat pragul, dacă trebuie ajustat, acesta fiind de 50.000 lei şi separă plăţile de mică valoare de cele de mare valoare, dar este o chestiune tehnică, problema rămâne aceeaşi, plăţile per total nu cresc foarte mult şi plăţile sunt un bun indicator pentru o anumită stare a economiei".

Reprezentantul Transfond a adăugat că ţara noastră are un potenţial uriaş de creştere pe acest segment, dar depinde de dezvoltarea generală ca să fie atins. În plus, comparativ cu ţările din Uniunea Europeană, Româ-nia are un nivel scăzut al numărului de tranzacţii, potrivit domniei sale.

Răzvan Faer a afirmat: "În Slovenia se fac circa două milioane de plăţi pe zi. În România, sistemul central de plăţi înregistrează 300.000 de plăţi pe zi, probabil că adunat cu plăţile intratrezorerie şi intrabancare ajungem la 600.000 de plăţi pe zi. Pentru a merge la vârf, o economie ca a Germaniei face cam 25-30 de milioane de plăţi pe zi. Noi nu cred că adunăm într-un an nici 100 de milioane de tranzacţii, iar în Polonia se ajunge la un miliard".

Domnia sa a declarat că tranzacţiile din ţara noastră scad din două motive: "Fie pentru că se fac tranzacţii cash, fie în partea de economie rurală mai avem tranzacţii < in kind >, ca să nu spunem troc de-a dreptul".

Acest lucru explică una dintre diferenţele majore dintre ţara noas-tră şi alte ţări, potrivit lui Răzvan Faer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb