Referendumul privind reforma constituţională din Rusia va avea loc la 1 iulie

G.U.
Internaţional / 1 iunie 2020

Referendumul privind reforma constituţională din Rusia va avea loc la 1 iulie

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat luni desfăşurarea la data de 1 iulie a unui referendum de adoptare a reformei constituţionale prin care ar obţine dreptul de a efectua două mandate suplimentare începând din 2024, transmit AFP şi dpa, conform G4Media.ro.

"Vom organiza votul naţional rus asupra adoptării revizuirii Constituţiei la 1 iulie 2020. Această dată este perfectă", a declarat Putin după o reuniune în sistem de videoconferinţă privind acest scrutin prevăzut iniţial pentru luna aprilie, dar amânat din cauza pandemiei de COVID-19.

Putin, în vârstă de 67 de ani, se află la putere în calitate de preşedinte şi ca premier de două decenii. Astfel, Putin este liderul sovietic şi rus cel mai longeviv pe Olimpul puterii de la Moscova după dictatorul sovietic Iosif Stalin.

Constituţia permite în prezent preşedintelui efectuarea a două mandate consecutive, ceea ce înseamnă că Putin ar trebui să se retragă de la putere peste patru ani, la finalul actualului mandat de şase ani, început în 2018. Noua prevedere reduce la zero numărul mandatelor pe care le-a avut până acum şi îi permite să fie ales pentru altele două (de câte şase ani), până în 2036.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Perpetum mobile! sub influența coronavirusului rusii vor vota intr-o veselie asigurând succesul cu 99,99 la sută, urmat de aplauze prelungite!.

    Zdradvuite tavarisci!. 

    Rusia a fost si va fi in centrul "umanitatii". Din "Rusia " au plecat marile migratii. Caucazul este leaganul a jumatate din rasa ce traieste acum pe pamant. Rusia, a fost magnetul ce l-a atras pe Napoleon, geniul militar fara pereche a anilor 1800. Rusia l-a ademenit fatalo, cu a ei chemare ancestrala pe gotul Hitler. Rusia este tara fara pereche, dulce si salbatica, calda si cumplit de rece, saraca si bogata. Iar Rusii, poporul acestei tari, Rusia, sunt aidoma ei. Sunt ospitalieri si blanzi, calzi si buni. Dar sunt si salbatici, fara mila. Sunt fara frica, viteji si neiertatori. Betivi si harnici.

    Aceasta lume fara Rusia, in frontierele actuale sau cele istorice, nu poate sa-si explice existenta. Civilizatia umana fara spatiul "stramosesc" al Rusiei nu ar fi existat. 

    Iubiti Rusia, acolo isi dorm somnul de veci staramosii stamosilor, mosilor vostrii, indiferent daca traiti in Romania, Bulgaria, Germania, Franta, Spania, Iugoslavia,sau... Si daca simtiti insa, ca vreti sa navaliti acolo, ca Napoleon sau Hitler, sa fiti iertati, se intelege ca este doar chemarea stabuna.

    Iar Rusii, sa faca ce vor cu minunata lor tara, cu sau fara Putin, dar sa aiba grija de ea. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb