Răzvan Sava, ales primar interimar al Capitalei

Ziarul BURSA #Politică / 26 noiembrie 2015

Consilierul general PNL Răzvan Sava a fost ales primar interimar al Capitalei, cu 34 de voturi "pentru" şi 11 voturi "împotrivă", în şedinţa extraordinară de ieri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) s-a întrunit, ieri, în şedinţă extraordinară, după ce, marţi, într-o altă şedinţă extraordinară, a fost demis din funcţia de primar interimar al Capitalei Ştefănel Marin, la două luni după ce a fost desemnat în locul lui Sorin Oprescu, acuzat de fapte de corupţie, potrivit Mediafax.

Odată cu el, a fost revocat din funcţia de viceprimar interimar Cornel Pieptea (PNL). Cealaltă poziţie de viceprimar este ocupată de Dan Darabont (PSD).

Ieri, pe ordinea de zi a CGMB era alegerea unui nou viceprimar şi desemnarea unui viceprimar care să exercite atribuţiile de primar interimar.

Consilierul PNL Richard Radu l-a propus în funcţia de viceprimar pe colegul său Răzvan Sava, în timp ce consilierul independent Cristinel Deaconescu l-a propus pe consilierul PMP Lucian Iliescu.

Consilierii generali l-au votat pe Răzvan Sava, cu 35 de voturi "pentru", în timp ce Iliescu a obţinut nouă voturi "pentru".

Liberalii din CGMB l-au propus apoi pe Răzvan Sava pentru funcţia de primar interimar, fiind singura propunere exprimată. Dan Darabont a spus că PSD nu face "un joc politic inutil în a face o propunere".

Astfel, singura propunere suspusă la vot a fost cea a PNL, Răzvan Sava.

PNL a anunţat, marţi, că îl susţine pentru funcţia de primar interimar al Capitalei pe consilierul Răzvan Sava.

Liberalii din CGMB au susţinut că fostul primar interimar al Capitalei, Ştefănel Marin, susţinut de UNPR, "trebuie să plece imediat pentru că nu este capabil să administreze problemele grave ale Bucureştiului", susţinând că orice zi pe care Ştefănel Marin o mai petrece la conducerea Primăriei Generale "înseamnă o întârziere în soluţionarea problemelor existente".

PNL îl acuză pe Ştefănel Marin că ar fi "întârziat nejustificat" adoptarea bugetului RADET, "măsură minimală care să permită continuarea activităţii Regiei", şi că nu a reuşit să găsească o soluţie în ceea ce priveşte corelarea preţului gigacaloriei reglementat de ANRSC şi preţul pe care Primăria îl plăteşte regiei.

De asemenea, liberalii îl acuză pe Ştefănel Marin că nu a pus în aplicare punctul din Acordul pentru Bucureşteni privind auditul la nivelul Primăriei, susţinând că, "în ciuda hotărârii de Consiliu General care îi permite şi îl însărcinează pe Primarul Capitalei să contracteze servicii de audit, nici până în prezent nu avem o situaţie a implementării acestei decizii".

În rândul nemulţumirilor liberalilor cu privire la activitarea primarului interimar se numără şi faptul că primarul UNPR ar refuza să publice contractele de achiziţii publice, dar şi faptul că Ştefănel Marin "nu a propus şi nu a luat nici o măsură concretă" privind RATB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb