RĂZVAN NICOLESCU: "M-au sunat oameni din Comisia Europeana să îmi spună că ANRE a transmis la Bruxelles ca sunt persecutaţi de politiceni"

J.P.
Miscellanea / 27 ianuarie 2021

"M-au sunat oameni din Comisia Europeana să îmi spună că ANRE a transmis la Bruxelles ca sunt persecutaţi de politiceni"

Răzvan Nicolescu, expert în energie şi fost preşedinte al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER), a declarat printr-o postare pe Facebook că "politicienii, aproape în unanimitate, sunt nepăsători faţă de milioane de consumatori şi sustin, de fapt, prin neimplicare acţiunile ANRE".

Nicolescu: "În această săptămână au aparut în spaţiu public tot felul de insinuări manipulatoare despre liberalazarea pieţei de energie electrică, despre concept şi tot felul de comparaţii legate de OUG 114/2018. Oficiali romani ai ANRE şi politicieni care le sunt purtători de grija au abordat chiar şi Comisia Europeana. M-au sunat oameni din Comisia Europeana să îmi spună că ANRE a transmis la Bruxelles ca sunt persecutaţi de politiceni. Intr-un stat normal oficiali în functie nu fac astfel de lucruri mai ales ca politicienii, aproape în unanimitate, sunt nepăsători faţă de milioane de consumatori şi sustin, de fapt, prin neimplicare acţiunile ANRE.

Paradoxal e faptul ca sefii ANRE au angajat sute de pile si rude ale politicienilor iar mai nou se considera victima lor. Cati din conducerea ANRE ar fi ajuns in functii daca criteriul politic nu era mult, mult, mult mai presus decat cel profesional? E bine ca ANRE sa spuna publicului din Romania ce a transmis la Comisia Europeana! Ar fi in sfarsit o forma de respect fata de milioanele de romani dusi de nas in ultima luna.

Cateva lucruri sunt foarte clare si trebuie spuse aici:

1. OUG 114 a fost redactata de oficiali ANRE care au raspuns unei solicitari politice formulate de Presedintele de atunci al Camerei Deputatilor, acceptand sa faca jocuri politice;

2. Problema cu liberalizarea nu e legata de concept sau de legislatia europeana, ci de modul iresponsabil si ilegal in care a fost gestionat procesul de catre autoritati, cu profund dispret fata de milioane de consumatori care nici astazi nu stiu ce trebuie sa faca;

3. Faptul ca ANRE actioneaza netransparent reprezinta o ilegalitate. Daca nu ma credeti, va rog sa cititi legislatia europeana. Faptul ca la intalnirile de taina in care ANRE se consulta doar cu cativa dintre cei interesati participa sefi de companii (Presedinti de CA) de distributie este o ilegalitate si mai mare. Credeti ca ANRE a spus Comisiei Europene si despre aceste lucruri? Eu cred ca nu.

4. Prin deciziile si actiunile intreprinse ANRE a dat milioane de clienti pe tava unor furnizori. Nu stiu daca acesti furnizorii au cerut acest lucru insa cadoul ANRE e ca un mar otravit pentru ca este ilegal : se incalca principiul impartialitatii si reguli de concurenta;

5. Oamenii vor plati facturi mai mari din cauza ANRE. Acest lucru nu e liberalizare, ci o inselatorie a consumatorilor. Acesta este pricipalul motiv pentru care am spus public o serie de lucruri despre preturile la energie electrica in ultimele saptamani."

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. catule, iohanise

    toti desteptii de prin inalte functii cititi ACEST ARTICOL SI ACTIONATI IN CONSECINTA 

    SUNTETI LAMENATBILI PRIN NEPASARE SI NEPRICEPERE! 

    VA CONVINE ACEST HAOS?

    O SA SUPORTATI CONSECINTELE CAT DE CURAND! 

    1. ANRE e ceva special

      Intri acolo doar daca ai spate masiv, daca esti cadru militar in SRi... chestii de genul asta 

      Acolo salariile sunt de 5 cifre de nu ai aer ... si nu incep cu 1 :)  

      In ANRE nu o sa intri prin bestjobs sau ejobs (chiar daca ar publica anunturi la misto pe acolo)  

    f ciudat sa aud asta de la un fost angajat omv !

    1. n-o da in diverse

      zice bine ce zice Nicolescu!  

      sa incep sa iti povestesc despre cateva loaze din ANRE?  

      numai scursurile intra acolo !

      nu o sa vezi un om intrat pe cinste acolo !  

      am spus ca nu ma asteptam de la el , nu ca , nu este adevarat . de ani de zile spun ca la anre si consiliul concurentei sint slugi care presteaza pentru multinationale .

    Așa se întâmplă când companiile sunt cumpărate de străini !!!!! fac ce știu , mai bine ; cresc prețul pentru profit cu toate că în țările lor au prețuri mai mici !!!! Vedeți cazul OMV PETROM

    SĂRĂCIM ROMÂNI pentru POLITRUCI !!!!!!!!!!!!!! 

    1. NU !

      Asa se intampla cand revolutiile sunt deturnate in lovituri de stat! Ca in 1989 !  

      Trebuiau eliminati cei ce erau cadrele securiste vechi !  

      Trebuia articolul 8 de la TImisoara sa fie aplicat crunt la orice nivel!  

      Nici un picior de om vechi comunist si copiii lui nascuti din pacate vii nu mai avea ce cauta in administratie si companii de stat!  

      Retine ce iti zic : in 1989 nu a fost revolutie , a fost lovitura de stat si vulpile din fosta Securitate au preluat un stat cu 0 datorii si au inceput sa se imbogateasca repede si masiv in timp ce cetatenii tampi se uitau la ce li se intampla!  

      Romanii le datoreaza niste fapte ramase restante din 1989 !  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb