RE/MAX ROMÂNIA:  Doar 30% dintre tranzacţiile din România sunt realizate cu implicarea unui agent imobiliar

Comunicate de presă / 11 noiembrie 2019

Doar 30% dintre tranzacţiile din România sunt realizate cu implicarea unui agent imobiliar

Potrivit RE/MAX România, doar 30% dintre tranzacţiile din ţara noastră sunt realizate cu implicarea unui agent imobiliar. Comparativ, în SUA - modelul de top în segmentul intermedierilor imobiliare - peste 90% dintre tranzacţiile din piaţă sunt realizate printr-o agenţie imobiliară, iar aceasta se datorează sistemului de reprezentare exclusivă care este normat la nivelul întregii pieţe, arată un comunicat remis Redacţiei noastre.

Conform estimărilor, doar 15% dintre proprietăţile la vânzare pe piaţa imobiliară din România sunt realizate prin sistemul reprezentării exclusive de către un agent imobiliar, iar din totalul acestor proprietăţi listate exclusiv doar 80% sunt cu comision zero pentru cumpărător.

Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România, a declarat: "Procesul de tranzacţionare se aseamănă, într-o oarecare măsură, cu un proces în instanţă, în care fiecare parte este reprezentată de cate un avocat propriu, întrucât părţile au interese diferite. Astfel, şi în cazul unei tranzacţii, fiecare parte ar trebui reprezentată de un agent imobiliar care să îi susţină interesele. Ceea ce se întâmplă în prezent în piaţă este o intermediere în care ambele părţi au de suferit".

La nivel european, RE/MAX Portugalia şi RE/MAX Cehia sunt două exemple de filiale locale RE/MAX care tranzacţionează 100% din proprietăţi în reprezentare exclusivă, iar în cazul RE/MAX România, 75% dintre tranzacţii sunt realizate în acest sistem. RE/MAX România cunoaşte, însă, o creştere anuală de circa 80% a numărului de proprietăţi listate prin reprezentare exclusivă, ceea ce demonstrează interesul tot mai mare al proprietarilor de a tranzacţiona în acest sistem. În acest context, compania atrage atenţia asupra necesităţii unor reglementări în industria de consultanţă imobiliară locală, lipsa acestora reprezentând cel mai mare impediment în dezvoltarea acestui segment, informează acelaşi comunicat.

Potrivit reprezentanţilor RE/MAX, piaţa de consultanţă imobiliară locală este caracterizată, la nivel general, de un mod haotic de tranzacţionare a proprietăţilor, lucru care îngreunează munca agenţilor, împiedică orice colaborare la tranzacţionare între agenţi şi afectează, în cele din urmă, interesul clientului.

"Una dintre măsurile esenţiale ce trebuie implementate este sistemul reprezentării exclusive, pentru ca agentul imobiliar să susţină doar interesele părţii pe care o reprezintă. Acesta este modul cel mai sănătos de tranzacţionare, fiind o practică ce funcţionează cu succes în toate ţările dezvoltate la nivel mondial", a completat Răzvan Cuc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb