Renate Weber pe moşia PSD - Avocatul Poporului

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 12 noiembrie 2020

Renate Weber pe moşia PSD - Avocatul Poporului

Renate Weber este pentru Avocatul Poporului ceea ce reprezintă Valer Dorneanu pentru Curtea Constituţională: un reprezentant politic, ancorat puternic în trecut, care, în loc să reformeze instituţia pe care o conduce, a transformat-o într-o unealtă pe care o foloseşte aşa cum are chef şi - după cum spun subordonaţii acesteia - în principal în scopul hrănirii proprii imagini în faţa celor care au trimis-o acolo.

Deşi ar trebui să servească intereselor populaţiei, Avocatul Poporului a devenit o instituţie politică, a cărei conducere (şef şi adjuncţi) sunt numiţi de către Parlament, respectiv Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Mandatul lui Victor Ciorbea în vârful instituţiei a arătat că Avocatul Poporului este obedient majorităţii parlamentare, ceea ce este în conflict flagrant cu noţiunea de ombudsman, adică de avocat al cetăţenilor în relaţia cu Parlamentul şi cu celelalte autorităţi ale statului.

Numirea în respectiva funcţie a Renatei Weber în vara anului 2019 trebuia să reprezinte o revigorare a instituţiei, o reîntoarcere a Avocatului Poporului către valorile pe care trebuie să le apere, dar - aşa cum ne-au spus angajaţi ai instituţiei publice - în realitate lucrurile nu s-au schimbat, ba chiar asistăm la o mancurtizare a activităţii.

La Avocatul Poporului totul se învârte în acest moment în jurul lui Weber şi a celor şase adjuncţi ai săi, deoarece, imediat după preluarea conducerii instituţiei, Renate Weber a cen­tralizat luarea oricărei decizii cu privire la anchetele desfăşurate în teritoriu şi a recomandărilor emise pe plan local, conform surselor citate. Indiferent că vorbim despre nerespectarea legii la Suplacu de Barcău sau la Viişoara, ori Bucureşti, ancheta se efectuează doar din ordinul Avocatului Poporului sau adjuncţilor săi, lă­sându-i, practic, pe angajaţii din cele 14 birouri teritoriale fără nicio putere în relaţia cu autorităţile locale şi cu instituţiile publice din ţară.

Surse din interitorul Avocatului Poporului susţin că, în cursul lunii iulie 2019, în cadrul unei şedinţe la care au participat mai multe persoane, printre care s-au numărat şefi de birouri teritoriale şi cei şase adjuncţi ai doamnei Weber, aceasta ar fi spus: "De acum, orice anchetă veţi derula, ea va fi făcută cu aprobarea mea sau a adjuncţilor mei, iar recomandările în teritoriu, pentru autorităţile locale, vor fi trimise de la centru şi nu din teritoriu".

Conform aceloraşi surse, prin ordinul emis de Renate Weber "se diluează luarea deciziei pentru fiecare caz în parte". Experţii şi consilierii Avocatului Poporului susţin că degeaba propun măsuri şi recomandări pe care, conform legii, autorităţile locale, instituţiile publice, primarii ar trebui să le implementeze, dacă dosarul ajunge la Bucureşti "unde este soluţionat la mica înţelegere cu Renate Weber şi adjuncţii săi".

"Am propus măsuri în mai multe cazuri, dar, deşi au trecut foarte multe luni, acestea nu au fost implementate. De ce? Pentru că decizia a fost blocată la nivelul conducerii Avocatului Poporului, iar lucrurile pe plan local funcţionează la fel de prost ca în momentul derulării anchetelor. Mai mult la anchetele efectuate de noi, Renate Weber a trimis o altă anchetă, numai pentru a ne submina autoritatea în faţa edililor locali. De aceea, instituţia Avocatului Poporului este în acest moment nefuncţională pe plan local cu privire la luarea deciziilor", ne-au transmis mai mulţi şefi ai birourilor teritoriale locale.

Rotirea cadrelor - modalitatea de numire a oamenilor loiali lui Weber

Ordinul nr. 90/23 iulie 2019, prin care s-a dispus rotirea în funcţia de coordonator a angajaţilor birourilor teritoriale, pare emis de Weber pentru a-şi pune rapid în practică noua dispoziţie. Motivul oficial invocat într-o şedinţă înaintea emiterii actului administrativ a fost necesitatea înlăturării unor suspiciuni cu privire la interesele pe care şefii birourilor teritoriale ar fi putut să le aibă pe plan local.

Numai că, din analizarea documentului respectiv, realitatea pare să fie alta, decizia fiind luată la nivelul conducerii Avocatului Poporului. Se poate înţelege că Renate Weber a dorit din prima zi să îi scoată din funcţia de coordonator ai birourilor teritoriale pe toţi cei care îşi îndeplineau corect activitatea pe plan local, mai ales în relaţia cu primarii.

Prin ordinul mai sus menţionat se arată că ordinea privind nominalizarea coordonatorului biroului teritorial va fi determinată de vechimea în instituţia Avocatului Poporului. Dar, Renate Weber a introdus mai multe excepţii de la nominalizarea celor mai vechi funcţionari ai instituţiei. Nu pot fi numite în funcţia de coordonator persoanele care au fost sancţionate disciplinar, fac obiectul unei cercetări disciplinare sau nu au obţinut calificativul "Foarte Bine" în ultimul an de activitate. Există, însă, situaţii când sancţiunea sau cercetarea disciplinară intervin atunci când unii funcţionari nu se înţeleg cu şefii lor sau le încalcă ordinele acestora, exercitându-şi activitatea conform legii. Cât despre modul în care are loc anual evaluarea funcţionarilor publici, care este total la discreţia conducătorului instituţiei, acest lucru este de notorietate.

Practic, prin ordinul emis imediat după numire, toţi cei care mişcă în front nu vor mai avea putere de decizie pe plan local, iar persoanele incomode pentru noua conducere şi pentru adjuncţii Avocatului Poporului pot fi trecute în plan secund.

Conform aceluiaşi ordin, mandatul de coordonator al biroului teritorial încetează după un an, la 31 decembrie, după care se vor face noi propuneri şi va fi numit un alt coordonator.

Adjunctul Avocatului Poporului - omul de casă al lui Marcel Ciolacu

Şi numirea Ralucăi Alexandru în funcţia de adjunct al Avocatului Poporului, care se ocupă de domeniul privind prevenirea torturii şi a altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante în locurile de detenţie, ridică semne de întrebare. Raluca Alexandru i-a luat locul Constanţei Magda Ştefănescu, căreia sursele noastre susţin că nu i-a fost reînnoit mandatul, spre deosebire de ceilalţi adjuncţi ai Avocatului Poporului care au beneficiat de reînnoirea mandatelor. Din verificarea informaţiilor privind-o pe doamna Ştefănescu, am reţinut că aceasta a părăsit Avocatul Poporului, la cerere, prin demisie, din motive personale.

"Ceea ce pare curios la prima vedere, are o explicaţie. Raluca Alexandru reprezintă una dintre persoanele din anturajul lui Liviu Dragnea. Aşa că este cu atât mai curios faptul că tocmai ea a fost numită în funcţia respectivă, care se ocupă şi de drepturile deţinuţilor, adică şi de cele ale lui Liviu Dragnea, care se află în executarea unei pedepse privative de libertate", ne-au spus surse din cadrul instituţiei publice condusă de Renate Weber.

Potrivit CV-ului Ralucăi Alexandru - postat pe site-ul Avocatului Poporului - aceasta a fost secretar de stat în cabinetul Dăncilă, în perioada iulie-decembrie 2019, la Secretariatul General al Guvernului, iar între 2017 şi 2019 a lucrat la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Buzău. Mai mult, a deţinut, în perioada octombrie 2017-mai 2019 funcţia de preşedinte al instituţiei respective, fiind în prealabil membru al filialei PSD Buzău, organizaţie care era condusă atunci de actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor şi şef al PSD, Marcel Ciolacu.

Referitor la legăturile noului adjunct al Avocatului Poporului cu Marcel Ciolacu, în 26 februarie 2020, directorul de marketing al companiei Iris Pharm, Violeta Moraru, scria: "În cursul zilei de 26.02.2020, farmacia IRIS a fost supusă unui linşaj de către un post de televiziune. Cel care a instrumentat acest atac este Marcel Ciolacu, preşedinte interimar al PSD. Acesta deţine un lanţ de farmacii cu sediul în judeţul Buzău. În ultimii 3 ani, Marcel Ciolacu, prin interpuşi şi prin persoane numite în administraţia publică centrală şi locală (Simona Anghel - preşedinte CJAS Buzău şi Raluca Alexandru - fosta preşedintă la CJAS Buzau, actualmente adjunct al Avocatului Poporului), a ordonat distrugerea tuturor firmelor concurente. În aceste acţiuni, partener îi este omul de afaceri, Costel Isac, condamnat pentru mită la Ministerul Sănătăţii. Cu această «echipă», Ciolacu a încercat să-şi impună monopolul atât în exportul paralel, cât şi pe piaţa farmaceutică locală. Emisiunea ticăloasă de la respectivul post de televiziune este o hărţuire, deoarece am sesizat DNA şi în această perioadă au loc audieri. Cei menţionaţi sunt cercetaţi pentru frauda din bugetul de stat şi constituire de grup infracţional organizat. Avem încredere în justiţie şi suntem convinşi că acest caz va duce la aflarea adevărului despre practicile, afacerile şi anturajul lui Ciolacu".

Contactată de ziarul BURSA, Violeta Moraru ne-a declarat: "Din cauza pandemiei, cred că plângerea respectivă a fost blocată undeva prin DNA. De aceea, doresc să trimit o altă sesizare, legată de prima, deoarece prejudiciul suferit de compania noastră este foarte mare, în urma controalelor permanente la care am fost supuşi de CJAS, la ordinul lui Marcel Ciolacu. Raluca Alexandru a încercat să ne ia ilegal contractul cu Casa, dar probabil că şi-a dat seama, fiind avocat, că săvârşeşte un abuz şi a fost demisă pentru că nu şi-a îndeplinit sarcina de partid. A stat în concediu medical vreo două luni jumătate şi ar fi trebuit să apară în faţa comisiei de disciplină de la CJAS, dar a scăpat pentru că cred că l-a ameninţat pe Ciolacu că, dacă nu face nimic, ea va spune tot ce ştie. De aceea au făcut-o secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, în Cabinetul Dăncilă şi a stat acolo până în 18 decembrie când a devenit adjunct al Avocatului Poporului. Jurământul pentru ultima funcţie l-a depus în faţa fostului şef al ei de la PSD Buzău, Marcel Ciolacu. Mai mare râsul!".

Raluca Alexandru - exponenta rotaţiei cadrelor din instituţiile statului

Referitor la scandalul farmaciilor din judeţul Buzău, conform informaţiilor oferite de doamna Moraru, Raluca Alexandru a fost omul prin care Marcel Ciolacu a acţionat pentru instituirea unui monopol în favoarea companiei Evofarm din care făceau parte şi firmele conduse de nepotul său - Mihai Ciolacu - şi anume Nicomart Prim Team SRL, Marcos Provit, Alina Farm şi Medela.

Reprezentantul Iris Pharm susţine că, iniţial, Raluca Alexandru a fost avocatul primăriilor în care acţiona mafia farmaciilor condusă de Marcel Ciolacu, dar când Curtea de Conturi a demarat o serie de controale în judeţul Buzău, Alexandru a fost mutată la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pe funcţia de consilier. După numai două luni, la intervenţia actualului şef al PSD, Raluca Alexandru a fost numită preşedinte al CJAS, deşi - după cum susţine Violeta Moraru - nu ar fi îndeplinit condiţiile legale pentru ocuparea postului.

Pare că toată situaţia expusă mai sus nu i-a ridicat niciun semn de întrebare Renatei Weber, care continuă să o menţină în funcţia de adjunct al Avocatului Poporului pe Raluca Alexandru, numită în 18 decembrie 2019.

Articolul 29 alineat 2 din legea 35/1997 prevede: "Dacă Avocatul Poporului constată, cu prilejul cercetărilor întreprinse lacune în legislaţie sau cazuri grave de corupţie ori de nerespectare a legilor ţării, va prezenta un raport, conţinând cele constatate, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului sau, după caz, prim-ministrului".

Opinia Cititorului ( 55 )

  1. Mi se pare mie sau articolul are o continuare???

    1. Articolul va fi urmat de cel puțin alte două în care vom arăta ce colcăie sub Renate Weber, adică modul în care această instituție publică funcționează anormal față de regulile globale privind ombudsmanul. Iar de starea actuală de lucruri nu sunt străini adjuncții doamnei Weber care stau de ani buni în funcțiile respective. Se știu ei care sunt. Dacă nu știu, vor vedea din articolele următoare că știm noi.

      Felicitari!

      Mult prea multa mizerie s-a adunat sub presul dictaturii PSD-ALDE.

    Bun articolul. Excelent. Sper sa se schimbe ceva cu AP, că doamna Renaște Weber doar al poporului nu este.

    1. inteligentilor fara ea dormeati cu masca pe mufa pana acum

      Si asa ar fi si trebuit, desteptule!

      Tu esti din categoria covidiotilor care desi poarta botnita, se tem ca iau virusul de la dusmanii poporului care nu poarta masca.

      daca as trebuie , zi daca ai curaj , ca dormi cu masca , prostule !

      Fara ea aveam mai putine decese din cauza Covid.

      Ce sa inteleaga unul ca tine, cu masca permanenta pe creier. 

      As trebuie.

      Sunt prost. 

      Idiotii sunt numerosi, dar cand se creeaza o multime de idioti de acelasi fel, ei se incoloneaza, inventeaza un simbol nerusinat, in realitate o sclava a infractorului Liviu Dragnea si isi gasesc un lider de opinie incult care sa vorbeasca despre Fiara, Oculta si Masonerie ca o placa stricata .

      După cum vorbesti, tu ai masca pe minte. Mai schimba postul tv (A3 pe pariu) la care te uiți și fugi repede la poartă că ți-a trimis Dragnea 1 litru de ulei și 1 kg de zahăr.

    sigur...trebuie sa vina un om de casa al lui Orban....ba nene va sta DRagnea in gât asa de mine v-a prins manipularea securista

    Articol propagandistic mizerabil, n-am citit decât primele rânduri. In Romania se încalcă la greu drepturile omului de către teroristul de Iohannis și gașca lui de locotenenți ticăloși.

    Daca n-ar fi Avocatul poporului cine ar mai apara cât de cât drepturile oamenilor simpli în fața acestor fasciști oribili care fac jocul unor puteri și interese străine!??  

    1. Eu zic să nu vă grăbiți cu judecățile. Așteptați materialele următoare. Articolul de astăzi este doar un preambul.

      asteptam asap

      Dupa cum declara singur si nesilit de nimeni, omul nu a fost in stare sa citeasca nici articolul asta, daramite sa astepte materialele urmatoare. Nu trebuie bagat in seama, se vede din toate comentariile lui ca este un semidoct zgomotos, incapabil de rationament, un incult doritor sa impresioneze la carciuma ca cat de destept este.

      Stim ca AP, CCR, peeeseeedeee sunt dusmanii 'democratiei' pentru ca se opun marilor conducatori. Cel mai bine ar fi sa fie desfiintati toti acesti dusmani si sa bagam osanale pentru sica/zoster, hoha si restul mascaricilor.

      Asta nu judeca Marinescule, ci doar executa.

      Iti pierzi timpul cu el. E indoctrinat si platit ca sa scuipe in Romania, in democratie si in tot ceea ce ne-ar ajuta sa ne dezvoltam.  

      Nu cred. Cred ca e doar foarte prost.

      Felicitări!

      Așteptăm cu nerăbdare continuarea articolului.

      Cât despre Cristian, dânsul nu citește niciun articol de fapt, sare imediat cu Oculta Mondială, fiara , 666, fascismul și nazism. Astăzi fără Soros , știe și el că stimata doamna Weber este din partea sorosista a PSDeului .Atâta poate.  

      Nu este asa, însă este AP nu a lui Moliceanu sau Dragnea.

      Culmea e ca nu este prost.

      Din poiata lui Iocan

    trebuia mentionat de la inceput , publicitate sau propaganda de partid . " sursa din interiorul a.p. " . concret , ce decizie a luat R.W. care sa sustina tema articolului ?

    1. Iti raspund.

      Mai citeste o data: 

      "La Avocatul Poporului totul se învârte în acest moment în jurul lui Weber şi a celor şase adjuncţi ai săi, deoarece, imediat după preluarea conducerii instituţiei, Renate Weber a cen­tralizat luarea oricărei decizii cu privire la anchetele desfăşurate în teritoriu şi a recomandărilor emise pe plan local, conform surselor citate. Indiferent că vorbim despre nerespectarea legii la Suplacu de Barcău sau la Viişoarea, ori Bucureşti, ancheta se efectuează doar din ordinul Avocatului Poporului sau adjuncţilor săi, lă­sându-i, practic, pe angajaţii din cele 14 birouri teritoriale fără nicio putere în relaţia cu autorităţile locale şi cu instituţiile publice din ţară."

      Si acum, intrucit restul articolului este publicat mai sus, ma gindesc sa nu il mai reproduc si aici; da scroll up si continua acolo. 

      cam subtire asta cu , totul se invarte in jurul lui RW , cf surselor citate . tema asta cu parlamentul meu , guvernul meu , avocatul meu , ccr a mea imi este cunoscuta .

      Dovada nene, altfel scrieti doar ca să încasati.

    Domnule Marinescu, jos pălăria!

    1. Jos cu pălăria de pământ

      Ultima baricadă libertăților umane e obiect de atac în presa în timp ce Iohannis și Orban își văd liniștite de planurile totalitar- fasciste aservite progresismului mondial.

      Valeleu! Si mai spuneati ca nu e prost!

    Numirea în respectiva funcţie a Renatei Weber în vara anului 2019 trebuia să reprezinte o revigorare a instituţiei, o reîntoarcere a Avocatului Poporului către valorile pe care trebuie să le apere, dar - aşa cum ne-au spus angajaţi ai instituţiei publice - în realitate lucrurile nu s-au schimbat, ba chiar asistăm la o mancurtizare a activităţii.

    MANCURTI ZÁRE s. f. uitare provocată intenționat; supunere orbească, depersonalizare, îndobitocire. (< mancurt + -iza) 

    Apă de ploaie. PNL când inlocuie psedistii de cheamă că se numesc cadre care vor sa pună în practică politică partidului de guvernământ. O chestiune de eficiență a politicii guvernamentale. Când alte instituții fac la fel dar nu sunt numiți pnlisti, e partizanat. Ce ipocriți. Bine a zis cineva: Iohannis vrea guvernul meu, ccr-ul meu, justiția mea, avocatul poporului meu, etc. Mai vorbesc și de democrație.

    Dupa cum se vede tot prosti am ramas. Pai ce ai facut ma poporule, iar ai votat PSD si PNL, iar acum te vei vaita ca astea nu fac nimic pentru tine. Pai ma poporule ce iti mai place sa te vaieti si sa votezi PSD si PNL care ti-au vandut resursele pe gratis (petrol si gaz). Avem gaz de exportat la ungurii sa le fie cald si bine, iar ai tai sa stea in frig ca nu ai fost in stare sa maresti infrastructura (35% acoperire in Romania fata de 95% in Ungaria) si tu popor vii si ii votezi, iar si iar sau lasi sistemul la nesfarsit sa decida pentru tine. Mafioti si Hoti asta votezi mai poporule, daca ai fi normal PSD=PNL=1%.

    "Renate Weber este pentru Avocatul Poporului ceea ce reprezintă Valer Dorneanu pentru Curtea Constituţională: un reprezentant politic"

    Autorul arata acelasi bias l-as numi chiar nesimtit impotriva CCR. Atat de nesimtit incat pur si simplu nu intelege termenii pe care ii foloseste. Da, avocatul este avocatul cuiva, este un reprezentant. Un judecator nu este reprezentantul nimanui. A rumega aceleasi lozinci arata analfabetism juridic. 

    1. Mai baiete, tu nu intelegi ce citesti, mai.

      Autorul nu vorbeste despre reprezentanti si judecatori, ci despre ce este o persoana si respectiv alta persoana pentru institutia in care lucreaza fiecare dintre ele.

      Cred ca n-ai inteles nici acum. Iti trebuie un desen in culori. 

      Tu esti la fel de putin intelept ca si autorul, pustiulica.

      Stiam ca nu pricepi nici cu explicatii.

      Sunteti ata de multi, incat voua va trebuie Avocatul Poporului, altfel, nici paine nu stiti sa va cumparati. 

    Deci, care-i legatura cu Av Poporului? In afara unui articol incropit si stupid?

    "în urma controalelor permanente la care am fost supuşi de CJAS" Deci, o duduie a facut controale la farmaciile din Buzau. Si apoi este numita ca adjunct al Av Poporului. Alta legatura cu Av Poporului exista? 

    Ce articol stupid. 

    1. Asta se numeste CAMPANIE DE PRESA sponsorizata politic si aliniata cu agenda PNL care doreste puterea absoluta in Av Poporului.

      Nu-ți mai bate capul...n-ai cu cine.

      Măsurile ticaloase, totalitare, care încalcă grav drepturi și libertăți fundamentale, nu le discuta nimeni în presa de partid...  

      Labartat pe doua scaune, cu trei sticle rasturnate pe jos si un chistoc stins intre buzele umede de scuipatul prelins pe piept, Cristian spuse: "Asta este fascism pur". Dupa care cazu in balta dintre picioare, pe care continua sa o alimenteze si incepu sa sforaie incetisor. Parea un copil, razele soarelui de dimineata jucau in stralucirea cataramei pe care nu mai apucase sa o desfaca.

    articol, dar daca celelalte nu vor fi scrise de DNA ,pe mine n-o sa ma incalzeasca cu nimic...

    AVOCATUL POPORULUI ESTE O INSTITUTIE SI NU TREBUIE SA FIE O UNICA PERSOANA CU ACTIVITATE SI ACEEA DOAR CU O RESPONSABILITATE POLITICA. asa cum se pretinde Doamna Weber la intilnirile cu Sefii Birourilor Teritoriale

    1. este si acum o institutie si nu-i chiar o unica persoana acolo, cum se exagereaza , nu te mai strofoca , ca-ti da sangele pe nas !

      citeste , te rog ce e scris (daca nu vezi unde scrie , intreaba!)

      "RENATE WEBER la intilnirile cu Sefii birourilor Teritoriale: 

      Singura responsabilitate pentru activitatea Avocatului Poporului imi apartine numai mie si este politica " 

      esti de parere ca avem nevoie de un asemenea Totalitarism sa te reprezinte ? 

      (Totalitarismul este un regim politic în care puterea aparține, în totalitate, unei persoane sau unui grup de persoane; 

      în regimurile totalitare puterea întrupată de stat, prin partidul unic, pătrunde până și în viața particulară a fiecărui cetățean. Ideologia totalitaristă este opusă conceptului de societate deschisă.) 

      LEGEA nr. 35 din 13 martie 1997

      Jur să respect Constituția și legile țării și să apăr drepturile și libertățile cetățenilor, îndeplinindu-mi cu bună-credință și imparțialitate atribuțiile de Avocat al Poporului. Așa să-mi ajute Dumnezeu! 

      În exercitarea atribuțiilor sale, Avocatul Poporului emite recomandări. 

      Articolul 54 (1) În timpul exercitării funcției, Avocatul Poporului și adjuncții acestuia nu pot fi membri ai unui 

      partid politic 

       

      (2) Incompatibilitățile prevăzute la alin. (1) se aplică și personalului cu funcții de conducere și de execuție de specialitate.

      doamna Weber in exercitarea atributiilor nu a respectat juramantul din moment ce a fost ghidata politic - conditia de imparțialitate a incalcat-o si din cauza ca a sel ectat subalternii pe criterii politice si le-a impus sa se conformeze in a fi partinitori PSD .

      prestatia doamnei Renate Weber a demonstrat ca este AVOCATUL Parlamentului PeSeDist si nu AVOCATUL POPORULUI . 

      Vorbești aiurea. Avocatul poporului reprezintă interesele poporului, prevăzute de Constitutie, adică drepturile și libertățile fundamentale încălcate de Iohannis, Orban și gașca de acoliți.

      In aceasta calitate, de avocat al poporului, doamna Weber are, inevitabil, un rol POLITIC întrucât nu poate face politica guvernului daca aceasta este opusă intereselor cetateanului ci o politică de opoziție la regimul ticălos care încalcă aceste interese. E logic.

      Nu cred că presa (ziarul Bursa, în speță) arunca întâmplător cu noroi in Avocatul poporului. 

      in afara de PSD , parlamentarii , senatorii PSD si cei care au sfidat masurile de combatere a raspandirii virusului in starea de urgenta care sustineau ca de ei nu se lipeste virusul si blestemau sa se imbolnaveasca romanii ...mai are cineva incredere in Institutia AVOCATULUI POPORULUI paralizata si compromisa de Renate Weber ?

      IMPARȚIÁL, -Ă, imparțiali, -e, adj. Capabil să facă o apreciere justă, obiectivă; nepărtinitor, obiectiv, drept

      este incompatibilitate intre "inevitabil un rol POLITIC" partinitor parlamentarilor PSD si nepărtinitor, incapabila de o apreciere justa , obiectiva, dreapta

      este inadmisibil si de netolerat unui magistrat 

    Ce pretentii sa ai de la o scroafa comunista? Sa vina alegerile, sa scapam de lipitorile astea!

    1. Ai dreptate, sa scapam ce penelepre, scroafe bolsevice.

    ...

    soros si acolitii lui toxici conduc fatis acolo prin aceasta individa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb