RECEP TAYYIP ERDOGAN: SUA se comportă ca un "lup singuratic"

V.D.
Internaţional / 2 septembrie 2018

SUA se comportă ca un "lup singuratic"

Turcia intenţionează să nu mai folosească dolarul pentru schimburile sale comerciale cu Rusia, a afirmat astăzi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a acuzat SUA că se comportă ca un "lup singuratic", relatează AFP.

"America se comportă ca un lup singuratic. Nu o credeţi", a spus Erdogan în faţa unor oameni de afaceri cu ocazia unei deplasări în Kârgâzstan.

Preşedintele turc a declarat că Ankara este în negocieri cu Rusia pentru ca cele două ţări să nu mai folosească dolarul în schimburile lor comerciale, ca reacţie la sancţiunile economice impuse Washingtonului.

"Folosirea dolarului nu face decât să ne ruineze. Nu vom renunţa, vom fi victorioşi", a declarat el, conform traducerii în kârgâză.

Ankara intenţionează în special să achiziţioneze sistemul rus de apărare antiaeriană S400. Acest plan al unei ţări membre NATO ca Turcia deranjează SUA, care ameninţă să blocheze, ca represalii, livrarea de avioane de luptă F-35 vândute Ankarei.

Relaţiile americano-turce sunt în plină criză după refuzul Ankarei de a elibera un pastor american aflat în arest la domiciliu în Turcia. Cele două ţări şi-au impus reciproc măsuri de îngheţare a activelor unor miniştri şi au majorat tarifele vamale pentru anumite produse.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Erdogan nu e decat un parvenit care s-a vazut cu puterea in mana si face orice pentru a se mentine la putere. Nu intelege ca economia turciei depinde de europa iar integritatea si securitatea ei depind de SUA. Rusia nu a vrut niciodata binele turciei, de-a lungul istoriei nu au avut decat razboaie si zone de influenta de impartit. Chiar si acum Rusia nu este prietena Turciei ci doar o utilizeaza in dublu scop:1. factor de dezbinare in NATO si destabilizare a flancului sud estic al NATO si 2. ruperea Turciei din NATO si slabirea ei, fapt ce va consolida pozitia Rusiei in regiune. Idiotul de Erdogan a distrus Turcia seculara cladita de Ataturk si vrea sa o readuca in evul mediu ca Turcie islamista in care Islamul e mai presus de democratie si economie. Vrea o Turcie dupa modelul Iranului, izolata si inchistata, in care el sa poata face ce doreste iar vecinii mai slabi sa se teama de reactiile ei impredictibile. Erdogan nu realizeaza ca daca SUA decid sa inchida baza de la Incirlik si sa-si ia mana de pe Turcia, urmatoarea miscare a americanilor va fi sa inarmeze militiile kurde si sa le dea verde pentru un razboi de independenta in vederea recrearii Kurdistanului istoric. Si atunci sa vezi distractie pe Erdogan..

    1. Interesanta opinie.

      domnule esti un tip inteligent.

    bravo mai anonimule. adica rusia nu vrea binele turciei?! si de ce sa-l vrea? nu au stat si rusii si noi 300 de ani sub ocupatie tataro-turca? sau ati uitat istorie? sau n-ati stiut-o niciodata? Probabil ca turcia vrea binele nostriu sau al rusiei sau al europei? daca era asa atunci nu contribuiau la invazia UE cu imigranti. tragedia turcilor si a noastra e ca suntem ocupati de sua. baza de la Incirlok sau de la Deveselu impotriva cui sunt? cine-i stapan acolo? daca nu ar fi baze am trai toti mai linistiti si nu am cumpara mereu cu bani pe care nu-i avem si ni-i imprumuta tot sua bani de-ai lor de hartie titaiti la kilogram ca sa le cumparam armanentul. bravos natiune. nici macar nu pricepem ca suntem deja ocupati si vanduti ce sa mai vrea rusii sau turcii de la noi ca suntem deja ai strainilor 100%

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb