REACŢIE LA DENUNŢURILE ALINEI MĂGUREANU DESPRE CRIN ANTONESCU, MUGUR ISĂRESCU, ANDREI CHILIMAN ŞI ALŢII Florian Walter, la DNA: "Dragoş Dobrescu a încercat să mă ucidă"

A.I.M.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 16 martie 2016

Florian Walter, la DNA: "Dragoş Dobrescu a încercat să mă ucidă"

O doamnă supărată pe fostul soţ -Marian Măgureanu (fiul lui Virgil Măgureanu, fost şef al SRI), cu care are mai multe procese în instanţă - am numit-o pe Alina Ioana Măgureanu, a depus la DNA mai multe denunţuri privitoare la fapte de corupţie despre care susţine că au fost săvârşite de Dragoş Dobrescu, Elan Schwartzenberg, Mugur Isărescu, Crin Antonescu, Adina Vălean, Sorin Oprescu, Andrei Chiliman, Irina Socol şi alţii. Gest în care a fost sprijinită de fundaţia EURHONEST, condusă de Florin Ghiulbenghian, care, cu această ocazie, a mai făcut şi alte denunţuri.

Relatăm, mai jos, părţi din denunţuri.

Actualizare 19:00 Alina Măgureanu, la Secţia 3 de Poliţie, Bucureşti

Alina Măgureanu s-a prezentat în această seară la Secţia 3 de Poliţie din Bucureşti pentru a depune mai multe dovezi care atestă faptul că a fost ameninţată.

"Aşa cum v-am spus, în ultimele trei zile s-au exercitat mai multe presiuni asupra doamnei Măgureanu pentru a înceta acţiunile în această anchetă. Ameninţările au venit de la mai multe persoane, inclusiv de la fostul soţ. Am venit aici pentru a depune dovezile", a precizat avocatul fostei nore a lui Virgil Măgureanu.

Întrebată de jurnalişti dacă îi este frică, Alina Măgureanu a declarat că "da, am primit chiar şi ameninţări cu moartea. Vă daţi seama că îmi este frică, dar mergem înainte. Dacă mi se întâmplă ceva, sunt conştienţi că sunt luaţi direct, doar să vrea să se sinucidă".

-----------------

Actualizare 16:10 Florian Walter a recunoscut că i-a plătit lui Iulian Bădescu cazarea la un hotel în Antalya

Omul de afaceri Florian Walter a recunoscut astăzi că i-a plătit fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu cazarea la un hotel în Antalya, în timpul unui cantonament al echipei Petrolul Ploieşti în Turcia, potrivit stiripesurse.ro.

Florian Walter, fost finanţator al clubului Petrolul Ploieşti, a fost audiat astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în calitate de martor, în dosarul în care Iulian Bădescu este judecat pentru fapte de corupţie în legătură cu finanţarea ilegală din bugetul local a echipei de fotbal.

În cadrul audierii, Florian Walter a spus că Iulian Bădescu, consilieri locali şi câţiva ziarişti au însoţit, în anul 2013, echipa Petrolul Ploieşti într-un cantonament în Antalya, iar fostul primar s-a folosit de această deplasare pentru a-şi face campanie, prin transmiterea de imagini şi fotografii în presă.

El a mai relatat că, la un moment dat, în hotel a avut loc o şedinţă la care au luat parte sportivii şi staff-ul echipei, în cadrul căreia Iulian Bădescu a promis că se va ţine de cuvânt în legătură cu premierea clubului, dacă Petrolul Ploieşti va câştiga Cupa României.

Walter a spus că el i-a plătit lui Iulian Bădescu cazarea la hotel, însă nu şi pentru consilieri sau ziarişti.

În acest dosar, Iulian Bădescu a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

(S.A.)

----------

Actualizare 15:52 Fosta noră a lui Măgureanu spune că va depune probe că a fost ameninţată de persoane din dosarul Romprest

Alina Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu, a afirmat, miercuri, la ieşirea de la DNA Ploieşti, că va merge la Secţia 3 de Poliţie din Bucureşti unde va depune probe pentru a dovedi că a fost ameninţată de persoane implicate în dosarul Romprest, evitând să spună dacă a făcut noi denunţuri.

"Este vorba de alte dosare, care au legătură în special cu Romprest, evident, şi se referă la ameninţări şi presiuni făcute asupra doamnei Măgureanu pentru a nu vorbi, venite din partea asociaţilor acelei (societăţi - n.r.)", a spus Florin Ghiulbenghian, care a însoţit-o pe Alina Petre, fostă Măgureanu, la DNA Ploieşti.

La rândul său, Alina Petre a precizat că, în cursul serii de miercuri, va merge la Secţia 3 de Poliţie din Bucureşti pentru a depune dovezi legate de ameninţările pe care le-a primit.

Cei doi nu au precizat dacă au depus noi denunţuri în faţa procurorilor DNA Ploieşti sau doar au stat de vorbă cu aceştia despre dosare aflate în instrumentarea acestei unităţi de parchet.

Alina Petre ajunsese, miercuri, în jurul orei 13.00, la DNA Ploieşti, iar la intrarea în sediul instituţiei afirma că nu poate spune motivul pentru care a venit la DNA Ploieşti şi nici pe cine a venit să denunţe.

Întrebată de către jurnalişti de ce face aşa târziu denunţuri despre ceea ce ştie de mai multă vreme, fosta noră a lui Virgil Măgureanu a răspuns: "Mi-e frică!", adăugând că nu îi este uşor să facă acest lucru.

La întrebarea dacă şi-a luat măsuri de protecţie, Alina Petre a răspuns: "Nu îmi permit măsuri de protecţie, sper să mă protejeze statul şi legea".

Surse judicare suţineau că procurorii DNA Ploieşti nu au citat-o pe Alina Petre în niciun dosar, astfel încât prezenţa acesteia la sediul Parchetului anticorupţie putea avea drept scop depunerea de noi sesizări.

(A.S.)

----------

Actualizare 15:03

Omul de afaceri Florian Walter, patronul Romprest, a depus un denunţ la DNA , la doar câteva zile după ce a fost adus în ţară şi plasat în arest preventiv, potrivit unor surse din presă.

Potrivit televiziunilor de ştiri, omul de afaceri ar fi susţinut la DNA că Dragoş Dobrescu, membru al celebrului Grup de la Monaco, ar fi încercat să-l omoare.

În urmă cu două zile, Dragoş Dobrescu a fost denunţat la DNA de fosta noră a lui Virgil Măgureanu, pentru că, spune aceasta, l-ar fi ucis pe Codruţ Marta, informează ştiripesurse.ro.

Investitorul imobiliar Dragoş Dobrescu locuieşte la Monaco şi este considerat liderul grupării afaceristo - politică Monaco. Deţine grupul de firme Monolit, prin care controlează mai multe clădiri de birouri din Bucureşti.

Dragoş Dobrescu a cesionat anul trecut participaţia de 99,9% la firma Europrest Invest, care deţinea 30% din Romprest, acţionarului minoritar al Europrest, firma EnergyMixx Europe, înregistrată în Luxemburg.

Anul trecut, Dobrescu a preluat împreună cu omul de afaceri Radu Budeanu 43% din acţiunile Romprest de la fondul britanic de investiţii 3I.

În urma tranzacţiei, Europrest Invest deţine 30% din Romprest, iar firma Premium Management Team, aparţinând lui Radu Budeanu, publisherul Cancan, a preluat 13,7% din firma de salubritate, potrivit informaţiilor din mass-media.

Participaţia de 42,7% din Romprest deţinută de compania Detaco LTD, înregistrată în Canada, a rămas neschimbată. Omul de afaceri Florian Walter spunea în 2009 într-un interviu pentru România Liberă că este unul dintre acţionarii Detaco.

Alţi acţionari ai Romprest sunt Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, cu 10%, şi Firstcom LLC, cu 3,5%.

Sorina Matei scria, în 2012, pe blogul ei, că Dragoş Dobrescu, un personaj extrem de retras, are o avere de 130-150 de milioane de euro din imobiliare. Jurnalista menţiona atunci că Dragoş Dobrescu este suspectul principal în cazul dispariţiei lui Codruţ Marta.

Alte personaje ale grupării Monaco sunt, potrivit Sorinei Matei, Radu Dimofte, Gabriel "Puiu" Popoviciu, Gheorghe "Bebe" Ionescu, Radu Budeanu, Adriean Videanu, Raul Doicescu (Bog'Art), Rareş Mănescu, Sorin Blejnar, Codruţ Marta (în prezent dispărut), Elan Schwartzenberg, Ion Ţiriac, fraţii Bogdan şi Constantin Buzăianu, Dan Petrescu (asociat în afacerile familiei Ţiriac: Unicredit Ţiriac Bank, holdingul Rocar, plasamente imobiliare), Nicolae Dumitru, zis Niro, Cristian Burci, Carmen Adamescu, Cătălin Voloşeniuc, fiul ultimului director al Bancorex, Vasile Voloşeniuc, Bobby Păunescu.

-------

Actualizare (16 martie, 13:33) Alina Petre, la DNA Ploieşti

Alina Petre s-a prezentat astăzi la sediul DNA Ploieşti, transmit surse din media.

La intrarea în sediul DNA, aceasta a afirmat că nu poate spune motivul pentru care a venit să stea de vorbă cu procurorii.

Întrebată de ce face atât de târziu plângeri care vizează lucruri pe care le cunoştea de mai multă vreme, Alina Petre a spus "Mi-e frică!", precizând că nu îi este uşor să facă aceste demersuri.

De asemenea, ea a declarat că speră să fie protejată de stat.

"Nu îmi permit măsuri de protecţie, sper să mă protejeze statul şi legea", a afirmat fosta noră a lui Măgureanu.

(S.A.)

---------

Actualizare (16 martie, 11:00) Alina Petre: "Am foarte multe lucruri de spus; voi face o vizită la Ploieşti, la rugămintea autorităţilor"

Alina Petre a scris astăzi pe Facebook că se consideră un om liber, care are "multe lucruri de spus", şi că în zilele următoare va face o vizită la Ploieşti, "la rugămintea autorităţilor".

"Printr-o acţiune securistă scârboasă, se încearcă amestecarea vieţii mele private cu denunţurile pe care le-am depus la Direcţia Naţională Anticorupţie. Doresc să precizez că sunt o persoană care îşi asumă 100% ceea ce face, iar denunţurile mele sunt legate strict de perioada în care am făcut parte din acea familie şi nu au legătură cu alte persoane. În acest demers am fost sprijinită de DNA şi Fundaţia EurHonest. Decizia de a le depune a fost luată în conformitate cu legea, o eventuală nedepunere ar fi fost o încălcarea a acesteia", a scris Alina Petre pe pagina sa de Facebook.

Aceasta acuză şi presiunile la care a fost supusă în ultimii doi ani, precum şi "dezvăluirile" despre viaţa sa privată care apar "pe pagina publicaţiei online a unui individ cercetat de DNA pentru luare de mită". În opinia Alinei Petre, aceste "dezvăluiri neasumate" confirmă faptul că a fost supravegheată aproape permanent, în ţară şi în afara ei, în spaţii publice şi private

"Sunt un om liber, nu am nimic de ascuns, ba, dimpotrivă, am foarte multe lucruri de spus. De exemplu, zilele acestea, voi face o vizită la Ploieşti, la rugămintea autorităţilor", precizează Alina Petre.

(S.A.)

---------

Actualizare 18:52 Băsescu: "Nu m-aş mira să creadă că ştiam despre uciderea Elodiei"

Fostul preşedinte Traian Băsescu comentează ironic în legătură cu denunţul pe care Alina Măgureanu, nora fostului şef al SRI, Virgil Măgureanu, l-a făcut la DNA privind uciderea lui Codruţ Marta.

"O fostă doamnă Măgureanu, supărată după divorţ, mă amestecă în poveştile dubioase ale anturajului mafiot în care se pare că a trăit, «crezând» că eu, Preşedintele României, aş fi ştiut despre presupusa ucidere a unui oarecare Codruţ Marta. Nu m-aş mira să «creadă» că ştiam şi despre uciderea Elodiei.

Trăiască libertatea de exprimare pe care o susţin!", a scris Traian Băsescu, marţi, pe pagina personală de Facebook.

Actualul şef al MP a ameninţat-o pe Alina Măgureanu că o dă în judecată, dar s-a răzgândit după o întrevedere cu propriul avocat. "Am vrut să o dau în judecată, dar mi-a spus avocatul că o aventuală plângere în justiţie mi-ar fi respinsă. Doamna a ştiut cum să vorbească şi nu poate fi acuzată. Oricum, a făcut mai multe erori. Oamenii acuzaţi de finanţarea campaniei din 2009 nu au fost la PDL. Poate în altă parte", a spus fostul preşedinte, potrivit ştiripesurse.ro.

-----------------

Actualizare 12:02 Traian Băsescu: "O voi da în judecată pe Alina Măgureanu"

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat la B1 TV că o va da în judecată pe Alina Petre, fosta noră a fostului şef al SRI, Virgil Măgureanu.

Alina Petre a susţinut, la România TV, că Traian Băsescu ştia că fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta, a "fost omorât şi îngropat în pădure de Dragoş Dobrescu şi Elan Schwartzenberg", potrivit dcnews.ro.

"E prea mult deja să arunci cu astfel de calomnii şi să susţii că şeful unui stat ştia de o crimă şi o tăinuia. Cu siguranţă o voi da în judecată pe Alina Magureanu", a declarat Băsescu, la B1 TV.

(I.D.)

--------

Actualizare 11:01 Alina Măgureanu: "Am fost întrebată de ce am stat aşa mult până să depun informaţii la DNA. Spun deschis, de FRICĂ!"

Alina Măgureanu a declarat într-o postare pe pagina sa de Facebook, că nu a ieşit în faţă mai devreme cu informaţiile pe care le deţinea, de frică.

"Am început de aproximativ 2 ani să ajut autorităţile în diverse dosare, dar după prima vizită, fosta familie mi-a transmis că dacă spun ceva din câte am văzut, mă vor distruge! Mi-au mai spus că legea sunt ei în această ţară şi că oricum nu voi rezolva nimic. Sincer, nu am mari speranţe că se va rezolva ceva, eu îmi fac datoria de a spune ce am văzut", a scris Alina Măgureanu pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a precizat câteva exemple prin care familia Măgureanu i-a inspirat frica:

"1. În data de 18.12.2014 familia Măgureanu a început un proces împotriva mamei mele pretinzând că dânşii sunt proprietarii reali ai terenului şi casei ei!?!? Nu au prezentat nici o probă şi totuşi procesul a început şi continuă într-un mod ciudat. Uneori Virgil Măgureanu intră, înaintea procesului, în biroul judecătoriilor. Alteori, judecătoarea, la cererea foştilor socrii, dă pe toată lumea afară din sală, inclusiv avocaţii, şi pune presiune pe mama mea, rămasă fără apărarea prevăzută de constituţie.

2. Marian Măgureanu, a schimbat încuietorile casei mamei, aceasta a depus plângere la poliţie. După ce Poliţia Snagov a încadrat cazul la "tulburare de posesie" şi ulterior "violare de domiciliu", brusc au cerut Parchetului Ilfov clasarea cazului. Parchetul a dispus clasarea cazului neluând în considerare declaraţiile contradictorii şi false ale lui Marian Magureanu, iar procurorul şef a emis o soluţie pe care îmi permit să o cataloghez drept o mare confuzie voită între bunul mamei şi bunul deţinut în comun de mine şi fostul soţ. Mama a atacat din nou decizia....

3. M-am trezit cu conturile personale blocate, inclusiv contul de alocaţie al copilului, pentru o presupusă datorie a unei firme a soţului către o firmă de pază. Aceasta firmă avea un contract de pază pentru nişte vile, ale firmei lui Marian Măgureanu, de la Predeal. Cum au reuşit? Nimeni nu înţelege, dar trebuie să mă judec şi cu firma Allistar Security.

4. Actele firmei mele au ajuns în seiful lui Virgil Măgureanu, iar când le-am cerut, dânsul mi-a transmis că "dacă vin, voi face cunoştinţă cu asfaltul, de la etajul 3"

5. Acum câteva luni, maşina pe care o foloseam a dispărut din faţa casei, am aflat ulterior că a luase fostul soţ. Precizez că îmi schimbasem domiciliul curând şi în mod normal nu ar fi avut de unde să ştie unde locuiesc, decât dacă aş fi fost urmărită.

6. De 2 ani, sunt urmărită aproape continuu, în ţară şi în afara ei. Fostul soţ a postat poze cu mine pe profilul său de facebook, făcute într-un spaţiu privat,undeva, în afara ţării. Am depus plângere la poliţie, dar iarăşi nu am mari speranţe....

7. După ce am fost în fosta locuinţa (sunt singura persoana care are domiciliul legal acolo) pentru a lua cateva din lucrurile copilului, mi s-a făcut plângere penală pentru spargere de locuinţă şi furt de către Maria Măgureanu. Reacţia poliţiei a fost toatal exagerată, am fost dusă aproape pe sus la secţie pentru declaraţii, iar fostul soţ îmi transmitea ironic informaţii care ar fi trebuit să rămână doar la poliţie. A durat un an până să se claseze cazul din lipsă de probe. Ca şi completare, Comisarul Lupu de la Secţia 2, care a instrumentat cazul, a fost arestat şi sudpendat din funcţie pentru abuz în serviciu...

8. Fostul soţ mi-a intentat proces, cerându-mi daune de 10.000 de euro, pentru că îl denigrez. Un nou proces, timp şi bani pierduţi.....

9. În pofida proprietăţilor şi luxului afişat de Familia Măgureanu, judecătorii au stabilit, în urma unei judecăţi "drepte şi echitabile", o pensie de 69 ron pentru copilul nostru.

Toate acestea sunt doar o parte dintre presiunile la care sunt supusă pentru a păstra TĂCEREA...".

(I.D.)

-----

"Prin prezenta dorim să vă aducem la cunoştinţă faptele descrise mai jos, comise de următorii:

a. Antonescu George-Crin-Laurenţiu, senator în Senatul României, fost Preşedinte interimar al României (...); b. Vălean Adina-Ioana, europarlamentar în Parlamentul European (...); c. Măgureanu Marian, om de afaceri, asociat în firma Romprest Service SA (...); d. Măgureanu Maria, pensionară, mama omului de afaceri Măgureanu Marian (...); e. . Măgureanu Virgil, pensionar, tatăl omului de afaceri Măgureanu Marian (...); f. Biriş Ion Andrei, om de afaceri, asociat în firma BDG Import SRL, ginere al lui Măgureanu Virgil şi Maria prin căsătorie cu Măgureanu Anca Andreea (...); g. Isărescu Mugur Constantin, Guvernator al Băncii Naţionale a României (...); h. Dobrescu Dragoş, om de afaceri, asociat în firma Romprest Service SA (...).

"i. Florian Walter, om de afaceri, asociat în firma Romprest Service SA (...); j. Chiliman Andrei-Ioan, primar al Sectorului 1 Bucureşti (...); k. Oprescu Sorin, primar General al Municipiului Bucureşti (...), fapte ce constituie, în opinia noastră, infracţiuni extrem de grave, care atentează la valori morale fundamentale. (...)

În fapt, în cursul anului 2009, familia Măgureanu Maria şi Virgil au depus documentaţia şi a obţinut PUZ-ul în vederea edificării unui bloc cu o suprafaţă de circa 3000 metri pătraţi pe terenul ce îl deţineau în Bucureşti, str. Zăgazului nr. 4, Sector 1. În vederea obţinerii PUZ-ului de la Primăria Municipiului Bucureşti şi a autorizaţiei de construcţie de la Primăria Sectorului 1, Biriş Ion Andrei a solicitat suma de 150.000 de Euro pentru a achita şpăgile cerute de funcţionari publici din aceste instituţii, motivând această valoarea prin faptul că terenul era încadrat în zona verde V3B - Complexe şi Baze Sportive şi nu se putea aprobă legal construirea acolo a unui imobil de asemenea dimensiuni. Biriş Ion Andrei a avansat el aceste sume, iar ulterior aprobării creditului fraudulos de la BRD Group Societe Generale SA (astfel cum este descris în paragraful ulterior), Măgureanu Marian a scos din bancă suma de 150.000 Euro folosind acte justificative false şi i-a restituit-o lui Biriş Ion Andrei. Cei 150.000 de Euro au fost înmânaţi de către Măgureanu Marian lui Biriş Ion Andrei în casă şi în prezenţa lui Măgureanu Maria, subsemnata Măgureanu Alina Ioana fiind martor ocular la această operaţiune. Nu am cunoştinţă căror funcţionari din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti şi Primăriei Sectorului 1 Bucureşti a plătit Biriş Ion Andrei aceste sume.

În vederea finanţării construcţiei, familia Măgureanu Maria şi Virgil au contractat un credit de la BRD Group Societe Generale SA în valoare de 2.800.000 Euro. Respectivul credit a fost obţinut prin trafic de influenţă la nivelul conducerii Băncii Naţionale a României, prin apelarea la vechea cunoştinţă a lui Măgureanu Virgil, numitul Isărescu Mugur Constantin, în acel moment Guvernator al BNR, subsemnata Măgureanu Alina Ioana fiind martor ocular la apelurile telefonice efectuate de către Măgureanu Virgil către Isărescu Mugur Constantin şi în decursul cărora s-a discutat explicit despre influenţarea funcţionarilor BRD Group Societe Generale SA în vederea acordării creditului nominalizat.

Isărescu Mugur Constantin a apelat la (...) în vederea acordării creditului respectiv cu derogare de la normele bancare în vigoare. Creditul respectiv a fost aprobat imediat după intervenţia numitului Isărescu Mugur Constantin la conducerea BRD Group Societe Generale SA. Nu avem cunoştinţă dacă pentru intervenţia respectivă numitul Isărescu Mugur Constantin a fost recompensat în vreun fel de către Măgureanu Virgil, dar avem cunoştinţă de faptul că Măgureanu Virgil l-a vizitat de mai multe ori pe Isărescu Mugur Constantin în biroul acestuia din Banca Naţională a României în perioada respectivă.

În cursul anului 2010, în perioada în care imobilul se află în construcţie şi nu fusese finalizat, am fost vizitaţi pe şantierul imobilului de mai multe ori de către Vălean Adina-Ioana, europarlamentar, devenită soţia lui Antonescu George-Crin-Laurenţiu din septembrie 2009, precum şi de către o arhitectă angajată de această. Motivul vizitelor era achiziţionarea unui apartament de lux constituit din două apartamente ale imobililui menţionat şi care urmă să fie finalizat conform dorinţelor soţilor Antonescu George-Crin-Laurenţiu şi Vălean Adina-Ioana. În acest sens s-au încheiat în dată de 10.12.2010 la BNP Nedelcu Cristian Traian două antecontracte de vânzare-cumpărare între Măgureanu Maria şi Vălean Adina Ioana. În urmă presiunilor exercitate de Dobrescu Dragoş şi Walter Florian, Măgureanu Marian, având acordul lui Măgureanu Maria şi Virgil, a decis vânzarea apartamentelor către Antonescu George-Crin-Laurenţiu şi Vălean Adina-Ioana la o valoare mult sub preţul de piaţă (valorea fiind diminuată cu circa jumătate), urmând că diferenţa de preţ până la valoarea reală să fie achitată de Romprest indirect, prin achiziţionarea unui apartament în acelaşi imobil dar la o valoare supraevaluată, astfel încât să compenseze pierderea financiară, cumpărare ce s-a şi realizat ulterior. Doarece familia Antonescu George-Crin-Laurenţiu şi Vălean Adina-Ioana nu puteau justifică legal faptul că dispuneau de banii necesari achiziţionării apartamentului, chiar şi la valoarea diminuată, Măgureanu Marian a fost de acord cu efectuarea unei expertize imobiliare de către un expert agreat al BRD Group Societe Generale SA, în beneficiul şi pentru cei doi cumpărători, care să constituie baza legală pentru acordarea unui împrumut de către BRD Group Societe Generale SA, astfel încât sumele plătite de cei doi cumpărători să fie corespunzătoare declaraţiilor oficiale de avere. Contractul de vânzare-cumpărare s-a încheiat astfel în condiţii ilegale, prin declarea de date false în faţă notarilor, atât la încheierea ipotecii imobiliare cât şi la acordarea creditului ipotecar către familia Antonescu George-Crin-Laurenţiu şi Vălean Adina-Ioana. În urma acestui favor făcut celor doi soţi, Măgureanu Marian, Walter Florian şi Dobrescu Dragoş i-au solicitat lui Antonescu George-Crin-Laurenţiu să intervină la Primăria Sectorului 1 Bucureşti în vederea asfaltării străzii Zăgazului, viabilizării terenului prin racordarea la utilităţile publice şi prelungirea contractelor de salubrizare încheiate între Romprest şi Primăria Sectorului 1 Bucureşti, precum şi majorarea valorii acestora, lucruri care s-au realizat integral. Suplimentar, doresc să menţionez că în perioada respectivă urmă să se aprobe proiectul unei şosele rutiere ce traversa parcul Bordei şi traseul acesteia era prevăzut a fi extrem de aproape de imobilul din str. Zăgazului nr.4. Măgureanu Marian i-a solicitat în prezenţa mea lui Vălean Adina-Ioana să intervină la conducerea Primăriei Municipiului Bucureşti pentru stoparea respectivului proiect rutier ce ar fi diminuat mult valoarea de piaţă a imobilului menţionat. Am cunoştinţă de faptul că Vălean Adina-Ioana personal a făcut intervenţii pe lângă soţul ei, iar acesta a intervenit personal la Primarul General şi consilierii liberali din Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru blocarea proiectului".

Alina Măgureanu: "Măgureanu Virgil i-a solicitat lui Isărescu Mugur Constantin să intervină la conducătorii băncilor Veneto Banca (...) şi Banca Transilvania astfel încât să i se aprobe sumele necesare, în valoare de 2 milioane de euro"

Florin Ghiulbenghian, preşedinte al Fundaţiei Europene pentru Bună Guvernare şi Prevenirea Corupţiei EurHONEST şi Alina Ioana Măgureanu, fosta noră a lui Virgil Măgureanu, îl acuză pe Guvernatorul Băncii Naţionale a României Mugur Isărescu de trafic de influenţă, potrivit unui denunţ pe care cei doi susţin că l-au depus, ieri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Alina Măgureanu susţine: "În cursul anului 2008, subsemnata Măgureanu Alina Ioana am aflat prin intermediul soţului meu, Măgureanu Marian, faptul că socrul meu, numitul Măgureanu Virgil, a decis să construiască o făbricuţă de procesare a prunelor şi altor fructe de pădure în localitatea lui de baştină, anume Giurtelecul Hododului. În acest sens a început demersurile în vederea obţinerii de fonduri europene nerambursabile în valoare de 2 milioane de euro pentru firma sa, SC Afinul SRL. În vederea aprobării proiectului finanţat din fonduri europene, Măgureanu Virgil i-a cooptat pe Marinescu Gabriel, inginer care lucrase în domeniul industriei alimentare, şi pe Şuteu Ramona, în calitate de expert contabil şi a cărei soră lucra în sistemul bancar. Cei trei au elaborat şi depus un proiect de accesare de fonduri europene, iar Măgureanu Virgil a intervenit la conducerea FDAR din acea perioadă în vederea aprobării cât mai urgenţe a solicitării sale. Documentaţia depusă iniţial la FDAR a fost complet modificată pe parcursul derulării proiectului, rezultând o fabrică cu capacitate industrială de procesare fructe şi legume, mult peste valorile înscrise în proiectul iniţial".

Potrivit denunţului, "în vederea asigurării cofinanţării necesare finalizării proiectului, Măgureanu Virgil i-a solicitat lui Isărescu Mugur Constantin să intervină la conducătorii băncilor Veneto Banca (cumpărată ulterior de Unicredit Ţiriac Bank) şi Banca Transilvania, astfel încât să i se aprobe sumele necesare, în valoare de 2 milioane de euro".

Alina Măgureanu mai precizează: "Am asistat personal la câteva discuţii telefonice între Măgureanu Virgil şi Isărescu Mugur Constantin având că subiect aceste solicitări. Din cunoştinţele mele, ulterior discuţiilor cu Isărescu Mugur Constantin, Măgureanu Virgil şi-a exprimat satisfacţia privind rezultatul intervenţiilor, explicându-ne mie şi soţului meu că Isărescu Mugur Constantin i-a sunat personal pe preşedinţii a două băncii şi că în câteva zile i s-a rezolvat favorabil solicitarea de credite. Nu am cunoştinţă despre vreo sumă de bani sau alte cadouri pe care Măgureanu Virgil le-ar fi dat lui Isărescu Mugur în schimbul acestor intervenţii.

Ulterior aprobării proiectului şi alocării fondurilor europene, precum şi ulterior obţinerii creditelor de la cele două instituţii bancare, Măgureanu Virgil a întocmit mai multe documente false şi situaţii contabile, ajutat de către Şuteu Ramona şi Marinescu Gabriel, astfel încât să justifice cheltuirea sumelor de bani şi deturnarea lor".

Potrivit denunţului, în cursul anului 2013, Virgil Măgureanu a întâmpinat dificultăţi economice în punerea în funcţiune a fabricii Afinul SRL şi a intrat în incapacitatea de returnare a creditelor contractate. "În acest sens a apelat din nou la Isărescu Mugur Constantin pentru ca acesta să intervină la conducerile celor două bănci în vederea aprobării rescadentarii creditelor şi majorării valorii acestora", se mai precizează în document.

La rândul său, Florin Mihai Ghiulbenghian susţine că a asistat personal la două astfel de discuţii şi de asemenea l-a condus, în calitate de şofer temporar, pe Măgureanu Virgil până la sediul BNR în vederea unor întâlniri cu Isărescu Mugur Constantin.

Acesta precizează: "Ulterior uneia dintre întâlniri m-am deplasat împreună cu Măgureanu Virgil la sediul Unicredit Ţiriac Bank din B-dul Poligrafiei unde, în cursul întâlnirii cu funcţionari bancari, a fost evident faptul că preşedintele respectivei bănci, Răsvan Radu, fusese contactat de către Isărescu Mugur Constantin şi dispusese rezolvarea favorabilă a cererilor lui Măgureanu Virgil.

În cursul lunii noiembrie 2014 subsemnatul Ghiulbenghia Florin Mihai am fost anunţat telefonic de funcţionari bancari de la Unicredit Ţiriac Bank şi de la Banca Transilvania - sucursala Zalău în privinţa faptului că Măgureanu Virgil depusese documente false în vederea rescadentarii creditelor şi majorării valorii acestora. Verificând cele comunicate de funcţionarii bancari, am constatat că aceştia aveau dreptate, i-am anunţat că îmi dau demisia şi plec de la Măgureanu Virgil şi le-am comunicat că voi face plângeri penale în privinţa acestor aspecte, lucru pe care i-am sfătuit şi pe ei să facă.

Cu acea ocazie am constatat de asemenea că Şuteu Ramona şi (...), la cererea lui Măgureanu Virgil şi în strânsă colaborare cu Marinescu Gabriel, au întocmit şi depus la cele două bănci situaţii financiare falsificate ale SC Afinul SRL".

Alina Măgureanu a mai scris: "Ştiu că în cursul anilor 2011-2012 fabrica de la Cehul Silvaniei a fost dată în folosinţă şi a produs cantităţi limitate de produse (în special sucuri de măr şi de afine) în perioada probelor tehnologice. În mod normal, deşi normele impun distrugerea produselor rezultate din probe tehnologice, Măgureanu Virgil a decis să vândă acele produse şi acest lucru a continuat, din câte am cunoştinţă, şi în cursul anului 2014. Produsele aveau termen de garanţie de 6 luni, astfel încât Marinescu Gabriel a procedat la scoaterea etichetelor originale de pe produse şi aplicarea de noi etichete, cu o nouă dată de fabricaţie, astfel încât produsele să pară vandabile. Aceste produse cu garanţie expirată au fost livrate şi către firma MegaImage, ocazie cu care această a refuzat câteva loturi din cauza aspectului neconform al sucurilor îmbuteliate. În operaţiunea de falsificare a datei de valabilitate a produselor, Marinescu Gabriel a fost ajutat de câţiva angajaţi ai fabricii de la Cehul Silvaniei care pot depune mărturie în acest sens".

Denunţătorii spun că au suspiciuni rezonabile că Măgureanu Virgil se face vinovat de constituire de grup infracţional organizat, fals intelectual şi uz de fals în acte publice, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, spălare de bani şi comercializarea de produse alterate, că Marinescu Gabriel şi Şuteu Ramona se fac vinovaţi de aderare la grup infracţional organizat, complicitate la fals intelectual şi uz de fals în acte publice, complicitate la spălare de bani şi complicitate la comercializarea de produse alterate, şi că Mugur Constantin Isărescu se face vinovat de trafic de influenţă.

Virgil Măgureanu, acuzat că a accesat fonduri europene, folosind documente false

Florin Ghiulbenghian mai susţine că a fost solicitat în cursul anului 2014 de către Virgil Măgureanu să preia conducerea fabricii de sucuri şi gemuri proprietatea SC Afinul SRL situată în Cehul Silvaniei. "Cu această ocazie am procedat la auditarea activităţii SC Afinul SRL", arată acesta în denunţ: "Cu ocazia auditului am constatat următoarele:

a. Măgureanu Virgil împreună cu Marinescu Gabriel au accesat, folosind documente falsificate, fonduri europene nerambursabile în cadrul unui proiect finanţat de FDAR. În baza unei înţelegeri infracţionale cu reprezentanţii unor societăţi comerciale din Baia Mare au întocmit în fals 3 oferte pentru construcţii-montaj şi import utilaje din China. Falsificarea s-a produs inclusiv la selectarea utilajelor ce au fost livrate din China, relaţia comercială cu producătorul fiind stabilită de către Măgureanu Virgil înainte de demararea procedurii de selecţie de oferte. Valoarea grantului acordat de FDAR pentru proiectul SC Afinul SRL se ridică la două milioane euro.

b. Ulterior finalizării fabricii, SC Afinul SRL s-a găsit în imposibilitatea finanţării producţiei şi nu a avut fonduri nici pentru achitarea ratelor la creditele obţinute de la Banca Transilvania şi Intesa SanPaolo Bank. Pentru obţinerea de noi credite bancare, Măgureanu Virgil şi Marinescu Gabriel au redactat şi semnat în fals în cursul anului 2014 două contracte comerciale (unul cu o societate comercială din Ungaria, Sikomar) pe care le-au cesionat ambelor bănci, obţinând în acest fel noi linii de credit pentru SC Afinul SRL. Menţionez că în cursul lunii noiembrie 2014 am fost contactat de un reprezentant comercial al societăţii maghiare, ocazie cu care am constatat personal că nu există nici un contract comercial între această şi SC Afinul SRL. De asemenea, pentru prelungirea rambursării creditelor deja contractate, Măgureanu Virgil şi Marinescu Gabriel au întocmit şi prezentat băncilor în mai multe rânduri, începând cu anul 2013, documente contabile falsificate.

c. În a doua jumătate a anului 2014, aflându-se într-o gravă criză financiară, Măgureanu Virgil i-a contactat pe Rizel Iancu, proprietar real al SC S AVDI ZEDEK Internaţional SRL, şi pe Barbu Tiberiu, consultant financiar, solicitându-le să găsească orice soluţie de finanţare a SC Afinul SRL. Astfel, Măgureanu Virgil i-a solicitat lui Rizel Iancu să îi obţină instrumente bancare ce puteau fi folosite la obţinerea de către SC Afinul SRL a unor noi credite, ştiind că respectivele instrumente bancare sunt false. În acest sens, Măgureanu Virgil împreună cu Iancu Rizel au încercat să cumpere CET Oradea, societate aflată în lichidare cu lichidator desemnat Muşat şi Asociaţii, emiţând către BCR o scrisoare de garanţie bancară în valoare de 1 milion de euro din partea unei entităţi nebancare. Când au apărut problemele cu confirmarea scrisorii de garanţie bancare, Măgureanu Virgil mi-a solicitat să iau legătură cu avocatul lichidatorului şi să încerc rezolvarea situaţiei. Când am avut certitudinea faptului că Rizel Iancu a încercat să folosească instrumente bancare falsificate, l-am informat pe Măgureanu Virgil privind falsurile şi i-am solicitat să oprească orice colaborare cu Rizel Iancu.

d. La sfârşitul anului 2014, Măgureanu Virgil, împreună cu Barbu Tiberiu au încercat să folosească instrumentele bancare false furnizate de Rizel Iancu în vederea obţinerii de credite şi de la alte instituţii bancare. Au contactat în acest sens Garanti Bank, agenţia Voluntari, şi au avut mai multe discuţii şi schimburi de e-mail-uri cu directorul agenţiei Voluntari, d-ul Marcu Ion. Menţionez faptul că d-ul Marcu Ion a fost adus la Măgureanu Virgil de către Barbu Tiberiu şi a fost prezentat că o persoană care deja facilitase un credit important către o societate comercială unde Barbu Tiberiu era angajat/asociat. Specific de asemenea că Barbu Tiberiu avea clară situaţia infracţională a utilizării de documente bancare falsificate, chiar eu făcându-i această prezentare la solicitarea lui Măgureanu Virgil.

e. Ţinând cont de aspectele menţionate mai sus, mi-am prezentat demisia din funcţia de Director General al SC Afinul SRL în cursul lunii decembrie 2014, nedorind să fiu implicat în activităţile infracţionale ale respectivului grup condus şi coordonat de Măgureanu Virgil".

"Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan - sunt ordonatorii asasinatului lui Codruţ Marta"

Într-un prim denunţ, Alina Măgureanu I-a denunţat pe omul de afaceri Dragoş Dobrescu, asociat în SC Romprest SA, domiciliat în Bucureşti şi pe Elan Schwartzenberg.

Denunţul precizează: "În cursul anului 2012, în luna martie, în data de 10 martie - sâmbăta, am participat la un prânz la o casă din comună Izvorani (...). La masă mai erau prezenţi ca invitaţi următoarele persoane: Măgureanu Marian, soţul meu la acel moment, Dobrescu Dragoş împreună cu soţia/concubina, Lăcustă Diana, Schwartzenberg Elan (...) împreună cu soţia lui, Anghel Venera, soţia lui Sorin Anghel, gazdele petrecerii.

La masa respectivă, ţinând cont de legăturile de prietenie foarte vechi între cei prezenţi, principalul subiect de discuţie a fost situaţia creată de ancheta DNA şi DIICOT Braşov în privinţa cazului Nemeş de evaziune fiscală din operaţiuni ilegale cu produse petroliere. Cu acea ocazie am aflat că Schwartzenberg Elan împreună cu Dobrescu Dragoş erau şi ei implicaţi în respectiva fraudă. De asemenea s-a discutat în clar că numitul Marta Codruţ, în acel moment director de cabinet al lui Blejnar Sorin, Preşedinte al ANAF, ştia deja prea multe detalii şi despre alte afaceri ale celor doi, şi că o sumă de 10 milioane de euro nu le putea fi restituită deoarece numai Marta Codruţ cunoştea detaliile despre banca şi contul în care se află. Atmosfera de la masă a fost tensionată datorită acestor discuţii, mai ales din momentul în care Dobrescu Dragoş a declarat că Marta Codruţ trebuie să fie lichidat şi a precizat că urmează să îngroape cadavrul într-o pădure, precizând textual: «Băi, ăsta acum se joacă cu noi? I-am dat mână liberă şi el acum se apucă să ciripească? Gata, Codruţ trebuie să dispară! Şi ştiu şi pădurea unde să-l îngropăm».

La câteva zile după această petrecere, soţul meu Măgureanu Marian a venit acasă extrem de şocat şi mi-a declarat că Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan sunt extrem de periculoşi, că ştie că l-au lichidat deja pe Marta Codruţ şi că l-au îngropat într-o pădure, exact aşa cum şi declaraseră la masa respectivă şi mi-a precizat că nu se aştepta la aşa ceva şi a avut impresia la acel moment că cei doi glumesc. După alte câteva zile s-a anunţat oficial în presă dispariţia lui Marta Codruţ, ceea ce mi-a întărit convingerea că cei doi, Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan, sunt ordonatorii asasinatului.

Doresc să menţionez în mod expres faptul că şi la această petrecere, precum şi la toate întâlnirile la care am participat alături de Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan, se discuta deschis despre protecţia pe care aceştia o primeau în afacerile lor din partea lui Blejnar Sorin, şeful lui Marta Codruţ, din partea lui Comăniţă Victor, şeful Direcţiei Generale a Vămilor, din partea lui Tică Horaţiu, soţul Adelei, şefa de cabinet a preşedintelui României, Traian Băsescu, şi din partea lui Moldoveanu Daniel, consilier prezidenţial şi coordonatorul Centrului Naţional de Informaţii, structura din cadrul Preşedinţiei României care se ocupa cu coordonarea tuturor serviciilor secrete din România. Cei doi, Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan, discutau deschis despre faptul că, în schimbul acestei protecţii de la cel mai înalt nivel pentru afacerile lor ilegale, ofereau în mod constant sume mari de bani, inclusiv au contribuit la finanţarea ilegală a campaniei electorale a lui Băsescu Traian în cadrul alegerilor prezidenţiale din 2009. Îmi aduc aminte cum, în anul 2009, la diverse petreceri la care participăm alături de ei împreună cu soţul meu, Măgureanu Marian, cei doi vorbeau frecvent despre colectarea de bani şi de la alte persoane pentru campania prezindenţială a lui Băsescu Traian, sumele la care se refereau fiind de ordinul milioanelor de euro. Arăt de asemenea că la numeoase petreceri organizate de Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan în acei ani am participat alături de soţul meu, Măgureanu Marian, împreună cu Blejnar Sorin şi soţia acestui, cu Comăniţă Victor şi soţia acestuia, Andreea Diana, cu Tică Horaţiu şi soţia acestuia, Adela, la toate aceste petreceri discutându-se deschis despre afaceri ilegale, precum şi şpăgi şi comisioane plătite unor înalţi funcţionari publici şi demnitari români în schimbul protecţiei asigurate de aceştia. (...)

Avem suspiciuni rezonabile că Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan se fac vinovaţi de infracţiunile de instigare şi posibilă complicitate la omor calificat, constituire de grup infracţional organizat în vederea evaziunii fiscale cu consecinţe deosebit de grave, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, finanţare ilegală de campanie electorală, obţinerea şi utilizarea de informaţii secrete de stat secrete de serviciu sau nepublice.

(...) Doamna Procuror Şef, (...)vă rugăm să analizaţi dacă este cazul să extindeţi cercetările penale şi asupra numiţilor Blejnar Sorin, Comăniţă Victor, Tică Horaţiu şi Moldoveanu Daniel, deoarece avem suspiciuni rezonabile că aceştia au comis infracţiunile de aderare la un grup infracţional organizat, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, finanţare ilegală de campanie electorală, obţinerea şi utilizarea de informaţii secrete de stat secrete de serviciu sau nepublice şi chiar complicitate la infracţiunea de omor calificat, dacă, în urmă anchetei ce veţi derula, se va constata că cei nominalizaţi se fac vinovaţi şi ei de aceste fapte ".

Acuzaţii de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi trafic de influenţă, la prefectura Teleorman

Florin Ghiulbenghian a făcut un denunţ şi împotriva lui Carmen Daniela Dan, prefect al Judeţului Teleorman, Gigi Dorinel Iancu, şef serviciu juridic în cadrul Instituţiei Prefectului - Judeţul Teleorman, Andreea Chelu, secretar al comunei Nenciuleşti, judeţul Teleorman şi Ion Georgescu, secretar al comunei Olteni.

În denunţul către DNA se arată: "În cursul anului 2015, numitul Vîlcu Sandu, primarul comunei Nenciuleşti, judeţul Teleorman, a fost declarat incompatibil în urma deciziei ICCJ nr. 3192/16.10.2015, fapt ce a fost comunicat Instituţiei Prefectului Judeţului Teleorman de către Agenţia Naţională de Integritate în data de 23.10.2015.

"Conform obligaţiilor prevăzute în Legea 176/2010, prefectul judeţului Teleorman, reclamata Dan Carmen Daniela, trebuia să dispună emiterea ordinului privind încetarea mandatului de primar pentru numitul Vîlcu Sandu, lucru care nu s-a întâmplat până acum.

De asemenea, în cursul anului 2013, numitul Marcusanu Emil, primarul comunei Olteni, judeţul Teleorman, a fost condamnat definitiv prin hotărârea nr. 1751/26.09.2013 a Curţii de Apel Bucureşti la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare. În conformitate cu prevederile Legii nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali, prefectul judeţului Teleorman, reclamata Dan Carmen Daniela, trebuia să dispună emiterea ordinului privind încetarea mandatului de primar pentru numitul Marcusanu Emil, lucru care nu s-a întâmplat până acum.

Conform procedurilor administrative, reclamatul Iancu Gigi Dorinel, în calitatea lui de şef serviciu juridic în cadrul Instituţiei Prefectului - Judeţul Teleorman, avea obligaţia întocmirii şi înaintării către Prefect a documentaţiei referitoare la emiterea celor două ordine privind încetarea mandatelor de primar ale celor nominalizaţi mai sus.

În urma informaţiilor primite de la colaboratorii Fundaţiei EurHONEST, a rezultat de asemenea că reclamatul Iancu Gigi Dorinel, în calitatea lui de şef serviciu juridic în cadrul Instituţiei Prefectului - Judeţul Teleorman, a întocmit mai multe adrese către secretarii celor două comune din Judeţul Teleorman, reclamaţii Chelu Andreea şi Georgescu Ion, solicitându-le să întocmească referatele obligatorii în vederea definitivării de către Instituţia Prefectului Judeţului Teleorman a documentaţiei referitoare la emiterea celor două ordine privind încetarea mandatelor de primar ale celor nominalizaţi mai sus. Reclamaţii Chelu Andreea şi Georgescu Ion au declarat angajaţilor celor două primarii unde îşi desfăşoară activitatea că au fost contactaţi de către reclamatul Iancu Gigi Dorinel şi de către Dan Carmen Daniela, prefect al Judeţului Teleorman, şi li s-a solicitat să nu întocmească respectivele referate, fiind asiguraţi că nu vor păţi nimic, mai ales prin prisma protecţiei promise de către Dragnea Liviu, fost Preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, fost vice-prim-ministru şi actual Preşedinte al PSD. Menţionăm de asemenea că în ultimele 2 luni, reclamaţii Iancu Gigi Dorinel şi Dan Carmen Daniela au comunicat celor doi secretari ai primăriilor de comună faptul că există o înţelegere între Dragnea Liviu şi Dâncu Vasile, vice-prim-ministru în Guvernul României, în sensul protejării celor 4 reclamaţi, astfel încât, prin influenţă exercitată, să fie favorizat în alegerile locale PSD-ul şi, mai ales, să fie evitate demiterea şi tragerea la răspunderea penală a celor 4 reclamaţi. Aceste alegaţii ale reclamanţilor Iancu Gigi Dorinel şi Dan Carmen Daniela au fost întărite de deciziile opace prin care, de la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publice, prin semnătură vice-prim-ministrului Dîncu Vasile, au fost alocate către primăriile din Judeţul Teleorman sume mult mai mari decât se pot justifică prin decizii de bună guvernare, de exemplu alocarea sumei de 24,6 milioane lei către comună Ţigăneşti, judeţul Teleorman, pentru modernizarea drumurilor de interes local, o comună care nu dispune de canalizare şi care va trebui, ulterior execuţiei drumurilor, să le distrugă pentru a executa şi restul reţelelor edilitare".

Ghiulbenghian spune că are suspiciuni rezonabile că Dan Carmen Daniela, Iancu Gigi Dorinel, Chelu Andreea şi Georgescu Ion se fac vinovaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi trafic de influenţă.

Alina Măgureanu: "Socol Irina dădea familiei Măgureanu sume de bani ca răsplată pentru diverse intervenţii ale lui Măgureanu Virgil la autorităţi ale statului român"

"Prin prezenta dorim să va aducem la cunoştinţă următoarele fapte care, în opinia noastră, pot constitui infracţiuni grave ce pun în pericol ordinea socială şi actul de înfăptuire a justiţiei, fapte comise de următorii: Muşat Lucia, avocat, domiciliată în Bucureşti; Măgureanu Virgil, pensionar, fostul socru al lui Măgureanu Alina Ioana (...) c. Socol Irina, preşedinta a SC SIVECO SA.

Astfel, subsemnatul Ghiulbenghian Florin Mihai, în calitate de colaborator şi viitor asociat al lui Măgureanu Virgil (la momentul faptelor), am utilizat în cursul anului 2014 birourile societăţii ProRomania Consult SRL din Bucureşti, Piaţa Victoriei. În luna septembrie a anului 2014 am aflat din presă de arestarea d-nei Socol Irina, preşedinta firmei SIVECO SA. În a două zi după arestarea Irinei Socol, s-a prezentat la biroul lui Măgureanu Virgil o doamnă despre care am aflat ulterior că se numeşte Muşat Lucia şi că este avocata d-nei Socol Irina în dosarul penal în care fusese arestată respectiva. D-na Muşat era însoţită de Măgureanu Maria, soţia lui Măgureanu Virgil. D-na Muşat Lucia l-a informat pe Măgureanu Virgil referitor la conţinutul declaraţiilor date de Socol Irina la parchet, l-a anunţat că printre actele ridicate de poliţişti la percheziţie se aflau mai multe înscrisuri privitoare la plăţi făcute în decursul anilor de către SIVECO S.A., la ordinul d-nei Socol Irina, către Măgureanu Virgil şi firma acestuia, ProRomania Consult SRL, şi l-a prevenit în legătură cu faptul că urmează că parchetul să dispună audierea lui Măgureanu Virgil în cazul SIVECO. În cursul acelei nopţi, Măgureanu Virgil a ordonat celor două salariate ale sale (...) să caute toate actele referitoare la tranzacţiile efectuate cu SIVECO SA în decursul anilor şi să le completeze, astfel încât să se creeze aparenţa unor tranzacţii legale între cele două societăţi. Din discuţiile pe care le-am purtat cu cele două salariate ale lui Măgureanu Virgil a rezultat faptul că ProRomania Consult nu a prestat real nici un fel de activitate în folosul SIVECO SA care să justifice respectivele plăţi şi, de asemenea, că Măgureanu Virgil şi Măgureanu Maria primeau frecvent şi alte sume mari de bani cash de la Socol Irina în schimbul unor intervenţii făcute la diverse autorităţi ale statului în vederea facilitării câştigării de licitaţii.

Subsemnata Măgureanu Alina Ioana, în calitate de fosta nora a lui Măgureanu Virgil, declar că am văzut-o pe Muşat Lucia în numeroase ocazii în casa şi birourile familiei Măgureanu, fiind de notorietate prietenia ei foarte strânsă cu familia Măgureanu, precum şi faptul că Măgureanu Virgil este cel care a recomandat-o pe Muşat Lucia atât lui Socol Irina cât şi lui Walter Florian spre a fi angajată ca avocată. De asemenea, în cursul mariajului cu Măgureanu Marian, am luat la cunoştinţă direct de faptul că Socol Irina dădea familiei Măgureanu sume de bani ca răsplată pentru diverse intervenţii ale lui Măgureanu Virgil la autorităţi ale statului român şi am şi asistat în câteva rânduri, când mă aflăm împreună cu soţul meu în casa socrilor mei, la efectuarea unor astfel de plăţi. Nu îmi mai aduc aminte cu precizie la ce instituţii au fost făcute intervenţiile solicitate de Socol Irina şi la care asistasem involuntar la discuţiile dintre ea şi Măgureanu Virgil, cu excepţia celei făcute în cursul anului 2002-2003 în vederea livrării unor programe de calculator pentru Primăria Municipiului Bucureşti şi unde Socol Irina a solicitat aranjarea licitaţiei, prin eliminarea firmei Intrarom, şi ulterior a insistat pentru urgentarea efectuării plăţilor deşi, spunea ea, programele nu prea funcţionau. Am cunoştinţă de faptul că Măgureanu Virgil a discutat direct cu Băsescu Traian în legătură cu rezolvarea acestor aspecte, lucru care l-a povestit în cursul întâlnirilor cu Socol Irina, iar această a fost extrem de satisfăcută de rezolvarea rapidă a problemelor de la Primăria Bucureşti.

Faţă de cele relatate mai sus, subsemnaţii arătăm faptul că, în cursul unor întâlniri întâmplătoare cu (...), acesta ne-a declarat amândurora că, în calitate de (...), la ordinul lui Socol Irina a înmânat de lungul anilor în mai multe rânduri plicuri cu sume mari de bani precum şi alte bunuri de valoare lui Măgureanu Virgil şi Măgureanu Maria, în schimbul serviciilor prestate de acesta pentru firma SIVECO".

Ghiulbenghian şi Dobrescu Sebastian, denunţuri împotriva prim-procurorului Gheorghe Mihai

"Prin prezenţa dorim să vă aducem la cunoştinţă faptele descrise mai jos, comise de următorii: Gheorghe Mihai, prim-procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov; Gheorghe Brînduşa-Elena, judecătoare, Tribunalul Bucureşti; c. Cimpoieru Vasile, primarul oraşului Bragadiru, fapte ce constituie, în opinia noastră, infracţiuni grave, care atentează la valori morale fundamentale (deontologie profesională, jurământ de credinţă al profesiei, dăruire, corectitudine, decentă) şi care provoacă, în sânul societăţii în care trăim, neîncredere în Justiţie şi în capacitatea magistraţilor de a judecă corect şi echitabil faptele ce le sunt aduse la cunoştinţă. Cei nominalizaţi mai sus, la literele a., b. şi c., abuzează de fapt de încrederea inerentă funcţiei publice, iar asemenea fapte necinstite afectează direct, prin percepţia creată la nivelul opiniei publice, corpul profesional al magistraţilor şi pe cel al aleşilor locali. Periculozitatea unor asemenea fapte este percepută acut în rândul opiniei publice, având efecte directe în rândul activităţii magistraţilor şi aleşilor locali, activitate ce nu poate fi dominată decât de domnia şi supremaţia legii. În speţă, prin folosirea funcţiei publice de mare prestigiu, reclamaţii au vândut încrederea publică acordată în temeiul mandatelor de magistrat şi ales local. Faptele descrise în sarcina reclamaţilor reprezintă veritabile sfidări la adresa ordinii de drept, mai ales deoarece primii doi fac parte din acele structuri specifice care prin instrumentele juridice puse la dispoziţie de normele juridice au obligaţia de riposta pentru stoparea şi combaterea infracţiunilor.

În fapt, în cursul anului 2012 familia Gheorghe, compusă din soţ Mihai şi soţie Brînduşa-Elena, ambii magistraţi, au început şi au şi reuşit să termine un imobil, cu o suprafaţă desfăşurată de peste 200 metri pătraţi, pe terenul pe care îl deţineau în oraşul Bragadiru, tarlaua 66, parcela 280, judeţul Ilfov. Construcţia imobilului s-a făcut cu încălcarea flagrantă a legilor în vigoare, deoarece terenul nu a fost scos din regimul agricol (în scopul plăţii unor taxe mai mici la primăria Bragadiru), imobilul a fost construit fără autorizaţie de construcţie iar sumele necesare edificării imobilului nu se regăsesc în declaraţiile de avere ale celor doi magistraţi. Facem dovadă celor afirmate cu acte anexate la prezenţa plângere (declaraţii de avere ale celor doi magistraţi, deciziile de impunere pe teren).

Imobilul a fost edificat extrem de rapid, deşi început în anul 2012 tot în cursul anului 2012 a fost deja terminat. Deoarece materialele utilizate la construcţia imobilului sunt identice cu cele utilizate la construcţia caselor din cartierul realizat de SC DOREMIT SRL, actualmente SC Confort Urban SRL şi aflat în vecinătatea terenului proprietatea familiei Gheorghe, (patronul respectivei societăţi a fost dat în urmărire generală dar care a reuşit să părăsească ţară, fiind informat de iminenta să arestare), va rugăm să dispuneţi verificarea suspiciunilor privind o posibilă primire de foloase necuvenite de către Gheorghe Mihai în schimbul exercitării influenţei sale că procuror în protejarea respectivului administrator de firma. Facem dovada celor afirmate cu poze care demonstrează identitatea materialelor folosite în edificarea respectivelor construcţii şi poziţionarea în imediată vecinătate a imobilului deţinut de familia Gheorghe, Mihai şi Brînduşa-Elena a respectivului cartier.

Ulterior finalizării construcţiei, în anul 2012, familia Gheorghe s-a mutat în imobil, unde locuieşte şi în prezent fără acte legale. Pentru a putea locui în condiţii decente în acel imobil au solicitat primarului Bragadiru, numitul Cimpoieru Vasile, să le asfalteze drumul privat de acces în imobil. Acesta a fost de acord şi a executat lucrarea de asfaltare, cu toate că drumul se află pe teren proprietate privată. Ca probă, anexăm la prezenta poze ale drumului asfaltat până la uşa imobilului. În schimb, există suspiciuni că Gheorghe Mihai a «protejat» anumite afaceri ale primarului Cimpoieru Vasile prin nelucrarea şi/sau casarea unor dosare penale care îl priveau direct. Facem dovada celor afirmate cu poze ale drumului privat de acces către imobilul deţinut de familia Gheorghe, Mihai şi Brînduşa-Elena.

Tot pentru a putea locui în condiţii decente în imobil, familia Gheorghe s-a recordat la reţeaua de curent electric din zonă fără a încheia contractul obligatoriu de furnizare electricitate cu ENEL, contract care, de altfel, nici nu putea fi încheiat în lipsa documentelor ce atestau construcţia legală a imobilului şi regimul proprietăţii acesteia. Furtul de curent electric şi racordarea fără aviz la reţeaua electrică reprezintă şi ele infracţiuni. Facem dovadă celor afirmate cu poze ale cablului electric ce alimentează imobilul deţinut de familia Gheorghe, Mihai şi Brînduşa-Elena.

De asemenea, după cum este de notorietate publică, Gheorghe Mihai este membru al unei asociaţii declarată de utilitate publică, Asociaţia Marea Lojă Naţională din România. În cadrul respectivei asociaţii Gheorghe Mihai a deţinut calitatea de Maestru Venerabil al uneia dintre loji, calitate în care a strâns cotizaţii şi a efectuat plăti, în numele şi pentru membrii respectivei loji. Din consultarea declaraţiilor de interese, rezultă clar omisiunea de a declara apartenenţa sa la această organizaţie, ocazie cu care a încălcat prevederile exprese din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Considerăm că cei doi membri ai familiei Gheorghe, Mihai şi Gheorghe Brînduşa-Elena, enumeraţi mai sus se fac vinovaţi de abateri disciplinare la prevederi ale Legii 303/2004, fals intelectual şi uz de fals în acte publice, fals intelectual şi uz de fals în declaraţiile de avere şi de interese, spălare de bani, trafic de influenţă, primire de foloase necuvenite. Considerăm că există suspiciuni întemeiate că cei doi se fac vinovaţi de asemenea de trafic de influenţă, solicitare de foloase necuvenite şi instigare la abuz în serviciu al primarului oraşului Bragadiru. (...) Considerăm că Cimpoieru Vasile, primarul oraşului Bragadiru, se face vinovat de neglijenţă în serviciu (nu a sesizat timp de 4 ani existenţa unei construcţii neautorizate în localitatea unde este primar), abuz în serviciu, deturnare de fonduri, prejudicierea bugetului Primăriei Bragadiru cu contravaloarea drumului privat asfaltat ilegal, complicitate la prejudicierea bugetului Primăriei Bragadiru cu valoarea taxelor neîncasate timp de 3 ani de la familia Gheorghe pentru imobilul ridicat ilegal, complicitate la falsul intelectual şi uzul de fals prin acceptarea unor declaraţii de impunere care nu corespund adevărului din partea membrilor familiei Gheorghe şi există suspiciunea întemeiată de trafic de influenţă şi oferirea de foloase necuvenite membrilor familiei Gheorghe, având că scop nelucrarea şi/sau casarea unor dosare penale care îl priveau direct".

Opinia Cititorului ( 107 )

  1. Ati vazut dragii mei, cum securistii obtineau credite de la banci si cum sunt ei interesati de ldp.

    Intrebarea ce NU trebuie neglijata. De ce vine marturia asta acum si cum il acuza pe Isarescu? Poate ca este vinovat. Dar poate este si o manevra a Serviciilor de a-l face pe Isarescu sa taca si sa lase ldp sa treaca. 

    1. Garda noua de securisti da un denunt cu fosila de Magureanu. Sacrifica un rebut vechi pentru ca legea ldp sa ii scape pe lupii tineri.

      Ceva nu se leaga.

      De ce sluga securistilor Mugur Isarescu li se impotriveste acum, dupa ce i-a servit credincios? A schimbat stapanii? Adversarii LDP sunt mai corecti decat partizanii LDP? Suntem carne de tun intr-un razboi care nu-i al nostru. 

      bre esti nebun, la cat e de frumoasa fata poate sa ne spuna ca echipa de astronauti europeni si rusi care vor sa observe daca e viata pe marte deja s au intors din calatoria de unde nici nu au plecat. Macar o poza sa ne delectam si noi daca un fursec nu primim.

      Nu crezi ca, daca acuzatiile au temei, un simplu telefon ar fi fost mai eficient?

      Ba eu vad ca securistii luau, si IAU bine mersi credite de milioane de euro, in timp ce omul simplu e nenorocit pe viata pentru un credit de 50000 de euro. De-asta nu vor securistii din BNR legea, PENTRU CA NU VOR MAI FI PROSTI CARE SA ACOPERE CU SERIOZITATEA LOR PIERDERILE FACUTE CU CREDITELE SECURISTILOR!

      Securisti îi obțineau credite ajutați de ISARESCU.Ăla care nu vrea Legea darii in plata.Trebuie scoase de sub aplicarea legii darii in plata contractele de genul asta.Zamfir a zis ca face ăsta .

      Un simplu telefon catre Isarescu nu ar fi schimbat atitudinea celor din Cons de Adm: Negritoiu, Olteanu, Voinea.

      Nu cred in ruptul capului ca Voinea ar putea fi securist. Este prea rebel pentru a fi inregimentat. Daca Isarescu a facut ceva, vreodata, a fost punctual, om la om, fara a folosi institutia BNR. Ori, acum, telefonul ar fi cerut ca Isarescu sa opreasca o institutie din demersul ei sincer anti-securisto-ldp. 

      A zis dar nu a facut. Suspect de clar pentru cine face legea zamfir. Securistul zamfir.

      Așa a promis Zamfir.

      VA SCOATE DIN LEGE CONTRACTELE CARE NU AU RESPECTAT NORMELE DE CREDITARE.

      Săptămâna viitoare o sa se întâmple ăsta.

      Când intra la comisie.

      Și gata și cu bogații  

      O sa ai o surpriza și cu Voinea.

      Tu cum crezi ca a ajuns viceguvernator. ? 

      De bun ce e?

      Știm cu toții că băncile au creditat mafia securistă fără niciun fel de garanții, doar pe ochi albaștri.

      Te întreb, oare cine a plătit până acum aceste neperformante? Cumva actualii debitori și contribuabilii din România? 

      Schimbă LDP forma acestei găuri negre? Dacă nu trece LDP, își vor plăti securiștii datoriile negarantate?

      Păsărică, change the subject.  

      femeia astas-a dus la DNA, dupa ce i-au dat cu flit institutiile la care s-a adresat anterior. toate acuzatiile sunt extrem de grave si daca sunt probate arata cat de putred este sistemul bancar si, din pacate, chiar institutia statului roman care ar fi trebuit sa opreasca atfel de nelegiuri

      marturia vine acum pentru ca femeia asta s-a plimbat pe la mai multe institutii (Politie, parchet, etc), si s-a incercat musamalizarea faptelor. de ce trebuie sa gasesti o legatura intre LDP si aceste acuze? daca erau niste dosare blocate de mai mult timp si doar iesirea in presa si facerea lor publica contribuie la deblocarea lor? vorbim de institutii esentiale ale statului, de un fost sef de servicii secrete, de un fost presedinte interimar si inca de un guvernator BNR

      bati campii. insusi Guvernatorul BNR actioneaza ca un broker de credite intre o banca de top si un fost sef SRI si o facea "punctual, de la om la om"?

      inmoaie-ti fata in apa rece, sper sa ti se revigoreze mintea.

      Ți-am spus că ești prost, nu vreau să îmi repet mesajul. Make Don, pe numele tău real, Pavel Lucian Vasile, de la fac de gestionare a deșeurilor de la "Gheorghe Asachi" din Iasi.

      Cine a plătit NPL-urile, inclusiv ale debitorilor CHF? Eu le-am plătit... nu securiștii, nu debitorii faliți CHF. Eu, ca bun-platnic, prin comisioane mai mari și prin diferențial de dobândă mai mare. Vezi că mai sunt gunoaie de administrat și lasă probleme prea complicate pentru căpșorul tău. 

      Nu i-a dat nimeni cu flit anterior. Spui prostii.

      Din păcate nu cred ideea că s-a dus la Poliție. Măi anonimule, ești chiar așa credul?

       

      La Poliție te duci când ai văzut o găină furată sau o crimă. 

       

      La Parchet nu te duci. Vin procurorii la tine. Tu te duci la Poliție. 

       

      La DNA te duci în cazuri de corupție (că așa se cheamă), de peste sute de mii de €. 

      Dacă vine o doamnă frumoasă și spune că a vrut să meargă la Poliție și ăia nu au vrut, tu chiar o crezi? Mai ales când vine cu avocat? Orice prost știe azi că pentru corupție mergi la DNA, nu la Poliție. 

      Nu trebuia sa o impiedice, ci doar sa o impleticeasca, ceea ce poate face.

      Așa cum au făcut Boc și Ungureanu cu comisia româno-rusă de investigare a Tezaurului: avem fonduri, șefu, pentru o nouă întâlnire ... bine, nu mai aveți ... șefu, tre să studiem arhiva X ... ba nu, aveți treabă în altă parte, studiați gândacul de Colorado.

       

      Sigur că putea. Îl și văd pe Olteanu sau Voinea: 

      - Avem planificată dezbaterea pe data X. 

      - Isărescu: nu, nu mai aveți. Fondurile au fost retrase. 

      - Voinea: dar mâine merg în Parlament, la comisie. 

      - Isărescu: nu, te trimit în delegație la Bruxelles. 

      - Voinea: ca să ce? 

      - Isărescu: vezi tu ce ... ești băiat deștept. 

       

      Orice om inteligent înțelege că în astfel de situații, dacă ești vinovat, devii și mai vinovat în încercarea de a-ți șterge urmele. Este scris în manualul Procuratura 101. 

      Dacă nu ești vinovat, sau dacă ești oarecum, puțintel, nu prea evident și fără dovezi (cuvântul denunțătorului contra al meu, Isărescu, cu sprijin puternic intern și internațional), nu faci nimic din ceea ce îți cere șantajistul. 

      Asta am spus și eu, voi, cretinacii le-ați plătit, și noi, contribuabilii onești.

      Ți se pare că mă umilești dacă tot repeți inepțiile agentului imobiliar Andrei Văcaru, care manipula prioști în 2008?

      Din contră, îmi aduc aminte cu plăcere cum m-a confirmat piața, prețurile s-au prăbușit exact așa cum am spus, adică exact invers decât estimau agenții imobiliari cu creierul nemuncit, iar tu, cretinac destoinic, ai luat țeapă în vârf de bulă imobiliară. 

      Daca este corecta identificarea facuta de Cristi C., atunci trebuie sa te asigur ca BURSA nu are nici un amestec in procesul de identificare.

      BURSA considera ca orice indicii privitoare la identitatea autorilor mesajelor sint confidentiale si nu pot fi dezvaluite, decit prin forta judecatoreasca (si atunci, numai din motive pe care sa le consideram temeinice).  

      L-am urmărit pe critinel și am observat că în lipsă de argumente, citate din Sfecocle și eventuale statistici la care are acces doar BNR-ul, începe atacul la persoană.

      Cu ce l-a ajutat pe Andrei Văcaru în 2008? Nu s-a mai prăbușit piața imobiliară? N-au mai căzut prețurile? :)))))))))))))))) 

      Ai prezis prostii, Pavel Lucian Vasile, expert în managementul deșeurilor din Iași. Ai spus că în 2005-2006 exista bulă imobiliară. Nu, nu a fost. Și eu și cunoscuții mei care am achiziționat locuințe atunci avem următorul bilanț, după 10 ani.

       

      - Câștig de capital prin neplata chiriei: 34020 €. 

      - Dobânda plătită la un credit achitat anticipat: cca 10-11000€ (sper că ai auzit de funcțiile PMT și IPMT). 

      - Câștig nerealizat ca urmare a aprecierii prețului de piață: între 5000 și 45000€ (valoarea minimă a fost în timpul celei mai mari recesiuni de după WW2). 

       

      Nu o să te ducă capul să evaluezi, dar afacerea de a deveni proprietar mi-a câștigat deja 23000 € cash. Despre câștigul nerealizat, că așa se cheamă, nu mai vorbesc pentru că nu mă interesează să obțin cash contra ipotecă. 

      Ai spus că nu merită "dormitoarele ceaușiste" în 2005-2006. Ei bine, nici acum, după 10 ani, un apartament în oraș, nu la marginea lui, nu a căpătat alte standarde de spațiu (sau dacă a capătat se și vinde premium). Nu îți convine România, cară-te măi acolo unde umblă câinii cu covrigii în coadă. 

      Abia am depășit vârful bulei, ne întoarcem la nivelul din 2003.

      Programul Prima Casă e din manualele cu bule. Șmecherii și-au făcut exitul, gogomanii au reinvesit în bull trap după care li se trage sprijinul că așa-i în bule. 

      :) 

      Sclaveții din bănci au beneficiat de credite cu dobânzi prefernțiale, cazul tău este unul complet nereprezentativ pentru România. Dacă n-ai fi lins destoinic n-ai fi promovat atât de repede în departamentul de comunicare și nu ți-ai fi permis să plătești creditul anticipat, conștientizând până la urmă ce frumos stagnează principalul în timp ce plătești... dobânda. 

      :) 

      Debitorii reali, doar cei mai destoinici și pricepuți care vor reuși să ducă și ultima rată, au bilanțuri care arată DEZASTRUOS!!! 

      :)

      De fapt, de asta discutăm astăzi despre legea dării în plată, ineptule! :D 

      Bancile au crescut comisioanele mele peste noapte fara sa ma anunte ?

      Nu cred esti prost informat, mai citeste !

      Debitorii care au bilanțul negativ sunt fraierii care s-au aruncat în gol în anii 1/2 din 2007, 2008-2010.

       

      Prețurile din 2003 o să le mai vezi atunci când salariile din România vor ajunge la nivelul din 2003, adică 483 lei NET. Atunci când va ajunge acolo, locul tău de muncă de bugetar la catedra de managementul deșeurilor va DISPĂREA. Deocamdată, să fim mulțumiți cu salarii de 4X-5X mai mari, așa cum sunt azi. 

       

      AnulSalariul mediu net (lei*)Variaţia faţă de anul anterior (%) 

      1990 3.381 10,4 

      1991 7.460 120,6 

      1992 20.140 169,9 

      1993 59.717 196,5 

      1994 141.951 137,7 

      1995 211.373 40,9 

      1996 321.169 51,9 

      1997 632.086 96,8 

      1998 1.042.274 64,9 

      1999 1.522.878 46,1 

      2000 2.139.138 40,5 

      2001 3.019.424 41,1 

      2002 3.789.202 25,5 

      2003 4.839.648 27,7 

      2004 5.986.386 23,7 

      2005 746 24,6 

      2006 866 16,1 

      2007 1.042 20,3 

      2008 1.282 23 

      2009 1.385 8 

      2010 1.477 6,6 

      2011 1.444 3,8 

      2012 1.507 4,4 

      2013 1.579 4,8

      20141.866 7,1 

      Prețurile din 2003 erau corelate cu veniturile din România? :))))))

      Toți se aruncau să prindă trenuri. N-au făcut decât să acumuleze dormitoare ceaușiste construite pentru muncitorii comuniști. :)))))))) 

      Salariul ăla mediu e în lei, prețurile cloacelor în euro, cursul e ținut artificial, gradul de îndatorare se va duce în 30%. :))) 

      Curat.. ghinion!!! 

      La muncă, bancardule!!! :D

      cand te-am intrebat de ce nu iti declini identitatea, ai reactionat agresiv. si atunci de ce te dezlantui in atacuri la persoana impotriva altora care scriu aici? de unde stii tu numele celor care scriu aici, daca acele persoane nu si-l comunica expres? si de unde ai stiut tu, in alta ocazie, sa ma identifici dupa doua comentarii diferite la doua articole diferite, in zile diferite? Bursa...toate astea sunt extrem de suspecte

      Îți mulțumesc pentru aprecierea analizelor mele, chiar îndreptate împotriva unor abuzatori nesimțiți. Cazul lui Pavel Lucian Vasile, angajat într-o facultate tehnică din Iași pe problematica solului și managementul deșeurilor și care îndeplinește toate criteriile de TROLL, merită să fie analizat.

      Dacă nu era troll ci analist onest, s-ar fi oprit din insulte cu mult timp înainte. A spus el vreodată "nu știu"? NICIODATĂ. 

      Cine a spus "fără să mă anunțe"? Nici tu nu știi să citești? Crezi că ziarul Bursa este mai nimerit "Abecedarului". Am spus comisioane mărite ... sigur ai primit acasă o scrisoare în care erai informat, "dragă client, de la data X, ...".

      eu nu ti-am apreciat nimic, ci am subliniat ca este foarte suspect ca ai acces la informatii confidentiale, fie ele din cadrul BNR, fie referitoare la identitatea celor care posteaza aici, probabil in functie de ip. ceea ce este extrem de suspect

      Toate sursele mele sunt "open source". Absolut toate. Există un birou de analiză și în cadrul SRI. Uite ce spuneau aceștia despre "sursele deschise":

       

      "1. Rolul instruirii în Open Source Intelligence 

       

      Accesul tot mai larg şi în timp real la informaţie este, în prezent, un fapt, şi, în acelaşi timp, o consecinţăa ceea ce a devenit cunoscut drept „revoluţia OSINT”: transformarea surselor deschise de informare într-ocapabilitate extrem de importantă pentru munca de intelligence şi pentru formularea politicilor în domeniul securităţii naţionale. 

       

      Rolul OSINT în cadrul acestora a crescut exponenţial în ultimii ani, rezultatul fiind, la nivelulorganizaţiilor a căror activitate şi dezvoltare depind de gestionarea eficientă a informaţiei, în special serviciile deinformaţii, dezvoltarea segmentelor specializate în exploatarea surselor deschise. Asemenea evoluţii aucontribuit la transformarea treptată a conceptelor tradiţionale de intelligence şi la definirea unor noi cadre deacţiune pentru structurile de siguranţă naţională." 

       

       

      PS: analiza surselor deschise o poți face și tu, de acasă, în șoșoni și halat.... este foarte democratic 

      care este relevanta numelui sau a locului d emunca in emiterea unei opinii pertinente despre sistemul bancar, Isarescu, banci? nciio relevanta, pentru ca poti fi cetatean angajat si fara sa lucrezi, sa zicem, la Institutul de Studii Financiare din cadrul ASF. sau poate ne spui tu, Cristi C, de ce esti mai competent decat noi sa te pronunti pe asemenea subiecte...

      Ce capcană simpatică pui - și un profesionist te-ar admira. Nu susțin că sunt mai competent ca persoană. Nici nu sunt ... probabil că sunt câțiva securiști care postează. Ei sunt infinit mai competenți ca mine în intelligence, pentru că au diplomă de specialitate.

      Am recunoscut câteva comentarii de foarte bună calitate de-a lungul timpului, din care am învățat și eu. Pe unele le-am felicitat în mod sincer. Vrei dovezi? 

      Nu am o explicatie.

      Tot ce pot garanta, este ca nu avem nici un rol in asta. 

      Noi insine nu am fost niciodata interesati sa identificam pe autorii mesajelor.

      Bnr-ul are acces la Sri, identifica identitatea fara proces!

      Da-i exclusivitate la proces la Bursa sa vad si eu cum te-a identificat !

      Este simplu să fii troll și să insulți pe internet când identitatea ta se ascunde nu sub unul ci sub două aliasuri: Make Don, alias Aristotel Costel (chestiunea cu Aristotel vine de la un stagiu scurt de studii mai din tinerețe făcut în Grecia).

      Hai să vedem dacă mă mai insultă și odată ce i se știe numele real. 

      eu vad ca tu esti cel care insulta.

      Numește comentariul în care am insultat eu și o să îți găsesc un altul anterior, semnat Make Don, în care mă insultă.

      Critinel a afirmat la un moment dat că LDP îl afectează pe el ca cretinac, iar mai sus a spus că și-a plătit creditul anticipat.

      Critinel, prestezi de la bancă, minți și jignești.

      Ce treabă au numele reale cu faptul că BNR-ul și oligopolul bancar au umplut on-line-ul cu scursuri umane? 

      tu ce faci, o dai de gard?de unde ai datele omului?de la bnr,sau sri.e bine de stiut,cristi.c

      Caută acel citat, eu nu am încredere în mintea ta ... doar azi ți-am demonstrat cu date/cifre concrete, statistice, că minți.

      Problema tuturor trebuie să fie că insulți pe bloguri, tu, un slujbaș al statului pe care eu îl plătesc. Foarte spectaculos dar deloc onorabil. 

      Te-a deranjat articolul meu despre Oanță, purtător de cucânt la BNR? :))))

      El e slujbaș la stat și e plătit din banii noștri să arunce cu rahat în români. 

      Sau poate comentariile mele la adresa directorului de comunicare al BCR, Stanimir? La scurt timp după a devenit Director de tăcere la BCR. Probabil n-are voie decât să măcăne pe pseudonimul Critinel.

      Ăsta nu-i slujbaș la stat, e plătit din munca celor escrocați de bănci. :)))))))))) 

      Nu mă interesează prostiile tale despre Oanță. Din câte s-a spus, mesajul a fost unul privat, către prietenii de pe feisbuc - dacă există așa ceva. Prostia se plătește, dacă omul este idiot, nu-l poate ajuta nimeni. Oricum, nu era intenționat ca mesaj public. Felicitări, ești la fel de idiot precum Oanță.

      iar o dai in bara cu logica....nu are de-a face cu**a cu prefectura, era si ea fata la masa la care magureanu si cu altii omorau porcu de servici in numele propasirii socialismului stiintific....

      deci nu are legatura cu securistii de azi deloc. 

      Ah, iată pe cineva cu mintea articulată. Întrebare pentru securistul din tine.

       

      Vine dna (cum îți permiți!) cu avocatul la RTV. Ascult tare atent. Și spune duduia. 

       

      "Am fost la procurorii DNA și ei ne-au trimis să spunem totul în presă [notă: nu mai sunt sigur că au zis totul, ci s-ar putea să fi spus că să fie mai puține detalii - că, la naiba, mai trebuie să avem și o anchetă] .... pentru că, spune duduia, s-ar fi temut procurorii DNA că cineva le va opri ancheta" (gata citatul). 

       

      În anul 2016, al MCV și luptei anticorupție, al eroinei Kovesi.... apare faptul că cineva influențează DNA și poate opri ancheta, poate îngropa dosarul. 

       

      Există două direcții logice de explorare a implicațiilor: 

       

      1) Duduia a spus adevărul. Atunci procurorul DNA știe ce știe. Ce se întâmplă în DNA când apare un nume greu într-un denunț? Se trage la sorți numele procurorului? Nu cred. Se atribuie celui mai bun procuror. Dar când apare un nume precum Ponta, în dosar? Păi însăși Kovesi se asigură că dosarul merge mai departe. Este dosarul ei de căpătâi. 

       

      Deci, ce se întâmplă dacă într-un denunț apar nume precum băsescu, Măgureanu, etc ... Isărescu? Îl preia un procuror debutant? Nu. Kovesi însăși îl monitorizează, că nu vorbim de o găină furată (vezi "deputatul cu găini"). 

       

      Implicația logică este că procurorul DNA nu are încredere în Kovesi și o suspectează de jocuri politice cu dosarele. 

       

       

      2) Duduia MINTE. În fapt, nu procurorii au trimis-o în presă, ci tot denunțul este un spectacol mediatic al cărui scop ne scapă (dacă nu cumva ținta este chiar Isărescu, din motive de LDP - iar restul denunțului este can-can). 

      Din dilema asta nu pot să scap. Și puțini își pun întrebări. 

      Sunteti identificati pentru ca sunteti boi, Vasilica. Faceti aceleasi greseli gramaticale si scrieti aceleasi prostii. Plus ca deja exista o lista completa cu postacii GCCC/AURSF/Parakletos. Si tu si Topsac, Robu, Betelie si altii ca voi sunteti luati la ochi!

      Am tot spus că mi se bârlăre de toți agențucii imobiliari și ofițerașii bancarzi.

      :) 

      2008 i-a răspus pe ajenți, 2009 i-a distrus pe ofițerașii de credite, propagandiștii securiști au trecut din sfera politică în cea... monetară, 

      :)

      De 10 ani mă aveți la ochi, dar ochii voștri se tot... schimbă. :)))))))))) 

      De unde știi ca dacă Isarescu da un telefon sa l ajute pe un amic sa ia un credit , nu l baga nimeni în seama?

      Eu cred ca exact așa s a și întâmplat.  

      O sa vedem documentele când o sa vina DNA după ele. 

      Sa vedem ce garanții sunt și dacă s au respectat normele de creditare.

      Ai depășit măsura.

      Ce relevanta are numele unui om ?  

      Ce vrei sa arăți. ?  

      Primul lucru pe care ar fi trebuit sa l ști e ca ce faci tu e posibil sa ți se întâmple și ție. 

      Ți se pare normal?

      Da, mi se pare normal să nu fiu hărțuit și insultat sistematic de un dobitoc care se ascunde sub două aliasuri. Dacă ține la imaginea publică, pe care vrea să și-o apere în public, să fie mai temperat în atitudinea online. După cum vezi, m-a lăsat în pace, deci funcționează.

      Stai cuminte nebunule, vezi ca sunt closete de spalat la etajul 3 ca aseara a fost bairam si au vomat studentii. Bai Vasilache, dupa ce ca scrii numai cretinitati mai ai si pretentia sa iti raspunda omul frumos?:))) Oi fi "prezis" bai baba Vanga nu stiu ce in 2008, dar simplul fapt ca esti pe statul de plata al lui Zamfir via Dan/Iacob/Aldea, te face un pigmeu, un gunoi. De aici si comportamentul agresiv, dupa script-ul pe care vi-l scrie administratorul de postaci Teodorescu. Vino cu argumente concrete si vorbeste civilizat si nu se leaga nimeni de tine. Asta in caz ca iti da o dezlegare de la script Teodorescu...

    Oameni de afaceriu nul si unul..;cearta intre hoti.

    Putregai si coruptie cat cuprinde!!!!Prefecta de TR de mult trebuia nu zburata, ci si anchetata penal pentru toate mizeriile si abuzurile ce au loc in judetul acela. De la ISJ, la IJP, totul miroase a sphaga si trafic de influenta in TR, P.S.D. si P.N.L., aceeasi mizerie!!!!

    Blejnar rezista, Blaga, rezista. Pot sa duca cu roaba denunturi cu bani ajunsi la Blaga cu contrabanda patronata de Blejnar ca calor doi nu li se clinteste un fir de par. Pana cand?

    1. nici lui basescu, asta e un raspuns la atacul lui basina pt. io'haus prin supusii sai "germani" din Spiegel, mai ramane revista Nature si DW, oare de ce tac?el presupune ca are spate sa vedem daca poate ajunge priminstru la iarna.personal cred ca ajunge la zdup.

    pe isarescu il vreau tovaras de celula sa il fac femeia mea ca mia nenorocit toata familia

    domnule Isarescu, nu vreti sa dati un telefon si la Credit Europe Bank? stiu ca v-am trimis multe petitii la BNR in care mi-ati raspuns ca nu interveniti in relatia contractuala dintre banca si client, dar incerc si aici, in lumina acestor dezvaluiri. nu vreau un credit nou, ci doar o reducere a ratei de la 1700 la 1400 de lei (maximul maximului cat il pot plati) ca sa imi pastrez casa si sa am si din ce sa mai traiesc. credeti ca puteti face asta sau creati hazard moral? ca hazardul moral e pentru fraierii astia ca mine, nu pentru alde fosti sefi de servicii si politicieni. multumesc anticipat

    Cristian Sima, „cartita” SRI printre pucistii anti Isarescu!

     

    Scrisorile „fara numar” ale fostului director al Bursei din Sibiu gem de „dezvaluiri” halucinante. Pe lista brokerului fugar apar zilnic, de-a valma, noi nume de politicieni, vedete din showbiz, interlopi si fotbalisti. 

     

    Dar sub perdeaua nebuneasca de fumigene aruncate de Cristian Sima se ascund informatii care demonstreaza adevaratul rol jucat in lumea finantelor de presedintele SIBEX. 

     

    Cel care a fost „cartita” varata de SRI printre mai multi bancheri influenti care, in aceasta vara, au incercat sa il debarce pe guvernatorul Mugur Isarescu! Numai ca puciul de la BNR a esuat in urma dezvaluirilor de atunci din „National”. 

     

    Venerabilul de 92 de ani 

     

    Structurile anti-mafia din Italia il suspecteaza pe un venerabil batran de 92 de ani ca ar fi un veritabil ministru de finante al Camorrei. 

     

    Directorul general Paolo Mariani colaboreaza foarte bine cu subalternul sau de la Banca Italo – Romena 

     

    Sau, cel putin, ca prin intermediul lui isi spala banii temuta mafie napoletana. Iar cum acesta a inceput sa deruleze operatiuni fiscale suspecte, de milioane de euro, prin filiala din Romania a Grupului Veneto Banca, informatiile respective au fost transmise si autoritatilor romane. Care, in urma propriei monitorizari, au descoperit legaturi de afaceri cel putin dubioase intre „omul Camorrei”, Gheorghe Muntean si Paolo Mariani, directorii Bancii Italo- Romena, si brokerul Cristian Sima. 

     

    Ofiterii insarcinati cu filarea gruparii au aflat ca, de exemplu, cei doi sefi de la Italo-Romena i-ar fi acordat directorului SIBEX un credit preferential de urgenta de doua milioane euro, fara nici un fel de garantie. Banii sunt banuiti ca proveneau de la mafia italiana pentru a fi aruncati pe piata bursiera. 

     

    Se pare chiar ca Gheorghe Muntean ar fi plusat, dandu-i lui Sima, dupa cum sustin sursele noastre, si cateva sute de mii de euro din buzunarul propriu. Dar, din filarea intalnirilor de pe terasa restaurantului „Diesel”, aflat pe malul Lacului Floreasca, au descoperit ca reprezentantii mai multor banci de „nisa”, deranjati de „talpile” puse de BNR activitatilor lor dubioase, pregateau in mare taina un puci pentru debarcarea lui Mugur Isarescu.

    1. Restul articolului poate fi găsit pe net.

       

      Dar, ce este important. În denunțul acestei Mata-Hari blondă, ucigătoare, avem că Isărescu discută cu președintele/directorul Băncii Veneto. 

       

      Ei bine, nu exista Banca Veneto în România. În anul 2000 a achiziționat participația în Banca Italo-Romena și abia în 2014, aceasta din urmă a renunțat la brand și s-a transformat în Veneto. 

       

      Cine era director la Banca Italo-Romena? Numitul Director al Sucursalei Bucuresti Gheorghe Muntean. Acest Gheorghe Muntean este numit în articolul precedent ca "omul Camorrei". 

       

      Foarte interesant dar nu cred deloc ideea că Isărescu vorbea cu omul mafiei pentru a mijloci un credit. Miroase ca un nou atac anti-Isărescu. 

       

      Iată cum continuă articolul: 

      "Incercare de atragere a CEC in complot 

      Despre Gheorghe Muntean se stie ca a fost general de Securitate. Iar Cristian Sima a fost colaborator al Securitatii, sub numele de cod „Toma Caragiu”. Ceea ce si poate explica apropierea de acum dintre acestia. Cert este ca brokerul i-a condus pe cei de la SRI, voit sau nu, direct in „vizuina” pucistilor. Unde au fost monitorizate desele intalniri dintre Gheorghe Muntean – nimeni altul decat cumnatul ambasadorului Romaniei in Germania, Lazar Comanescu – si actualul vicepresedinte de la CEC Bank, Mihaela Popa. Aceasta a fost directoare la Italo-Romena in perioada in care era cumparat procentul de cinci la suta actiuni detinut de BCR la respectiva banca, operatiune suspectata de asemenea ca s-a efectuat prin intermediul batranului italian de 92 de ani. Numai ca promisiunile de lobby pe langa Radu Ghetea, presedintele CEC si al Asociatiei Romane a Bancilor, nu au mai fost onorate. Asa ca, sustinut in continuare de marea finanta mondiala, Mugur Isarescu nu a putut fi clintit din scaunul de guvernator al BNR." 

      UPDATE: Putem adăuga acum în amestecul purulent și mafia italiană reprezentată de corupți securiști care încă sunt în sistem. În spatele LDP există și oameni onești, care chiar sunt preocupați de debitorii CHF. Dar mult mai odioși, în spatele acestora sunt securiștii mafioți care vor să scape de sute de milioane de € credite ilegale.

       

       

      BNR: “Vedem, de asemenea, că 1.317 persoane au luat credite cu valori între 150 de mii și 500 de mii de euro, 60 de persoane au luat credite cu valori între 500 de mii de euro și 1 milion de euro, 21 de persoane au luat credite cu valori între 1 și 2 milioane de euro și 4 persoane au luat credite cu valori peste 2 milioane de euro. Suma valorii creditelor luate de aceste 1402 persoane este de 1,7 miliarde lei (cca. 1,2 milioane lei per credit).” 

       

      Există, deci, 1402 persoane fizice care au credite de peste 150 mii de €. Valoarea lor este de 380 milioane €. 

       

      După cum s-a mai spus în presă, condițiile în care aceste credite ipotecare au fost acordate sunt neclare (ca să nu spunem mai rău, de fals și fraudă). Putem suspecta că pile de partid, securiști s-au folosit de corupție. Să ne aducem aminte ce s-a întâmplat pe 13 dec 2012. 

       

      —- 

      “Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Structura Centrala au efectuat un numar de 48 de perchezitii domiciliare in Bucuresti si judetele Satu Mare, Ilfov si Valcea, actiunea vizand destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 58 de persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalarea banilor, se arata intr-un comunicat al DIICOT. 

       

      Sub coordonarea unor persoane influente din mediul de afaceri din Bucuresti, invinuitii au realizat beneficii financiare substantiale prin savarsirea de fraude bancare, respectiv prin obtinerea in mod ilegal de credite de la 2 unitati bancare, pentru un numar de 35 de societati comerciale controlate de catre membrii grupului infractional organizat.” 

      —- 

       

      Printre acuzați: Oana Mizil (PSD, partenera lui Vanghelie), Sorin Roșca Stănescu (PNL), Valentin Nedelcu (om de afaceri), Bebe Ionescu, Adriean Videanu, etc. 

       

      Băncile investigate: BRD, Volksbank. Cea din urmă declara “Volksbank are o echipa de management noua, toti membrii directoratului fiind numiti dupa septembrie 2010. Frauda a fost identificata si raportata autoritatilor in mai 2010” 

       

      Cu aceste date în față, se poate deduce că actuala luptă de eliminare a pragului LDP este runda a doua din bătălia mafiei politico-securiste cu sistemul bancar în care au infiltrat cârtițe corupte la nivelul directorilor departamentelor de creditare. DIICOT a arestat 58 de persoane atunci, în 2013. Mai are de lucru și pentru restul până la 1402. 

       

      Prejudiciul estimat atunci, în 2013, doar pentru acea rețea (să nu credem că era singura), era de 85 de milioane €. Oficialii Volksbank au reactionat: “Volksbank a sesizat autoritatile, inca din mai 2010, in cazul unor dosare de credit in care s-au utilizat documente falsificate. Expunerea totala pe client si firmele afiliate este, insa, de circa 8 milioane de euro, mult sub cele 85 de milioane anuntate de DIICOT. Creditele beneficiaza de garantii imobiliare.” 

       

      Dimensiunea reală a tuturor rețelelor de fraudare (aceea din 2013 a fost descoperită ca urmare a unui auto-denunț, făcut de Valentin Nedelcu, un infractor prins pentru alte nereguli și care și-a ușurat soarta turnând una dintre rețele) este însă mult mai mare, de cca 300 de milioane de €. În general, băncile nu au interesul să cheme DIICOT și presa. Riscul reputațional rezultat ca urmare a valului de publicitate negativă, poate avea un impact mai mare asupra restului sănătos de afacere bancară decât prejudiciul în sine. Este de înțeles dacă băncile aleg să îl recupereze fără publicitate, în sala de tribunal, prin executare și asupra imobilului dar și asupra veniturile viitoare ale debitorului infractor. 

       

      Parlamentul, prin eliminarea pragului LDP, se ocupă de AMNISTIA rețelelor de fraudare a băncilor folosind ipotecile imobiliare. Astfel, între 250-300 de milioane de € nu vor mai putea fi recuperate de la infractori de către bănci, în instanțe.

       

      Ei bine, avea nevoie Virgil Măgureanu de un credit de la securistul Gheorghe Muntean. Era necesară vizita la Isărescu? Nu se înțelegeau securiștii între ei? Oare securistul Gheorghe Muntean va spune că "da, am vorbit cu Isărescu la telefon și el mi-a spus să îi dau creditul"? Ce convenabil!

      daca sunt credite care s-au dat ilegal, asta este problema bancilor si a coruptiei din sistemul bancar. dar legea darii in plata este necesara pentru oamenii ca mine, a caror rata pentru o nenorocita de garsoniera depaseste 60% din salariu! ca mine sunt mii de aomeni cu care bancile refuza sa discute din cauza prostiei pe care voi o numiti hazard moral, oameni care traiesc cu doia copii intr-o garsoniera, oameni carora nu le mai raman bani sa se duca la doctor, dupa ce isi platesc rata. asa ca nu incerca tu sa te folosesti de creditele dubioase ale securistilor, luate prin influenta BNR-ului din cate se pare, ca sa discreditezi legea darii in plata!

      Tu ai nevoie de LDP, dar ăia nu. Să facem legea așa.

      DE UNDE STII TU ca este vorba de sute de milioane de euro credite ilegale? nu scrie asa ceva in articol. daca ai astfel de informatii, ar trebui sa te duci la DNA, nu sa le tainuiesti.

      Muntean e foarte apropiat de Isarescu! Prea

      DE UNDE STII TU ca este vorba de sute de milioane de euro credite ilegale? nu scrie asa ceva in articol. daca ai astfel de informatii, ar trebui sa te duci la DNA, nu sa le tainuiesti.

      Statistica aparține BNR și a fost bine tăinuită - nu apare în datele raportate oficial. Este destul de confidențială pentru a nu fi făcută publică... asta până la LDP. În mod evident, BNR a spus de la început că este de acord cu o lege "socială" dar nu cu una care îi scutește pe mafioți de plată. Atunci, BNR a scos pe piață această statistică.

       

      Cunosc oameni foarte bine plătiți (la nivel occidental) în perioada 2008 și care nu și-ar fi permis credite de 200 de mii €. Ce să mai vorbim de 300 de mii, 500 de mii sau mai sus. 

       

      Ca să poți lua un credit de 500 de mii € la 6.5% (atât era atunci), rata era de cca 3.700-3.800 €. Venitul net al familiei trebuia să fie, prudent, de cam 8000 € net lunar. Asta înseamnă un venit brut de cca 11000 €. 

       

       

      Să luăm un județ - Iași. Statistica ANAF pe 2009 spune că un singur om din tot județul se califica, la limită. Un singur om din tot județul. Sau poate și cel de pe locul 2 și 3, dacă erau căsătoriți. Atât. Nu mai punem la socoteală că, de obicei, asemenea oameni erau trecuți de prima tinerețe, au avere, nu se mai aruncă la credite ipotecare/imobiliare pe 20-30 de ani. Averea lor a fost făcută în anii 2000, nu 2008. 

      "In baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public, “Ziarul de Iasi” a solicitat Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) sa prezinte cele mai mari zece venituri nete obtinute de bancherii ieseni anul trecut din salarii. Conform cifrelor oferite de ANAF, pe primul loc se situeaza un bancher cu o leafa neta de 365.607 lei, ceea ce inseamna 86.400 de euro, adica 7.200 euro lunar. Pe locul secund, la distanta destul de mare, este o persoana care a incasat 238.107 lei adica 4.700 de euro lunar. Venitul de pe locul trei a fost de 222.284 de lei, iar cel de pe locul patru 217.170 de lei in mina, adica 18.100 de lei lunar, ceea ce inseamna aproape 4.300 de euro. Locul cinci in topul prezentat de ANAF este ocupat de un bancher al carui venit salarial in 2009 a fost de 204.232 de lei net. Persoana de pe locul sase a incasat anul trecut 185.299 de lei, iar cel de pe locul sapte 180.788 de lei. Pe ultimele pozitii sint bancheri ale caror venituri totale salariale aferente anului trecut au fost de 169.165 de lei, 165.652 de lei si respectiv 161.084 de lei. ANAF nu a precizat insa care sint institutiile financiare in cadrul caror s-au inregistrat cele mai mari zece venituri." 

      si asta faci tu in timpul liber, nu? deductii...ori afirmatia ta cu sute de milioane de euro credite ilegale este falsa si atunci bati campii, ori este adevarata si NU o ai din deductii. este posibil oare ca de fapt BNR, pe care o tot aperi, sa stie de aceste credite ilegale si acesta sa fie motivul pentru care se impotriveste legii darii in plata? in orice caz, faptul ca stii de credite ilegale, si ca nu le-ai denuntat, se cheama tainuire si este o chestiune penala.

      Despre faptul că sunt ilegale, am tras eu concluzia.... văzând insistența cu care Olteanu bate șaua să priceapă iapa (nu se cade ca Banca Centrală să acuze băncile - dar Olteanu face multe trimiteri contextuale pe care nu prea le interpretează nimeni).

       

      Caută-ți singur notele de discurs ale BNR. Este sunt pe site-ul lor. 

       

      "Note de discurs 

      la Conferința de presă pe tema Legii privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credit - Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR 

       

      - Versiunea pregătită pentru susținere - " 

       

      11 dec 2015 

      "Vedem, de asemenea, că 1.317 persoane au luat credite cu valori între 150 de mii și 500 de mii de euro, 60 de persoane au luat credite cu valori între 500 de mii de euro și 1 milion de euro, 21 de persoane au luat credite cu valori între 1 și 2 milioane de euro și 4 persoane au luat credite cu valori peste 2 milioane de euro. Suma valorii creditelor luate de aceste 1402 persoane este de 1,7 miliarde lei (cca. 1,2 milioane lei per credit). Aceste date indica faptul ca exista credite pentru care nu se justifică o funcție de protecție socială a legii." 

      vrei sa spui ca nu tu, ci Olteanu stie ca sunt credite acordate ilegal, dar nici el nu s-a dus la DNA.

      Cristi C,

      Te tot invarti in jurul cozii si nu recunosti ceea ce este clar ca buna ziua: bancile au dat credite ilegale punct!

      Iar BNR si Mugur Isărescu au stiut si au mers pe burta! 

      Cand si vreme, te rog.

      pt Cristi C. 

      De ce s-a împotrivit BNR-ul adoptării legii dării în plată?

      Înțelegem că problema ar fi doar cu cei 1402 securiști pe care secția financiară a Securității, BNR, nu-i vrea printre beneficiarii legii, BNR-ul punându-și obrazul pentru ei în raport cu băncile străine. :)))))))))))))))))))))))))))

      Deci, BCE, FMI și BNR nu vor LDP din cauza creditării securiștilor, argumentul perfect ca debitorii faliți să plătească pe viață datorii fanteziste. 

      iar acum se lupta impotriva legii darii in plata, stiind ca au acoperit credite date ilegal! daca se dovedeste dublul joc al BNR, coruptia din interiorul ei, trebuie demisi toti si trimisi la inchisoare.

      cum adica BNR a tainuit statistica? si de ce a facut-o publica tocmai acum, la LDP? ce stia BNR si a tainuit? cu cat incerci sa te explici mai mult, cu atat te adancesti mai mult.

      concluzia din toate postarile tale este ca BNR stia ca sunt credite ilegale, ca a tainuit informatia din care se putea deduce asta, si ca nu a sesizat organele abilitate.  

      Ești și mincinos, nu doar prost analist. BNR a spus de nenumărate ori că este de acord cu LDP pentru cazurile sociale (așa cum ar fi definite ele de către Parlament, prin criterii inexistente acum în lege).

      Sincer să fiu, nu știu ce drepturi are BNR să cerceteze contracte individuale de credit. Adică, BNR nu este procuratură. S-ar putea să aibă acest drept. Dar, la fel de bine, s-ar putea să se uite doar la raportările băncilor.

       

      BNR s-a mai războit cu politico-securiștii acestui popor, aflați în Parlamentul României. 

       

      30 iun 2002, BNR solicită Procurorului General retragerea recursului în anulare declarat împotriva sentinţei civile prin care a fost pronunţat falimentul Băncii Internaţionale a Religiilor. 

       

      "Banca Internaţională a Religiilor a risipit în mod iresponsabil bani ai publicului: bani ai agenţilor economici şi bani ai populaţiei, ce i-au fost încredinţaţi spre păstrare şi multiplicare. Fondul de Garantare a cheltuit 2 000 miliarde de lei pentru a plăti, aşa cum îi cere legea, pagubele produse de BIR depunătorilor din rândul populaţiei. Agenţii economici păgubiţi de BIR aşteaptă şi acum să li se facă plăţile, la masa creditorilor. Dar Comisia de abuzuri a Camerei Deputaţilor, care s-a ocupat un an şi jumătate de cazul BIR, nu s-a arătat în nici un fel preocupată să afle unde sunt aceşti bani, cine i-a însuşit. Un raport dat publicităţii şi întărit cu sigla Parlamentului României are un singur obiectiv: să acopere ilegalităţile săvârşite într-o bancă prăbuşită în urma unui dezastru financiar pe care singură şi l-a provocat. Sfidând, astfel, raţionalitatea economică şi legile ţării." 

       

       

      Îmi place finalul. Parlamentul României (CAMERA DEPUTAȚILOR) nu a fost interesat să afle cine a furat banii din BIR, folosind credite ilegale, ci este interesat să arunce vina pe BNR și să acopere neregulile.

      BNR-ul a spus de toate, că vrea lege opțională, că vrea praguri capcană, adică pasă la CCR, că vrea minim 65% raport rata/venit, că vrea LDP pentru cei domiciliați în țepe, cei plecați afară să plătească țepele fiind scutiți, și dacă se poate, mai bine fără.

      BCE și FMI n-au spus nimic de cazuri sociale.

      Ești și mincinos, ești și prost analist, n-ai nici caracter și preiei și toate zoaiele mincinoșilor inepți fără caracter din simplul motiv că funcționați după același mecanism. 

      2 dec 2015 (opinie proprie):

      ""Autorii insistă în discursul public pe ideea micii locuinţe cu caracter rezidenţial. În schimb, evită în textul legii orice circumstanţiere a imobilului ce face obiectul dării în plată. E puţin probabil să vedem o rată însemnată de dări în plată ale locuinţelor; experienţa de până acum arată că debitorii fac efortul de a plăti, iar băncile evită greşeala de a executa silit apartamentele în care locuiesc debitorii ce nu deţin alte imobile. Şi atunci, cine va beneficia? În mod logic, principalii beneficiari vor fi cei bogaţi, nu cei săraci", apreciază Olteanu într-o opinie publicată pe blogul băncii centrale." 

       

       

      11 dec 2015 (în numele BNR): 

      "c. Argumente etice - vrem o lege corectă, transparentă și care să producă efecte acolo unde este nevoie 

       

      În actuala formă, propunerea își depășește rolul social în trei dimensiuni: 

       

      Ea se aplică oricărei persoane, indiferent de avere și venituri, și indiferent dacă rambursarea creditului îi creează dificultăți sau nu; 

      Ea se aplică oricărui tip de imobil dobândit prin credit ipotecar, fie că e vorba de unul cu destinație de locuință, fie că e vorba de terenuri sau de dezvoltări imobiliare cu scop comercial; 

      Ea se aplică oricărei situații locative a debitorului, indiferent că locuiește în imobilul ipotecat sau nu, fie că deține sau nu alte soluții locative. 

       

      Acest lucru nu este moral. Măsurile excepționale, și iertarea de datorii este o măsură excepțională, trebuie aplicate numai în situații excepționale, precum este cea a debitorului care riscă să rămână fără locuință datorită imposibilității de a își plăti creditul. Pentru a păstra buna credință la baza relațiilor sociale este necesar ca regula îndeplinirii obligațiilor asumate să fie respectată de toți cei în măsură să o facă." 

       

      Frustratule Pavel Lucian Vasile, citește mai mult despre lucrurile pe care le comentezi. 

      Daca predau Moll pe persoana de 6,5 mil euro, cineva merge la racoare, la Beciul Domnesc, atat de la Bucuresti, Viena, Brussel !

      Ți-am demonstrat că Isărescu a spus toate prostiile pământului.

      Ăsta e jobul tău, trebuie să-l [...] pe Isărescu zi lumină, noapte plină.

      Nașpa de tine. :))))))))))) 

      Știu ce citate ai dat tu. Am luat unul, din 2008, și ți-am demonstrat că fusese titlu de ziar, pus de ziariști. Isărescu nu a spus acele cuvinte. Din păcate, ești prea redus intelectual pentru a fi creditat cu păreri bine documentate.

      Părerea mea onestă despre Isărescu este că nu-l duce capul.

      Mihai Antonescu, pe care l-ai jignit în toate felurile, i-a adunat toate plusurile. 

      Google 

      :)

      Păcate le uitate ale lui Mugur Isărescu 

      Hai să ajutăm și un sărman profesoraș de facultate (cu evidente frustrări, dacă ne luăm după virulența atacurilor și insultelor pe care mi le aruncă).

       

      El preia niște citate pe care niște blogări aiuriți (cam ca el) le păstrează, deși nu le-au analizat niciodată. 

       

      În articolul Bursa, "Valentin Lazea a spălat putina", în secțiunea de comentarii am demonstrat că afirmația din titlul ziarului Jurnalul mințea. 

       

      Citat din propria mea "operă". 

      --- 

      Hai să luăm Jurnalul care titra pe 14 oct 2008: 

      "Mugur Isărescu: Criza mondială nu afectează direct economia românească" 

       

      V-ați calmat, nu? Nu există criză. Ziariștii asta au înțeles, între două SMS-uri cu iubiții, trei fursecuri și două cafeluțe. 

      ... 

      [Am luat discursul lui Isărescu din Parlament, pe care prostănacul de ziarist trebuia să-l sintetizeze pentru noi și l-am analizat - supriza a fost că mesajul a fost total pe dos față de sumarul ziaristului] Și gata. Isărescu încheie avertizând Parlamentul, aflat în dezmăț electoral (la fel ca și băsescu), că soarta Argentinei ne poate fi un exemplu. 

      --- (sfârșit citat din capodoperă). 

       

       

      După același tipar, Make Don citează de pe foile unor blogări, paraleli cu domeniul economic, următoarele titluri: 

      6 Octombrie 2008: 

      Isarescu: Criza financiara, relativ artificiala 

       

      Singura publicație care a scris ceva similar a fost money. Un ziarist pe nume Dumitru Sandulescu, 6 oct 2008 

      Isarescu: Criza financiara, relativ artificiala 

      "Criza financiara este relativ artificiala si se amplifica in contextul fluctuatiilor de cursmat astazi guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, in cadrul unei intalniri cu premierul Calin Popescu Tariceanu." 

       

      Asta citează Make Don. Ei bine, expresia asta nu apare pe nicio altă agenție de presă, pe data de 6 oct 2008, când Isărescu și premierul Tăriceanu au avut o consultare, la finalul căreia au ținut o conferință de presă. Înseamnă că este invenția acelui ziarist. 

       

      Mediafax, 6 oct 2008: ""Suntem gata să adoptăm măsuri luate şi de alte state din UE, să furnizăm lichiditate, să întărim din nou regulile prudenţiale, nu să le slăbim, şi băncile şi-au dat seama că e bine, să întărim schemele şi mijloacele de garantare pentru ca tot românul să fie sigur că are garantate depunerile şi nu poate fi vorba de pierderea, chiar parţială, a acestora", a spus Isărescu, la finalul întâlnirii cu premierul Călin Popescu Tăriceanu." 

       

       

      Ba, mai mult, articolul de pe Money citează o agenție de presă. Iată cum: 

      Money: "BNR este pregatita sa furnizeze lichiditate si sa intareasca reglementarile prudentiale, [...], a mai spus Isarescu, citat de Newsin. " 

       

      Ziaristul citează un alt ziarist. Asta înseamnă că nu a fost la fața locului, la conferința de presă. Foarte frumos. 

       

      Îl dăm naiba de ziarist prost și mergem direct la Newsin, dacă tot citează de acolo. Oricum, invenția cu "relativ artificială" îi aparține lui, nu lui Isărescu. 

       

      Newsin, 6 oct 2008: "Din diverse motive, cum ar fi prudentialitatea mai mare, faptul ca piata a oferit suficiente produse clasice, iar bancile nu au trebuit sa se repeada in derivative, precum si incapatanarea BNR de a mentine o reglemetare stricta si faptul ca agentiile de rating au crezut mai putin ca suntem prudenti, nu intrevedem schimbari majore in sistemul bancar, dar monitorizam dezvoltarile din economia mondiala, mai ales din sistemul financiar european", a spus Isarescu." 

       

      În fapt, Isărescu a avertizat asupra cheltuielilor bugetare din 2008. Spre disperarea frustraților anti-BNR. 

      Către trollul Pavel Lucian Vasile, cadru didactic într-o facultate publică din Iași, "Gheorghe Asachi", Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului.

       

      Ești rugat să nu mai îmi comentezi părerile și să nu mă mai insulți. În fapt, nu mai comunica cu mine. Nu ai de ce. Rostul unei comunicări este ca cele două părți să afle ceva de la cealaltă. Opusul reprezintă dialogul surzilor, pentru care eu nu am nicio dorință. Ai demonstrat o incapacitate și o lipsă de dorință de a asculta ceea ce spun, deși sunt bazat pe argumente clare (precum datele de identificare pe care ți le-ai recunoscut - am ferit adresa de acasă, numărul de telefon, etc). 

      Prin contrast, eu te-am ascultat și ți-am verificat spusele. Foarte multe minciuni, foarte multe exagerări. Mult prea puține adevăruri ca să merite timpul să avem o conversație. 

      Daca domnul pe care il insulti si a carui identitate ai devoalat.o chiar lucreaza in domeniul deseurilor,atunci recomandarea mea este sa se transfere provizoriu la bnr sa managerieze deseurile de acolo. Este o rugaminte chiar

      gunoierule

      Pentru că dacă ești acela care spunea mai devreme că l-am mai identificat anterior, atunci s-ar putea să fi fost un idiot din trecut caruia nu-i plăceau comentariile mele anti-rusofobe și mă insulta necontenit.

       

      Despre "domnul" pe care spui că l-am insultat, îți ofer ultimele două șanse pentru a demonstra că ai inteligență suficientă pentru a termina liceul. 

       

      Make Don a scris primul comentariu 1.12 la ora 10:12 în care folosea apelativul "Păsărică". Asta ca să lămurim cine a insultat pe cine. 

       

      Apoi, face următoarea afirmație, că mint: "Critinel a afirmat la un moment dat că LDP îl afectează pe el ca cretinac, iar mai sus a spus că și-a plătit creditul anticipat." 

       

      Ceea ce am spus eu a fost : "Eu, ca bun-platnic, prin comisioane mai mari și prin diferențial de dobândă mai mare." 

       

      "Domnul" care se exprimă ca un birjar, gândește ca un tractorist din Vitan. Habar nu are că un diferențial de dobândă mai mare se aplică și unuia care are depozite și care primește o dobândă mai mică la depozite decât ar putea primi la titlurile de stat. Asta pentru că particip la acoperirea găurilor din sistem. Eu nu am spus niciodată azi că am credite ("cretinac"). 

      Știu că ești o cauză pierdută, din moment ce te distrai insultându-mă fie anonim, fie cu semnături falsificate în trecut, dar mă amuză să vă demonstrez (ție, trollului din Iași), de fiecare dată, că sunteți foarte orgolioși deși gradul de inteligență nu vă justifică o astfel de auto-apreciere înaltă. 

      E o tulburare grava daca tu ai impresia ca cineva isi bate capul sa te insulte pe tine. Cei ca mine care mai comenteaza la articole se lupta de fapt cu mizeriile pe care le indura de la banci. Nu imi pasa de tine,esti destul de ciudat ca te autosesizezi la fiecare postare, ca se pare ca ai acces la ip.uri,apropo nu ma deranjeaza daca dai si numele meu, dar problema mea nu e cu tine,iar timpul e prea pretios ca sa il pierd insultand o persoana pe care nu o cunosc si de care nu imi pasa. Deci nu te flata

      Ah, atunci nu vorbim de un caz de acum câteva luni, ci de ceva mult mai recent... relaxează-te, nu te mai țin minte (în rău), ceea ce înseamnă că nu m-am simțit dușmănit.

      Da-l dracului de derbedeu ! Asta e cadru didactic? El nu stie nici pluralul cuvantului "nivel" si tu spui ca e cadru didactic:)))) Poate spala si el closete pe la Facultate si tu il promovezi.

      Oanță mic ce ești!?!

      Analfabet economic angajat la BNR!!! 

    Dupa cum suna denuntul e greu sa crezi ca e fals ...

    Isarescule... la BULAU! 

    1. Poate da poate nu, putin lobby?

    doamna asta vorbeste de BRD,aceeasi BRD care este anchetata de DIICOT.Despre ce vorbim?Cam asa s-au desfasurat afacerile in Romania.

    toate aceste denunturi daca urmaresc sa loveasca LDP prin despartirea mafiotilor, care nu mai vor sa dea banii inapoi, de oamenii simplii , nu pot avea sanse de succes daca se urmareste scopul final , cvasiparalizarea activitatii de creditare si revenirea societatii la realitate oricare ar fi aia , este interesul tuturor ca acesti mafioti care pot face lobby puternic sa nu mai dea nimic inapoi iar ceilalti sa ii sustina

    Dar i se inmoaie genunchii in fata la aceasta frumoasa blonda, i s-au mai inmuiat o data genunchi ?

    Ma bucur ca ati pastrat subiectul ieri nu am apucat sa il citesc.

    s-a simtit la 1750 km distanta. Ieri au gasit o bomba din al doilea razboi mondial si nu ne a mai lasat sa bem cafea. Imediat m-am gandit la domnul Florescu si m-am bucurat pentru dumnealui ca poate sa faca un geschäft daca mergeam la dansul. Insa fara un discount nu m-am deranjat sa le spun la prieteni cat de buna e cafeaua. Invat si eu de la BVB :-)

    1. Haha

    ĂȘTEA FURĂ TOT : TEZAURUL NOSTRU,A LUI D- ZEU...se îndreaptă spre MARTE

    Primarul orasului Bragadiru Cimpoeru Vasile nu a incasat timp de 3 ani taxe pentru imobilul din Bragadiru al procurorului Gheorghe Mihai ( acesta era care il favoriza la Ilfov si toate plangerile se clasau ) iar fiului meu la locuinta ANL cu chirie pe care o detine dar nu locuieste in ea din 2012 pentru ca de atunci ne judecam l-a incarcat cu datorii la utilitati nelegale fara sa locuiasca si pentru ca au fost nelegale au fost anulate ca nu le-au putut justifica. DNA-ul ce face doarme ???

    Primarul orasului Bragadiru Cimpoeru Vasile nu a incasat timp de 3 ani taxe pentru imobilul din Bragadiru al procurorului Gheorghe Mihai ( acesta era care il favoriza la Ilfov si toate plangerile se clasau ) iar fiului meu la locuinta ANL cu chirie pe care o detine dar nu locuieste in ea din 2012 pentru ca de atunci ne judecam l-a incarcat cu datorii la utilitati nelegale fara sa locuiasca si pentru ca au fost nelegale au fost anulate ca nu le-au putut justifica. DNA-ul ce face doarme ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb