Avocatul Poporului, Renate Weber, afirmă că eliminarea pensiilor speciale se poate rezolva "mâine", dacă se doreşte acest lucru, cu excepţia pensiilor de care beneficiază magistraţii. Weber susţine că foşti parlamentari PNL au "înroşit telefonul" cerându-i să atace la CCR legea care prevedea desfiinţarea pensiilor de care beneficiau foştii deputaţi şi senatori, scrie News.
Renate Weber a vorbit, miercuri seară, la TVR, despre eliminarea pensiilor speciale: "Pot s-o rezolve mâine, dacă vor, pentru că decizia 900 din 15 decembrie 2020 a Curţii Constituţionale este foarte categorică: singura categorie de profesionişti la care poţi găsi o susţinere în Constituţie sunt magistraţii... sunt şi cei de la Curtea Constituţională, dar toţi magistraţii. De ce? Pentru că numai cu referire la ei Constituţia vorbeşte de independenţă, vorbeşte de incompatibilităţi. Toate celelalte categorii..., inclusiv parlamentarii, că au fost tare supăraţi că nu am atacat la Curtea Constituţională tăierea pensiilor... Vai de mine, mi-au înroşit telefonul. Deci niciodată, eu de când sunt în funcţia asta, niciodată nu am primit telefoane câte am primit pentru pensiile parlamentarilor. Şi cei mai mulţi erau din PNL, credeţi-mă!
Întrebată de ce a fost sunată de parlamentari liberali, Renate Weber a răspuns: "Să atac la Curtea Constituţională, pe cuvânt! (...) Mă sunau cei care deja nu mai erau parlamentari, erau beneficiarii pensiei şi, în loc să se ducă să facă lobby la colegii lor de partid, făceau la mine, să atac când o să fie votată", potrivit News.
Ea a explicat că tocmai în baza deciziei CCR care arată că sunt constituţionale pensiile de serviciu ale magistraţilor, fiind singura categorie prevăzută de legea fundamental, nu a atacat la CCR eliminara pensiilor speciale ale foştilor deputaţi şi senatori.
"Deci, au început cu parlamentarii. Dacă mâine vor, mâine pot să dea legi pentru fiecare din celelalte, pot să facă acest lucru fără probleme, peste tot, credeţi-mă!", a adăugat Avocatul Poporului.
Aceasta a precizat că, în opinia sa, "problema cea mare" este legată de vârsta la care beneficiarii pensiilor de serviciu se pot pensiona.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.03.2021, 08:45)
alo sasule
ce mai stai pe ganduri!!!?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.03.2021, 09:47)
Daca pensiile nesimtite ale magistratilor sunt constitutionale, singura solutie ramane ridicarea varstei de pensionare in cazul lor (sau oare si asta este neconstitutionala?) si eliminarea pensionarii anticipate.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.03.2021, 10:32)
Tu daca te pensionezi anticipat esti penalizat. Magistratii pt acelasi lucru sunt premiati.
2. fără titlu
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 04.03.2021, 09:15)
Maine?
Ok, scoateti-le! Toate, in bloc! Fara discutii!
Eu asa as face, la modul instant!
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 04.03.2021, 09:16)
as impune principiul contributivitatii pe toata scara!
si dupa 1-2 generatii oamenii vor deveni mult mai responsabili fata de viitorul si stabilitatea lor financiara!
3. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 04.03.2021, 09:17)
...
4. pensie speciala = mita ?
(mesaj trimis de anonim în data de 04.03.2021, 10:08)
Magistratii, mai ales cei deja la pensie, n-au nici o legatura cu actul de justitie. EI au fost cei care au fost complici la jaful si crimele facute de politicieni si bandele de interlopi (in privatizare, retrocedari, trafic de petrol si lemn, trafic de persoane si ,cu voia dvs, Revolutie, mineriade, 10 August, samd).
Daca cei care au furat isi pastreaza bunurile furate si uzufructul, magistratii de ce sa nu-si pastreze mita primita pt ingroparea infractiunilor, sub forma de pensii speciale?
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.03.2021, 16:19)
Eu zic ca sa se inceapa cu pensiile magistratilor care trebuiesc reduse cu 70 % ....Daca le reduc pe astea si ale primarilor este suficient.