RĂZVAN SZILAGYI, CEO RAIFFEISEN ASSET MANAGEMENT: "Investitorii instituţionali devin relevanţi din punctul de vedere al transformării sustenabile"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 februarie 2022

"Investitorii instituţionali devin relevanţi din punctul de vedere al transformării sustenabile"

"Factorii ESG vor fi cât de curând obligatorii în procesul de risc management"

Investitorii instituţionali devin tot mai relevanţi din punctul de vedere al transformării sustenabile - bazate pe criteriile de mediu, sociale şi de guvernanţă corporativă - crede Răzvan Szilagyi, CEO-ul Raiffeisen Asset Management.

Cu ocazia evenimentului ce a marcat lansarea primelor scoruri ESG (Environmental, Social, and Governance) pentru piaţa noastră de capital, directorul Raiffeisen Asset Management a spus: "Sunt trei direcţii pe care noi le vedem la nivel de industrie. Prima este legată de activismul investitorilor. Fondurile în general, ca acţionari relevanţi, se vor angaja într-un dialog cu conducerile companiilor, exprimându-şi suportul pentru asemenea tranziţii, într-un mod inteligent. În al doilea rând, factorii ESG vor fi cât de curând obligatorii în procesul decizional, de risc management. Ceea ce înseamnă că atunci când investim ne uităm la risc incluzând aceste elemente şi, în mod evident, o companie care are un scor bun ESG va fi favorizată de investitori. De asemenea, pot exista excluderi - pot exista anumite industrii sau sectoare pe care investitorii nu le vor prefera".

CEO-ul Raiffeisen Asset Management a subliniat că, un lucru pe care-l consideră foarte important în structura de guvernanţă a unei companii ţine de componenta de etică a business-ului şi alte criterii asemănătoare. "Or, scorurile aduc transparenţă şi ne facilitează modul în care urmărim aceste riscuri", spune administratorul de fonduri.

Răzvan Szilagyi a adăugat: "A treia dimensiune se leagă tot de transparenţă. Există directive europene care cer sistemului financiar să spună care sunt implicaţiile ESG asupra fondurilor administrate sau companiilor în care investesc. Ceea ce vreau să spun este că, atât noua generaţie cât şi actualii investitori vor putea să ştie dacă banii lor merg în companii care urmează astfel de criterii şi, mai mult, fonduri care îşi propun să aibă un impact. Adică prin modul în care investesc banii să participe activ la această transformare (...)".

Bursa de Valori Bucureşti a lansat ieri primele scoruri ESG pentru companii listate la BVB, scoruri calculate de către Sustainlytics, unul dintre liderii globali în consultanţă şi cercetare pentru sustenabilitate pe segmentul analizei, rating-urilor şi informaţiilor ESG.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb