REFERAT DNA: "Şeful DGA Prahova facilita contracte cu produse petroliere"

A.Z.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 21 august 2015

"Şeful DGA Prahova facilita contracte cu produse petroliere"

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, şi-a folosit influenţa asupra unor funcţionari cu atribuţii de control din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova, Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Prahova etc., pe linia obţinerii de avantaje patrimoniale necuvenite, pentru sine şi membrii ai cercului său relaţional, reiese din referatul DNA, remis ziarului "BURSA".

Ispas a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în urma deciziei Tribunalului Prahova. El a fost reţinut de procurorii DNA Ploieşti pentru mai multe fapte de corupţie. În acelaşi dosar, ofiţerul BCCO Emanuel Saghel a fost pus sub control judiciar.

Comisarul şef Ispas a fost reţinut pentru trafic de influenţă, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, luare de mită, folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spălare a banilor şi cercetare abuzivă.

DNA s-a sesizat, din oficiu, în cazul Ispas, la jumătatea anului trecut.

Procurorii DNA arată, în rechizitoriul transmis ziarului BURSA, că Ispas Constantin a primit, în perioada februarie 2012 - august 2014, sume importante de bani direct de la un om de afaceri şi indirect prin furnizarea unor mărfuri de mai multe societăţi comerciale, pentru ca, prin exercitarea atribuţiilor de serviciu, să iniţieze şi să deruleze anchete penale împotriva lucrătorilor de poliţie implicaţi în soluţionarea unui dosar având ca obiect săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din rechizitoriu reiese că un martor din dosar a declarat faptul că era de notorietate legătura dintre Ispas Constantin şi omul de afaceri implicat în dosar, care aveau o relaţie bazată pe un interes financiar reciproc, primul asigurând protecţia firmelor celui de-al doilea, prin informaţiile la care avea acces datorită funcţiei deţinute, dar şi prin prisma influenţei sale în rândul diferitelor organe de control ale statului din judeţul Prahova şi din ţară sau în rândul agenţilor economici ori instituţiilor ce derulau afaceri cu produse petroliere. În felul acesta, Ispas Constantin a obţinut diverse sume de bani sau alte foloase, iar omul de afaceri al doilea a urmărit protecţia pentru afacerile sale şi chiar obţinerea de contracte cu societăţi sau instituţii ce derulau activităţi cu profil petrolier, precum şi protecţia în faţa organelor de control, achitând pentru acestea servicii ofiţerului, diverse sume de bani sau alte foloase.

De asemenea, în cursul lunilor ianuarie şi februarie 2013, Rădulescu Ionuţ Adrian, în calitate de ofiţer în cadrul D.G.A. Ploieşti, în prezent adjunct al I.J.P. Prahova, împreună cu Ispas Constantin - ofiţer de poliţie cu gradul profesional de comisar şef şi şef al Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova, din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au folosit ameninţări şi promisiuni astfel încât să fie formulate denunţuri la adresa ofiţerilor de poliţie de la S.I.F. Prahova, ce au instrumentat dosarul penal de evaziune fiscală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb