Reacţii după anunţul demisiei ministrului Justiţiei

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 10 decembrie 2007

Conservatorii pun demisia lui Chiuariu pe seama lipsei de experienţă şi a conflictului cu Băsescu

Preşedintele PC, Dan Voiculescu, şi preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Sergiu Andon, pun demisia lui Tudor Chiuariu pe seama lipsei sale de experienţă, având în vedere "războiul" declanşat de preşedintele Traian Băsescu.

Referindu-se la demisia ministrului Justiţiei, preşedintele PC, Dan Voiculescu, afirmă că "gestul lui Tudor Chiuariu este reacţia unui om politic totuşi tânăr, în contextul unui conflict acut cu preşedintele, conflict pe care Traian Băsescu l-a întreţinut continuu pe toată perioada mandatului ministrului". "Un conflict cu Traian Băsescu, de tipul aceluia pe care preşedintele l-a dezvoltat şi l-a alimentat la adresa ministrului Justiţiei, solicită mai multă putere, care vine numai o dată cu experienţa", subliniază liderul PC.

El are indicaţii pentru viitorul ministru - să "continuie să se preocupe de limitarea acţiunilor specifice statului poliţienesc pe care le exersează în mod curent Parchetul General şi DNA". "Este de asemenea nevoie ca viitorul ministru al justiţiei să se preocupe de reforma în Justiţie, pentru că în aceşti ani de telejustiţie făcută de DNA, România continuă să fie percepută ca o ţară cu mari probleme la capitolul corupţie", este de părere Voiculescu.

La rândul său, Sergiu Andon, preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, a declarat că prin demisia lui Chiuariu "se rupe una dintre verigele slabe ale unui lanţ de care se trage în două direcţii opuse". "Chiuariu nu a fost nici cel mai prost ministru, nici cel mai bun, dar nu are destulă experienţă şi nu este destul de călit pentru a se afla în centrul acestui război pentru putere crâncen şi nemilos", a conchis deputatul PC.

Valeriu Stoica atenţionează că demisia lui Chiuariu nu înlătură efectele gafelor acestuia

Liderul PLD Valeriu Stoica atenţionează asupra faptului că demisia lui Tudor Chiuariu de la portofoliul Justiţiei nu îndepărtează din sistem efectele erorilor făcute de acesta din cauza lipsei de experienţă şi a aroganţei.

Stoica susţine că demisia lui Chiuariu este un lucru bun pentru că pe viitor acesta nu va mai avea posibilitatea să afecteze sistemul, dar apreciază că efectele gafelor şi erorilor acestuia vor rămâne şi după plecarea lui. "Rămâne în continuare de văzut dacă persoana pe care o va nominaliza premierul Tăriceanu pentru acest post va avea credibilitatea şi experienţa necesară pentru a restaura încrederea în justiţie", a punctat preşedintele CRN al liberal-democraţilor.

Întrebat dacă şi Paul Păcuraru, ministrul Muncii, ar trebui să facă acelaşi gest, Stoica a declarat: "este o chestiune pe care trebuie să o aprecieze el personal şi PNL". Stoica a lăsat de înţeles că acesta e mai puţin vinovat decât Chiuariu şi că principala sa vină e că, dând curs solicitărilor populiste ale PSD, a afectat echilibrul bugetar al României.

Emil Boc despre demisia lui Chiuariu: "Mai bine mai târziu decât niciodată"

Preşedintele PD, Emil Boc, a comentat demisia ministrului Justiţiei, Tudor Chiuariu, spunând că ministrul este cel a adus România în situaţia de a exista posibilitatea activării clauzei de salvgardare pe justiţie.

"Mai bine mai târziu decât niciodată", a comentat liderul PD. "A fost omul nepotrivit la locul nepotrivit, a pus România în pericolul activării clauzei de salvgardare. Este păcat că a pus interesul privat şi de grup deasupra României", a spus liderul PD.

Întrebat dacă şi Paul Păcurau ar trebui să îşi dea demisia, Boc a răspuns că "este treaba fiecăruia să analizeze şi să ia deciziile în consecinţă".

Crin Antonescu spune că o va propune pe Norica Nicolai pentru Justiţie

Vicepreşedintele PNL, Crin Antonecu, a declarat că o va propune, în forurile de conducere ale partidului, pe Norica Nicolai pentru funcţia de ministru al Justiţiei în locul lui Tudor Chiuariu.

Crin Antonescu, care alături de Norica Nicolai s-a numărat printre liberalii care au susţinut necesitatea unei remanieri, nu a dorit să comenteze anunţul lui Chiuariu. Vicele PNL a spus că nu era la curent cu decizia colegului de partid. "Eu prefer să vorbesc despre viitor. Important este ceea ce facem în continuare cu acest portofoliu, care este unul cardinal, aş spune", a adăugat el.

"PNL are două variante: fie să nominalizeze un om politic care are şi legătură cu domeniul şi care este un om politic puternic şi aici mă refer la doamna Norica Nicolai, fie să se îndrepte spre o variantă civilă, să demneze un independent, o persoană cu o activitate şi reputaţie mare, să fim siguri că are o viziune modernă", a explicat Antonescu. Întrebat de varianta Renate Weber, Antonescu a spus că nu merge pe această soluţie, ci că o va susţine pe Norica Nicolai în forurile de conducere ale PNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb