REMUS CERNEA: "Statul român nu şi-a îndeplinit responsabilităţile pe care le are şi pe care şi le-a asumat"

Mina Irina
Politică / 5 septembrie 2016

Deputatul Remus Cernea a acuzat astăzi statul român că nu şi-a asumat responsabilităţile pe care le are prin semnarea unor convenţii internaţionale refuzând să elibereze unei persoane apatride un titlu de călătorie, potrivit unor surse din presă.

"Vreau să vă prezint un om care nu există, în sensul că situaţia sa din punct de vedere al actelor este neclară. Statul român nu şi-a îndeplinit responsabilităţile pe care le are şi pe care şi le-a asumat prin Constituţia României şi prin convenţiile internaţionale pe care le-a asumat, le-a ratificat, spre exemplu Convenţia privind statutul apatrizilor. Domnul Adrian Drăgan este un fost cetăţean român, care actualmente este apatrid, în sensul că nu are o cetăţenie naţională. El, în acest moment, solicită un titlu de călătorie pe care statul român este obligat prin lege să îl elibereze, însă acest titlu nu îi este eliberat. Statul român nu i-a acordat niciun fel de asistenţă, lăsându-l într-o incapacitate de a-şi asigura traiul de zi cu zi. Statul român nu îi permite domnului Drăgan să părăsească ţara aşa cum doreşte şi cum are libertatea de mişcare, în acelaşi timp ţinându-l izolat aproape ca într-o închisoare", a spus Cernea.

El a menţionat că a făcut o serie de demersuri parlamentare pentru rezolvarea acestui caz, mai exact a înaintat o întrebare către Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratului General pentru Imigrări, şi a cerut o audienţă pentru a prezenta această situaţie.

"O persoană care este declarată apatrid nu poate fi deportată în statul de origine pentru că nu mai are legătură cu acest stat. El poate să rămână în orice altă ţară în mod legal, există o convenţie privind apatrizii", a completat Cernea, conform aceloraşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb