Reacţii la autosuspendarea lui Adrian Năstase

Ziarul BURSA #Politică / 17 ianuarie 2006

Ludovic Orban: autosuspendarea ar trebui urmată de demisia sa din fruntea Camerei Deputaţilor

Preşedintele PNL Bucureşti, Ludovic Orban, a declarat luni că "autosuspendarea lui Adrian Năstase (din funcţia de preşedinte executiv al PSD - n.r.) ar trebui urmată de demisia sa din fruntea Camerei Deputaţilor". Ludovic Orban a adăugat că mai mulţi lideri ai PSD ar trebui să urmeze exemplul lui Adrian Năstase şi să se autosuspende din funcţiile pe care le deţin în partid. Liderul PNL Bucureşti i-a nominalizat pe Dan Ioan Popescu şi Miron Mitrea, foşti miniştri, susţinînd că "averile lor nu pot fi justificate din veniturile pe care le-au încasat de-a lungul mandatelor deţinute în funcţii publice".

Ioan Rus: Adrian Năstase s-a autosuspendat pentru a lăsa PSD să-şi continue activitatea în opoziţie

Vicepreşedintele Partidului Social Democrat (PSD) Ioan Rus a declarat luni, pentru Rompres, că Adrian Năstase a decis să se autosuspende din funcţia de preşedinte executiv pentru a nu mai crea presiuni şi pentru a lăsa PSD să-şi continue activitatea de partid de opoziţie.

Hotărîrea lui Adrian Năstase a fost acceptată ca una validă şi funcţională de către Biroul Permanent Naţional, a precizat Ioan Rus.

Vicepreşedintele PSD nu exclude posibilitatea ca şi de acum încolo să mai fie publicate în presă atacuri la adresa unor lideri ai social-democraţilor. "Cu siguranţă există minţi care gîndesc ca fiecare scumpire a facturii de la gaz să fie însoţită de un scandal în presă ca să distragă atenţia opiniei publice de la problemele reale", a afirmat liderul social-democrat.

Ioan Rus a mai spus că dacă astfel de atacuri vor continua sau se vor amplifica se vor analiza situaţiile, iar deciziile se vor lua de la caz la caz. "Cred că în cîteva luni situaţia se va clarifica, acest lucru depinzînd de domnul Năstase şi de justiţie. Dacă vom sesiza tergiversări, ne vom sesiza şi vom vedea ce decizii vom adopta", a mai spus vicepreşedintele PSD.

Victor Ponta: Autosuspendarea lui Adrian Năstase, un gest responsabil

Preşedintele Tineretului Social-Democrat (TSD), deputatul Victor Ponta, califică drept responsabilă decizia lui Adrian Năstase de a se autosuspenda din funcţia de preşedinte executiv al Partidului Social Democrat (PSD), apreciind că aceasta ar trebui să constituie un etalon pentru toţi politicienii. Victor Ponta şi-a exprimat convingerea că atacul din presă la adresa preşedintelui executiv al PSD nu va mai dura foarte mult, mai ales după ce acesta s-a autosuspendat din funcţie. Preşedintele TSD a mai atras atenţia asupra faptului că astfel de "înscenări" i se pot întîmpla oricui din partid pînă la următoarele alegeri parlamentare şi, ca atare, se pune problema dacă cei atacaţi vor trebui, de fiecare dată, să se autosuspende din funcţii. Victor Ponta s-a arătat optimist în ceea ce priveşte perioada de autosuspendare a lui Adrian Năstase din funcţie, despre care a spus că va fi una "rezonabilă". În calitate de magistrat, fost procuror, Victor Ponta a apreciat sesizarea Parchetului de către Adrian Năstase, spunînd că acest gest este unul extrem de important. Sunt sigur că în cazul lui Adrian Năstase se va da soluţia legală, a spus Ponta.

Emil Boc: Adrian Năstase se află într-o incompatibilitate morală

Preşedintele Partidului Democrat (PD), Emil Boc, consideră că preşedintele executiv al Partidului Social Democrat (PSD), Adrian Năstase, se află "într-o incompatibilitate morală în raport cu susţinerile şi identitatea social-democrată a PSD".

"Situaţia lui Adrian Năstase demonstrează că PSD este un fals partid social-democrat care una face prin declaraţii şi susţinere, iar altceva fac liderii prin comportament şi atitudini. Rămîne de competenţa PSD să-şi rezolve situaţia internă", a precizat Boc, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PD.

El a spus că şi suspendarea lui Adrian Năstase din fruntea Camerei Deputaţilor este o problemă pe care tot PSD ar trebui să o rezolve.

"Este de competenţa PSD să-şi facă analizele cu privire la persoanele care deţin funcţii publice dincolo de cele deţinute în partid", a adăugat Emil Boc. Liderul PD a făcut referiri şi la sechestrul pus pe averea fostului ministru PSD Dan Ioan Popescu, afirmînd că "nimeni nu este mai presus de lege".

Călin Popescu-Tăriceanu: Ar fi normal ca Adrian Năstase să se retragă de la conducerea Camerei Deputaţilor

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), premierul Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că ar fi normal ca Adrian Năstase să se retragă de la conducerea Camerei Deputaţilor "pentru a nu afecta imaginea întregului Parlament". PNL cere public ca Adrian Năstase să-şi asume responsabilitatea în cazul "acestui scandal de corupţie", a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu, care a adăugat că autosuspendarea din funcţia de preşedinte executiv al PSD nu rezolvă decît parţial problemele acestei formaţiuni politice. "Domnul Năstase este doar unul dintre exponenţii corupţiei în acest partid. Azi ne apar la iveală lucrurile pe care le-a făcut PSD într-o perioadă cînd nu era cea mai fastă, în 1999, cînd era în opoziţie. Aşteptăm cu mare interes să aflăm ce au făcut în perioada cînd exercitau puterea nu numai Năstase, care este o parte a icebergului, ci şi ceilalţi din conducerea de azi a partidului", a spus preşedintele liberalilor, după şedinţa Biroului Permanent Central al PNL. El a precizat că retragerea lui Adrian Năstase de la conducerea Camerei Deputaţilor este o responsabilitate politică a PSD, PNL neavînd cum să intervină pe cale legală. Călin Popescu-Tăriceanu a spus că, din cunoştinţele sale, există anumite restricţii în declanşarea unor asemenea proceduri din partea majorităţii parlamentare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb