Redresarea Carpatica Asig necesită o infuzie de fonduri de cel mult 20 milioane de euro

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 septembrie 2014

Redresarea Carpatica Asig necesită o infuzie de fonduri de cel mult 20 milioane de euro

Planul de redresare al Carpatica Asig, care vizează restabilirea profitabilităţii, necesită o infuzie de fonduri de cel mult 20 de milioane de euro, care vor fi acoperite prin majorarea capitalului social şi atragerea unui împrumut subordonat, au declarat surse din piaţa de profil, citate de Mediafax.

"Până la aprobarea planului de redresare de către acţionarii Carpatica Asig va fi stabilit cuantumul majorării de capital şi al împrumutului subordonat", au mai spus sursele.

Autoritatea de Supraverghere Financiară (ASF) a aprobat, săptămâna trecută, planul de redresare al Carpatica Asig, care prevede creşterea capitalului social prin numerar, atragerea unui împrumut subordonat şi a unui investitor strategic.

"Măsurile propuse de societate vizează restabilirea profitabilităţii operaţionale prin echilibrarea portofoliului de asigurări, reducerea cheltuielilor de achiziţie şi de administrare, atragerea de noi resurse financiare printr-un nou aport de capital social în numerar, atragerea unui împrumut subordonat şi a unui investitor strategic, precum şi îmbunătăţirea cadrului de guvernanţă corporativă şi administrare a riscului prin schimbarea auditorului extern statutar, optimizarea programului de reasigurare, îmbunătăţirea sistemelor informatice şi actualizarea profilului de risc, concomitent cu analiza impactului Solvency II la nivelul societăţii", se arăta într-un comunicat al ASF.

În comunicat nu se preciza cuantumul majorării capitalului social şi al împrumutului subordonat.

În a doua parte a lunii mai, ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiară la Carpatica Asig, conducerea companiei având obligaţia să prezinte un plan de redresare financiară în cel mult 20 de zile.

Ulterior, Consiliul de administraţie al Carpatica Asig a anunţat că va depune la ASF un plan de redresare financiară şi proiecţiile financiare pentru următorii trei ani, cu măsuri concrete şi termenele de îndeplinire a acestora.

Prima variantă a planului de redresare nu a fost agreată de Consiliul ASF, care a solicitat asigurătorului întocmirea unei noi variante.

Carpatica Asig este parte a grupului Carpatica, deţinut de omul de afaceri Ilie Carabulea.

"Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii va trebui să-şi însuşească acest plan în cel mult o lună de la data aprobării lui de către Consiliul ASF. Consiliul de administraţie al Carpatica Asig va transmite lunar către ASF un raport privind stadiul de realizare a măsurilor asumate în planul de redresare financiară, care să includă detalierea activităţilor întreprinse în vederea îndeplinirii acestora", se mai spunea în comunicatul ASF.

Potrivit instituţiei, măsurile prezentate în planul de redresare sunt de natură să contribuie la restabilirea situaţiei financiare a societăţii şi la încadrarea în indicatorii prudenţiali.

"Toate poliţele emise de Carpatica Asig sunt şi rămân valabile de la momentul emiterii până la expirare, iar societatea poate să emită în continuare poliţe", se menţionează în comunicat.

Într-un comunicat al Carpatica Asig remis MEDIAFAX se afirmă că măsurile prezentate în planul de redresare sunt de natură să conducă la restabilirea situaţiei financiare şi a solvabilităţii societăţii până la data de 31 decembrie 2015.

Carpatica Asig şi-a început activitatea în 1996, sub denumirea ASA Asigurări Atlassib. Acţiunile companiei sunt deţinute de Atlassib Sibiu - 92,42%, Transcar Sibiu - 6,97%, Corneliu Tănase - 0,08% şi Aurel Albu - 0,53%, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

În semestrul întai, primele subscrise de companie au crescut cu peste 30% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, la 305,22 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb