Regele Mihai I este înmormântat astăzi, la Curtea de Argeş

C.A
Miscellanea / 16 decembrie 2017

Regele Mihai

Regele Mihai

Actualizare 15:21 Trenul regal care transportă trupul neînsufleţit al Regelui Mihai către Curtea de Argeş a plecat din Gara Băneasa.

Trenul regal care transportă trupul neînsufleţit al Regelui Mihai către Curtea de Argeş a plecat din Gara Băneasa, în aplauzele sutelor de oameni prezenţi pe peron.

---------

Actualizare 14:00 Slujba de înmormântare a Regelui Mihai, de la Patriarhie, s-a încheiat.

Slujba de înmormântare a Regelui Mihai, care a fost oficiată la Patriarhie de către PF Daniel împreună cu un sobor de preoţi, s-a încheiat.

La slujbă au asistat membrii familiei regale, reprezentanţii caselor regale din întreaga lume şi oficialii statului român. Patriarhul şi-a exprimat regretul că actuala catedrală este prea mică.

---------

Actualizare 12:21 Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a ajuns la Patriarhie

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a ajuns la Patriarhie, unde va fi oficiată slujba religioasă de către PF Daniel.

----------

Actualizare 11:45 Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai, aşezat pe un afet de tun.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I a fost aşezat pe un afet de tun, iar miile de oameni care asistă la ceremonial au aplaudat şi au strigat "Regele Mihai", "Monarhia salvează România" şi "Jos comuniştii!".

Cortegiul funerar porneşte spre Patrahie.

--------

Actualizare 11:10 Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai, aşezat pe catafalc în Piaţa Palatului Regal.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost aşezat pe catafalc în Piaţa Palatului Regal, unde mii de oameni asistă la slujba oficiată de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române alături de un sobor de preoţi.

----------

Regele Mihai I va fi înmormântat astăzi, la Curtea de Argeş, la funeralii urmând să participe reprezentanţi a zeci de case regale din întreaga lume.

La ora 10:25, un scurt serviciu religios va fi oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal. Slujba va fi oficiată de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române alături de un sobor de preoţi. Presa nu va avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei.

La 10:45, sicriul cu stindardul regal şi cu Coroana de Oţel sunt scoase din Palatul Regal spre Piaţa Palatului, în următoarea ordine: semnal de trompetă unic, un soldat care poartă crucea, clerul ortodox, sicriul purtat cei opt militari, urmat de Majestatea Sa Custodele Coroanei şi Alteţa sa Regală Principele Radu, potrivit News.ro.

Vor fi interpretate marşuri funebre şi vor fi trase clopotele de la toate bisericile din împrejurimi.

La ora 11:00, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal, iar un al doilea semnal funerar de trompetă va marca începerea ceremoniei religioase şi militare. Accesul publicului în Piaţa Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanţi. Accesul presei este liber.

La ora 11:10, sicriul va fi urcat pe un afet de tun. Se va forma un cortegiu funerar, la care vor lua parte Familia Regală, militari români, reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional. De la ora 11:30 la ora 12:45, cortegiul funerar va merge pe jos, pe traseul Piaţa Palatului Regal - Calea Victoriei - Splaiul Independenţei - Piaţa Unirii - Intrarea pe Dealul Mitropoliei. De la ora 12:50 la ora 14:00, la Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de înmormântare oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Publicul şi presa nu vor avea acces în catedrală.

La ora 14:05, cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regală Băneasa, pe ruta Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Arcul de Triumf, Şos. Kiseleff, Şos. Bucureşti-Ploieşti.

Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi transportat la ora 14:40 cu Trenul Regal de la Bucureşti la Curtea de Argeş. Vor călători în Trenul Regal Custodele Coroanei şi membrii Familiei Regale a României. Prezenţa presei şi a publicului va fi permisă la Gara Regală Băneasa.

La ora 17:30, cortegiul funerar se va deplasa de la gară la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş. Prezenţa presei şi a publicului va fi permisă la Gara din Curtea de Argeş.

La ora 17:50, va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş. La ora 18:20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.

La ora 18:40 va avea loc ceremonia religioasă a îngropării în Noua Catedrală Arhiespiscopală şi Regală.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a fost adus în ţară miercuri, la ora 11:00, cu o aeronavă militară care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă, unde a avut loc o slujbă religioasă. De la aeroport, sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale a fost transportat la Castelul Peleş, unde a rămas pentru câteva ore, apoi a fost adus la Bucureşti şi aşezat în Sala Tronului de la Palatul Regal. Aici, zeci de mii de oameni au trecut prin faţa catafalcului pentru a-i aduce un ultim omagiu regelui.

Conform informaţiilor transmise de Casa Regală, vor lua parte la funeraliile Regelui Mihai: Majestatea Sa Regele Carl XIV Gustaf al Suediei, Majestatea Sa Regina Silvia a Suediei, Alteţa Sa Regală Marele Duce de Luxemburg, Majestatea Sa Regele Juan Carlos I al Spaniei, Majestatea Sa Regina Sofia a Spaniei, Alteţa Sa Regală Principele de Wales, Majestatea Sa Regele Simeon al II-lea al bulgarilor, Majestatea Sa Regina Anne-Marie a elenilor, Alteţa Sa Regală Principesa Muna a Iordaniei, Alteţa Sa Regală Principesa Astrid a Belgiei, Alteţa Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei, Alteţa Sa Regală Principele Moştenitor Alexandru II al Serbiei, Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Ecaterina a Serbiei, Alteţa Sa Regală Ducele de Braganza, Alteţa Sa Imperială şi Regală Principele Georg al Prusiei, Alteţa Sa Imperială şi RegalăArhiducele Karl al Austriei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Marea Ducesă Maria a Rusiei, Alteţa Sa Regală Principele Moştenitor Leka II al albanezilor, Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Elia a albanezilor, Excelenţa Sa Şeicul Rashid bin Khalifa al Khalifa al Bahrein, Alteţa Sa Regală Principesa Rym a Iordaniei, Alteţa Sa Regală Marele Duce de Baden, Alteţa Sa Imperială şi Regală Marea Ducesă de Baden, Alteţa Sa Regală Principesa Irina a Greciei, Alteţa Sa Regală Ducele de Vendome, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Dominic al Austriei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Emmanuella a Austriei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, Baronul Hanns von Holzhausen, Baroana Alexandra von Holzhausen, doamna Ferch, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Georg al Austriei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Martin al Austriei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Katharina a Austriei, Alteţa Sa Regală Principele Emmanuel Philibert de Savoia, Alteţa Sa Regală Principele Nikolaos al Greciei, Alteţa Sa Regală Principele Eberhard de Wurttemberg, ASR Principesa Chantal a Franţei, Baronul Francois Xavier de Sambucy de Sorgue, Alteţa Sa Principesa Anne de Ligne, Cavalerul Charles de Fabribeckers, Principesa Tatiana Radzivill, doamna Fruchaud, Dr. John Fruchaud.

Regele Mihai - care împlinise 96 de ani în 25 octombrie - a încetat din viaţă în 5 decembrie, la reşedinţa sa din Elveţia.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. ..Nu ma prea pricep la protocoale regale insa din putina istorie pe care am invatato la scoala si in liceu, dar si pe masura ce am inaintat ceva in virsta am ajuns la concluzia ca_:.." Daca intrarea ROmaniei in primul razboi mondial a fost cumva necesara pt. reintregirea patriei prin infaptuirea marii uniri din 1918..Desi din p.v. al dotarii militare a armatei eram varza si tufa de Venetia~..E' In cazul celui de al-ll-lea razboi tot mondial cred ca decizia casei noastre regale si prost sfatuite de altfel, de a ne alatura germanilor invadatori in razboiul contra Rusiei Sovietice a fost o decize regretabila ca sa nu ii spun_PROASTA_si asta vazut strict prin prisma istorie moderne a RO' "..Eu 1 asa cred_!..Ba' Fratilor ! Polonii au fost imparititi in doua deci practic au disparut de pe harta ca stat suveran la acea vreme !..Si au acceptat situatia data stiind ca mare lucru nu puteau face in fata hoardelor militare Nemtesti si Rusesti !_..Noi la fel am fost impartiti doar partial in bucati ! Doua la numar. Transilvania sa dus nemti ! Adica la Austrieci caci AH era Austriac in acte si nu German get be get...Basarabia la fel sa re-dus inapoi la Rusi...Deci si in mod normal Romania anilor 40', ce avea un rege ca-Komandant suprem, NU trebuia sub nici o forma sa se alieze cu vruna din cele doua puteri_Malefice la acea vreme~..NU_Trebuia__!!!..Sigur am fi avut soarta celorlalte tari care au fost sub ocupatie Germana totala....Si care ar fi fost problema ??....Ba din contra acei evrei dusi de I. Antonescu in Transnistria si ucisii de catre trupele Roamne, ca ne place nu ne place asta e crudul adevar, ar fi luat in final, si cel mai probabil calea Auschwitzului sau a altui lagar de exeterminare___!....Ce ce ar fi fost un lucru foarte bun pt. istoria Romaniei si pt. noi ca popor~__..si nu ne-ar mai fi aratat astazi Evreii cu degetul__Eu_asa cred~__~....Si cum bine zicea cineva recent al o emisiune__" Am intors armele impotriva germaniei naziste scurtind astfel cu 6 luni razboiul !..Dar la ce folos ??..Ceilalti au avut de cistigat de urma acestei decizii a majestatii sale regale Mihai..Noi_NU__!!"...Am si pierdut Basarabiaa !!_..Ceea ce la fel cred ca nu ar fi fost cazul daca am fi ramas neutrii si nu aliatii cu nazistii__.......Simplu_Nuuu' ??...

    1. Ai dreptate că am ales tabăra greșită. Finlanda este iar un exemplu de nealiniere. A suferit dar a ieșit câștigătoare.

       

      Din păcate, nici aliați cu nemții nu ne-a fost bine. Am fost practic cuceriți fără luptă. Garda de fier a ajuns la guvernare sau măcar foarte influentă. Uriașe cantități de petrol mergeau către Germania pentru război. 

      Uriașă greșeală din WW2. Iar cine citește și mai mult, observă că acel moment ar fi putut fi cel al recăpătării Basarabiei dacă semnam un tratat de neagresiune cu URSS pe care Stalin îl căuta cu disperare. 

    Sunt electrice sau chinuie cai cu toba de esapament?

    Protectia animalelor, aloooo! 

    1. Unii regalisti cica, ASE citi comunisti de mama si de tata sau de felul lor, se uita chiar acum la trenul regal care tocmai ce inainteaza lent si alene spre Curtea de Arges. Altii in schimba se rup de ale lor meleaguri caci sunt satui de, sau..si vizioneaza cite un video clip tot cu trenuri la fel de lente dar pe youtube insa si chiar aici:......si mai departe tare de tarisoara scumpa....Undeeee? Uite pentru tine am gasit ceva fain in Vietnam ! Ca tot sunteti voi cu Americanii.

      Lovomotiva face toti bani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb