Regia Pădurilor va investi din fonduri proprii aproape 700 de miliarde de lei în 2004

Ziarul BURSA #Companii / 12 mai 2004

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) va investi în acest an numai din fonduri proprii circa 694 miliarde lei, cu 132 de miliarde lei mai mult decît anul trecut, cînd suma alocată a fost de 562 miliarde lei. "Vom investi o sumă mai mare în acest an deoarece în 2003 am realizat un profit brut cu 20% mai ridicat decît cel din 2002", a declarat Ion Dumitru, directorul general al RNP. Potrivit sursei citate, cele mai mari sume se vor orienta către construirea unui nou sediu central al RNP, în zona lacului Tei şi pentru finalizarea altor sedii şi unităţi din ţară. Costurile totale se vor ridica la circa 322 miliarde lei. "Intenţionăm ca pînă la finele anului să ne mutăm în sediul nou, cel puţin două din obiectivele acestui complex să fie finalizate", a spus Dumitru, subliniind că nu numai regia îşi va desfăşura activitatea la noul sediu ci şi ICAS. De asemenea, va exista şi un centru de perfecţionare cu o capacitate de 100-120 de locuri, inclusiv spaţii de cazare. Actualul sediu al RNP din Bucureşti (B-dul Magheru) aparţine societăţii profesionale "Progresul Silvic", care şi-a revendicat acest spaţiu în instanţă. "Nu vrem să riscăm să devenim chiriaşi deoarece ne putem permite să avem un centru propriu", a explicat Ion Dumitru.

RNP va investi în 2004 aproximativ 142 miliarde lei pentru construirea unor centre de producţie, cel mai important fiind capacitatea de producţie a sucurilor naturale obţinute din fructele de pădure, de la Piatra Neamţ, care a necesitat investiţii de 75-85 miliarde lei. "Sperăm că vom inaugura această fabrică la începutul lunii iulie a acestui an" a spus Dumitru.

Alte investiţii, în valoare de 14 miliarde lei, se vor orienta către înfiinţarea de pepiniere şi noi răchitării, pentru monitorizarea pădurii din punct de vedere al sănătăţii dar şi al pazei - 1,31 miliarde lei, pentru amenajări piscicole şi modernizări păstrăvării - aproape 2 miliarde lei, amenajările pentru vînat - 4 miliarde lei, iar cabanele şi adăposturile pentru muncitori vor costa regia aproximativ 14,5 miliarde lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb